X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:21

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mi się śniło że na usg było widać dziewczynkę :) jeszcze 2 tygodnie do wizyty i miesiąc do połówkowego

pumka1990 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Vikaa Znajoma

Wysłany: 14 marca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prawie 11 latka 35 :)
    Crp z tego co się orientuję to przy infekcji wirusowej w organizmie... może coś się dzieje bez objawowo.Trzymam kciuki, żeby nic poważnego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 07:22

Vika
    4c3td5qppd510j4u.png
    córka 2007r
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Ja polecam tape a l'oeil- TAO - najlepsza jakość ze wszystkich moich marek, poza tym lubię: Zarę, Mayoral, Cocodrillo i Benetton (ale w Polsce dopiero od 1 rż.). Wójcik fajny, ale chyba nie mój styl, za dużo tiulu i różu, pudru i cukru, ale coś tam czasem kupię :)

Z tańszych lubię Smyka (ale tylko na promocji, bo taka jakość, że bez wyprzedaży to zdzieranie kasy), H&M oraz w TESCO są dobre gatunkowe bodziaki, do spania w sam raz. Lidla nie polecam, ciuchy się rozciągają chyba jeszcze przed wypraniem, słaby gatunkowo jest. Kaphala miałam coś, ale też porażka, strasznie zszarzało body, choć prawie nienoszone, bo rozmiarówka była strasznie zawyżona.

To te marki, które mam i przetestowałam. Nie wiem gdzie jeszcze kupujecie? :)

A w tym TAO rozmiarówka 0m to jest 56 ?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Hej, nadrobilam wczorajszy dzien. Proponuje olewac nowe osoby ktore pisza ze czytaja i chca tu byc. Byl czas tez niech sibie szukaja miejsca gdzies indziej. Jakiegos trolla na pewno mamy ale coz, nie podawajcie publicznie zadnych danych i bedzie ok.

Kciuki za wizyty i miłego dnia

Tak sie zastanawiam, czy to fair wrzucać wszystkich do jednego wora? Ja tu jestem od moich badań prenatanych i jakoś wcześniej nie pomyślałam ze są takie fora dla przyszłych mam. Na początku więcej czytałam niż pisałam...

Dziś wizytuje wieczorem! :) Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 07:50

Francess, pumka1990 lubią tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Kiedy ginekolog bada CRP?

Mi też teraz zbadał bo skarzylam się na ból w podbrzuszu i skupili się na pęcherzu + crp żeby wykluczyć infekcje.
    Mam nieliczne bakterie w moczu i crp < 1,00 mg/l to chyba dobrze? W morfologia NEUT podwyższone ale to chyba też norma w ciąży?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikaa wrote:
    U mnie prawie 11 latka 35 :)
    Crp z tego co się orientuję to przy infekcji wirusowej w organizmie... może coś się dzieje bez objawowo.Trzymam kciuki, żeby nic poważnego :)

CRP podwyższone świadczy o tym, że gdzieś w organizmie znajduje się stan zapalny czyli np. toczy się jakaś infekcja niekoniecznie musi być wirusowa. Może to być i przeziębienie i równie dobrze próchnica w zębie :)

polkosia lubi tę wiadomość

• Francess Znajoma

Wysłany: 14 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Hej, nadrobilam wczorajszy dzien. Proponuje olewac nowe osoby ktore pisza ze czytaja i chca tu byc. Byl czas tez niech sibie szukaja miejsca gdzies indziej. Jakiegos trolla na pewno mamy ale coz, nie podawajcie publicznie zadnych danych i bedzie ok.

Dlaczego? Skończyła się data naboru wyznaczona przez Ciebie?

nesssssa lubi tę wiadomość

85993e3kl9dz7quq.png

termin porodu: 04.08.2018 | chłopiec - Daniel :)
    2 cs | 31 lat
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miała któraś z Was to rozejście łonowe? Bo sobie poczytałam i zaczynam się vbac tego bólu jak dzidzia będzie większa.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Tak sie zastanawiam, czy to fair wrzucać wszystkich do jednego wora? Ja tu jestem od moich badań prenatanych i jakoś wcześniej nie pomyślałam ze są takie fora dla przyszłych mam. Na początku więcej czytałam niż pisałam...

Dziś wizytuje wieczorem! :) Miłego dnia :)
    Nie można wrzucać wszystkich do jednego wora :) Jak ktoś chce dołączyć to niech dołącza nawet w sierpniu :)
    Gorzej jak pojawia się wiadomość, że "macie trolla, wyrzućcie go z forum" i tego typu wypowiedzi. Kompletnie nic nie wnoszą, oprócz zamętu.

Francess, misia-kasia, niedograna lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Dziewczyny a miała któraś z Was to rozejście łonowe? Bo sobie poczytałam i zaczynam się vbac tego bólu jak dzidzia będzie większa.

Niestety nie słyszałam żeby ktoś je miał, postaraj sie nie zamartwiać na zapas. Mi sie zaczyna odzywać moja choroba stawów choć jestem w remisji od 8 lat. Staram sie nie dokładać kolejnego stresu i zamartwiać. Mam nadzieje, ze u Ciebie wszystko dobrze sie ułoży i nie będzie tak źle jak przeczytałaś na forach.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:21

7w3d 💔
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynamy 21 tydzień ;P
    temat trolli u mnie zamknięty, a wczorajszej akcji nie komentuję, bo ktoś po prostu się nudził i pisał to samo na każdym forum.
    A co do przychodzenia nowych osób na forum to ja nie mam problemu. Może dołączyć kto chce nawet w sierpniu byle nie robił niepotrzebnego zamętu jak wczoraj ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:16

pumka1990, DobrejMysli, misia-kasia lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My po kolejnej wizycie na 99% będzie druga córeczka <3 niestety nie wiem czy moje łożysko się podniosło, bo usg było już przez brzuch i dalej muszę czekać w niepewności co będzie.
    Moja córka 2 lata z haczkiem nosi rozmiar 22 to raczej z tego co widzę ma małą stópkę.

Ania241188, misia-kasia, chabasse lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nowych osób... W pierwszej ciąży też jakoś po połowie dołączyłam do jakiegoś forum, bo nawet nie wiedziałam, że tworzą się takie grupy :) A trolle... to jest otwarte forum, każdy może czytać, pisać. Ważne, aby wśród nas chociaż kilka osób i historii było prawdziwych, żeby sobie pomagać :)

pumka1990, Existenz, Leticia, Zosia_wop lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Existenz Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde malo zawalo nie dostalam. Pierwszy raz mi sie zdarzylo. Z 10 razy mierzylam tetno i ok 50-70 . Pozniej dopiero 145

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Dzisiaj mi się śniło że na usg było widać dziewczynkę :) jeszcze 2 tygodnie do wizyty i miesiąc do połówkowego

Mi też przed wizytą snila się dziewczynka.. I się sprawdziło. :D

agania, DobrejMysli lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Hej. My po kolejnej wizycie na 99% będzie druga córeczka <3 niestety nie wiem czy moje łożysko się podniosło, bo usg było już przez brzuch i dalej muszę czekać w niepewności co będzie.
    Moja córka 2 lata z haczkiem nosi rozmiar 22 to raczej z tego co widzę ma małą stópkę.

Trzymam kciuki żeby chociaż Tobie się podniosło. U mnie na razie lipa.

Zosia_wop lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dalej problemy z zaparciami. Już nie wiem czym sobie pomóc :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aneta_kot Nowa

Wysłany: 14 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracam do tego szczepienia na pneumokoki.
    Mysle ze teraz bedzie jeszcze mocniejsza akcja zeby sie
    szczepic ta bezplatna szczepionka synflorix - zakupili zwyczajnie
    za duzo i teraz zalega to w magazynach.

Trzeba było nie refundowac zadnej i rodzice sami by decydowali którą
    zakupić tansza czy drozsza ktora chroni przed dodatkowymi szczepami.

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ