Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
agania wrote:Ja mam dalej problemy z zaparciami. Już nie wiem czym sobie pomóc
Kawa, jogurty, jabłka? Dzisiaj w jakieś aplikacji napisało mi żeby jeść kwiwi od rana przed śniadaniem.
No i pilnować żeby zjadać dużo błonnika.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 10:46
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Polecam sprawdziłam sama syrop duphalac tylko 30 ml dziennie i dodatkowo activie codziennie z łyżeczką otrębów pszennych na drugie śniadanie. U mnie ułatwiło choć trochę.agania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a możecie polecić jakieś programy ćwiczeń dla kobiet w ciąży ? Na youtubie, do kupienia, czy w jakiejkolwiek innej formie ? Chciałabym zacząć się ruszać, bo moje zastanie mnie przeraża;) Ginka polecała mi jogę ciążowa, ale joga jakoś nigdy mnie nie pociągała i nigdy tego nie ćwiczyłam.
-
kozalia wrote:Dziewczyny a możecie polecić jakieś programy ćwiczeń dla kobiet w ciąży ? Na youtubie, do kupienia, czy w jakiejkolwiek innej formie ? Chciałabym zacząć się ruszać, bo moje zastanie mnie przeraża;) Ginka polecała mi jogę ciążowa, ale joga jakoś nigdy mnie nie pociągała i nigdy tego nie ćwiczyłam.
kozalia lubi tę wiadomość
-
U mnie na zaparcia dziala tylko owsianka i to jak ze az w druga strone przesadzone...
Kawa jablka suszone sliwki itp nic nie daja ale owsianki jeszcze nie skoncze jesc jak w wc siedze...
Musze kiwi tez kiedys sprobowac jak piszecie ze dobre...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
kozalia wrote:Dziewczyny a możecie polecić jakieś programy ćwiczeń dla kobiet w ciąży ? Na youtubie, do kupienia, czy w jakiejkolwiek innej formie ? Chciałabym zacząć się ruszać, bo moje zastanie mnie przeraża;) Ginka polecała mi jogę ciążowa, ale joga jakoś nigdy mnie nie pociągała i nigdy tego nie ćwiczyłam.
Mnie ostatnio lekarz na izbie polecił aplikacje sweet pregna tam są ćwiczenia polecane przez lekarzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 11:06
kozalia lubi tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:A śliwki suszone nie pomagają?
Albo szklanka wody przegotowanej letniej na czczo? (nie zimna)
Po śliwkach mnie brzuch boli i nic mnie nie rusza. Szok, bo w pierwszej ciąży na nich jechałam właśnie i było ok. A o tej wodzie nie słyszałam, muszę wypróbowaćale z cytryną?
-
agania wrote:Po śliwkach mnie brzuch boli i nic mnie nie rusza. Szok, bo w pierwszej ciąży na nich jechałam właśnie i było ok. A o tej wodzie nie słyszałam, muszę wypróbować
ale z cytryną?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 11:10
-
Jutro będę testować. Wcześniej chodziłam na basen i siłownie i od marca zrezygnowałam bo za intensywnie juz było dla mnie. Po 2 tygodniach czuje jakbym sie wieki nie ruszała
-
Ja po paru tygodniach moge potwierdzic, ze probiotyk działa. Trivagin 2x dziennie, rano i wieczorem.
Niestety jest drogiwłaśnie będę szukać chyba jakiegoś zamiennika, zobaczymy czy też się sprawdzi. Ostatnio wysłałam mojego M. do apteki, więc po prostu kupił co powiedziałam, nie zapytał o zamiennik. Zapas mi się waśnie kończy.
Znacie może jakieś odpowiedniki dla tego probiotyku? On ma chyba ze 4 różne szczepy bakterii i w dość dużych ilosciach (3mld w kapsułce, gdzie inne miewają tylko 1mld.. bede testować czy to robi różnice
Edit: właśnie z ciekawości wrzuciłam w net i sie okazuje, że trafiliśmy na złodziejską aptekę.. za 2 opakowania 20szt. prawie 90zł.. google podaje jednak niższą cenę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 11:21
-
Qumish wrote:Ja po paru tygodniach moge potwierdzic, ze probiotyk działa. Trivagin 2x dziennie, rano i wieczorem.
Niestety jest drogiwłaśnie będę szukać chyba jakiegoś zamiennika, zobaczymy czy też się sprawdzi. Ostatnio wysłałam mojego M. do apteki, więc po prostu kupił co powiedziałam, nie zapytał o zamiennik. Zapas mi się waśnie kończy.
Znacie może jakieś odpowiedniki dla tego probiotyku? On ma chyba ze 4 różne szczepy bakterii i w dość dużych ilosciach (3mld w kapsułce, gdzie inne miewają tylko 1mld.. bede testować czy to robi różnice
A może w internecie zamawiaj w internetowej aptece, nie byłoby coś taniej?Qumish lubi tę wiadomość
-
Qumish mega zlodziejska w takim razie bo na doz pobajrze widzialam za 33,90 opakowanie 20szt
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
na zaparcia bardzo polecam buraczki w każdej formie. Jako sałatka, barszcz, wyciśnięty sok. Zdecydowanie działają przeczyszczająco
.
Z aptecznych może być Laktuloza syrop lub czopki glicerolowe. Są bezpieczne w ciąży.
Jeśli chodzi o ćwiczenia ja chodzę na jogę w ciąży, na fitness dla ciężarnych, na silownie (rowerek i orbitrek). mam też płytę Lewandowskiej, a gdy się zrobi trochę cieplej planuję iść na aqua aerobikAniołek 12tc [*]- wrzesień 2017