X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę 20ego w 7 tyg. To będzie drugie usg

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • mola Debiutantka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie cały czas biję się z myślami, kiedy iść na pierwszą wizytę, bo chciałbym iść, kiedy już będzie serduszko, żeby się kolejny raz nie stresować.
    W piątek robiłam betę i mam wynik 2449, ostatni okres miałam 30.10,ale miałam późną owulację, bo dopiero koło 20 dnia, więc już sama nie wiem,jak to wszystko liczyć.

relge6ydh8wiv5w7.png
    relgs65gaarhss2y.png

Aniołek 11t 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednak różowy śluz to nie kwestia czym wsadzam luteine.. :/

Przy szyjce mam różową wydzieline.. Dobrze że jutro wizyta.. Bo jestem w mega strachu. :( :(

• Meneksze Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj pojawił się brązowy śluz, tak mniej więcej od południa do wieczora. Od wieczora jest normalny czysty. Nie rozumiem czym to jest spowodowane. Moja ginekolog kazała się tym nie niepokoić, ale mnie to strasznie stresuje. 3 lata się staraliśmy o to maleństwo. Mam nadzieję, że to rzeczywiście nie oznacza nic złego.

7v8rs65g42xgdjhc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mam te plamienia rano.. potem znika. :O

Muszę trochę wyluzowac. Bardzo się boję że może być coś nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 10:51

• squirrel Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mola wrote:
    A ja właśnie cały czas biję się z myślami, kiedy iść na pierwszą wizytę, bo chciałbym iść, kiedy już będzie serduszko, żeby się kolejny raz nie stresować.
    W piątek robiłam betę i mam wynik 2449, ostatni okres miałam 30.10,ale miałam późną owulację, bo dopiero koło 20 dnia, więc już sama nie wiem,jak to wszystko liczyć.

Miałyśmy chyba podobny cykl. Ja pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 29 października a owulację też 20 albo 21 dc. Ostatnią betę również robiłam w piątek i miałam podobną do Twojej bo 2225

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny widzę że wy robicie kilka wyników bety.. czy jak rośnie prawidłowo tzn że wszystko jest ok ?

• squirrel Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest duża szansa że ciąża rozwija się prawidłowo, ale chyba samym wzrostem bety nie da się tego sprawdzić. Potwierdzić może tylko usg i serduszko.

Ja robiłam 3 razy betę według zaleceń lekarza. Był to nasz pierwszy cykl starań w klinice leczenia niepłodności. Był to sam monitoring + wspomagacze w postaci zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka i luteiny, którą zresztą przyjmuję już cały czas 2x2 pod język. Jest to pierwszy raz kiedy w ogóle udało się mi zajść w ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 11:22

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Jest duża szansa że ciąża rozwija się prawidłowo, ale chyba samym wzrostem bety nie da się tego sprawdzić. Potwierdzić może tylko usg i serduszko.

Ja robiłam 3 razy betę według zaleceń lekarza. Był to nasz pierwszy cykl starań w klinice leczenia niepłodności. Był to sam monitoring + wspomagacze w postaci zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka i luteiny, którą zresztą przyjmuję już cały czas 2x2 pod język. Jest to pierwszy raz kiedy w ogóle udało się mi zajść w ciąże.

Dziękuję za odpowiedź. :)
    Ach ten stres. Zawsze mam będzie towarzyszył..
    Teraz oby do serduszka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 11:24

• Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwsza wizytę idę dopiero w 8 tygodniu . Będzie juz przynajmniej wszystko czarno na białym a im mniej stresu tym lepiej :-)

Carolline lubi tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dzisiaj nie do życia... od rana mdłości ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to mniej stresu?? Ja się boję pustego jaja płodowego.
    Przyjmuje leki na stałe, i wizyta wcześniej na pewno mnie uspokoi.. :)

I sama ginekolog mi mówiła że mam przyjść 2 tyg po terminie @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 11:46

• mola Debiutantka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Miałyśmy chyba podobny cykl. Ja pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 29 października a owulację też 20 albo 21 dc. Ostatnią betę również robiłam w piątek i miałam podobną do Twojej bo 2225

Squirrel, a kiedy idziesz do lekarza?

relge6ydh8wiv5w7.png
    relgs65gaarhss2y.png

Aniołek 11t 2013
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, rano trochę krzyż i podbrzusze bolało jak na okres, ale minęło, dzięki! Współczuję wymiotów. Mi jeszcze totalnie nic nie dolega.

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mola wrote:
    Squirrel, a kiedy idziesz do lekarza?

15 grudnia w ten piątek. To będzie 7 tydz a dokładnie 6t4d. Nie wytrzymałabym czekać do 8 tygodnia. Poza tym ten termin wyznaczyła mi sama ginekolog.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • mola Debiutantka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestem bardzo ciekawa, co już będzie widać.
    Fajnie, że jesteśmy na tym samym etapie :)

relge6ydh8wiv5w7.png
    relgs65gaarhss2y.png

Aniołek 11t 2013
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:
    Ja na pierwsza wizytę idę dopiero w 8 tygodniu . Będzie juz przynajmniej wszystko czarno na białym a im mniej stresu tym lepiej :-)

O, to tak jak ja :)

• jessi001 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina ja dzisiaj idę do ginekologa na NFZ. Mam nadzieję że zrobi mi USG i powie co jest spowodowane plamieniem. Powiem Ci że z początku miałam właśnie różowy śluz i trochę żywej krwi a od wczoraj taki śluz przybrudzony na jasno brązowo. Czasem jest czysto i go nie ma. Wizyta za 3 godziny a ja już zaczynam się trząść :-\

PLPaulina lubi tę wiadomość

13.07.2018 Mój Cud Wiktorek!!!
    Celiakia, mutacja MTHFR
    Lipiec 2015 - 6tc [*] Grudzień 2015 - 6 tc [*]
    Laparotomia- CP Marzec 2016 6 tc [*]
    Wrzesień 2017- invicta start - naturalny Cud!
    f2wli09kqjvqi12a.png
    zrp0xzdv7lsza82k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jessi001 wrote:
    PLPaulina ja dzisiaj idę do ginekologa na NFZ. Mam nadzieję że zrobi mi USG i powie co jest spowodowane plamieniem. Powiem Ci że z początku miałam właśnie różowy śluz i trochę żywej krwi a od wczoraj taki śluz przybrudzony na jasno brązowo. Czasem jest czysto i go nie ma. Wizyta za 3 godziny a ja już zaczynam się trząść :-\

Czekam na wieści. :)
    Ja wizyte mam jutro na 15:40. I już się denerwuje. :( to będzie 27dpo.
    I chyba zarodek powinno być już widać ???!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 12:22

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie stresuj się tak mocno. Myślę że będzie już zarodek i serduszko, ale jeśli nie, to wiesz że jeszcze masz czas?
    Na plamienia dostaniesz może większą dawkę lutki i się uspokoi. Myśl pozytywnie :-)
    Ja też się strasznie zadreczalam w pierwszym tygodniu po teście. Ale zrozumiałam, że skoro taki cud się u mnie wydarzył, to powinnam dziękować Bogu i cieszyć się. Robię co mogę żeby wszystko było dobrze, Ty na pewno też.
    Mocno trzymam kciuki za wszystkie ciąże na naszym wątku. Musimy wierzyć że będzie dobrze, że urodzimy zdrowe dzieci, mimo naszych jakże często trudnych doświadczeń.

vaola86, mi88, kasiulka123 lubią tę wiadomość

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ