X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na wcześniejsze niepowodzenia póki co nikomu nic nie mówię, tylko mąż i przyjaciółka wiedzą. Pewnie dopiero po Nowym Roku się ujawnię ;)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda że uspokoiłam się trochę, chociaż dalej strasznie się boje. Lekarz stwierdził, że nie da się zbyt wiele zrobic, jedynie czekać. Ale mówił też że miał pacjentki które okropnie krwawiły, a dzieci się urodziły zdrowe, a miał takie które nie krwawiły, a dziecko się nie rozwijało (tak jak było u mnie poprzednio). Więc nie trzeba się tym kierować , ale żadne krwawienie nie jest normalne... :( Chociaż co lekarz to inna opinia.

Paulina powiedz koniecznie jutro co twój lekarz powiedział na twoją dolegliwość. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy możecie już przestać pisać o tych pustych jajach płodowych? Wzajemnie się nakręcacie nie wiem zupełnie po co. Po tym co tutaj przeczytałam denerwuję się swoją wizytą jeszcze bardziej. Chyba nie temu ma służyć ten wątek. Postanowiłam do dnia swojej wizyty tu nie zaglądać dla własnego spokoju..

polkosia, Carolline lubią tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Właśnie wróciłam od lekarza
    Na szczęście póki co dzidziuś ma się dobrze. Ma 0.52 cm. Serduszko już było widac. Nie wiadomo skąd te krwawienia, ale na pewno nie są normalnym objawem wg lekarza. Dał mi zwolnienie do 30.12 (wszyscy w pracy źli, do tego trochę mi głupio bo dziś podpisali ze mną nowa umowę :( ) mam się oszczędzać i progesteron przyjmować dopochwowo. Czas pokaże jak to się dalej potoczy. Za dwa tygodnie mam kolejną wizytę. W poczekalni byłam już pewna że to koniec heh.
    Ale myślę że jest dobrze skoro było serduszko już. To znaczy że póki co rozwija się tak jak należy. :) Dziękuje za wsparcie <3

Super, że z dzidziusiem jest wszystko w porządku. L4 się nie przejmuj. Dziecko jest najważniejsze. Spokojnie na Twoim miejscu ciągnęłabym je do końca - masz takie prawo. I tak to nie pracodawca wypłaca Ci zasiłek, tylko ZUS, więc pracodawcy na złość nie robisz, a po porodzie jak pójdziesz na macierzyńskie to i tak zostanie bez pracownika.

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Siedze w pracy i mam takie mdlosci ze zastanawiam czy dojade do domu :-( masakra a nie mowilam jeszcze ze w ciazy jestem. Jutro ide na l4 bo katar leci dalej do tego te mdlosci i raz oslabienie raz goraczka :-( fatalnie

L4 masz od ginekologa? Ja w pierwszej ciąży byłam przeziębiona, poszłam rano do lekarza rodzinnego po L4 a ten przepisał antybiotyk (a ja wtedy miałam katar i lekkie zapalenie gardła) i wysłał do ginusia. Do ginusia wbiłam sie bez kolejki (chamsko, ale trudno) ona zwiekszyła mi dawke antybiotyku i dała L4 z wpisana literką B, ze ciązowe - 100% płatne a nie 80%. Powiedziała mi, że gorączka powyżej 38 st.urzymująca sie od 48 (chyba) godz. oznacza podanie antybiotyku ze wzgl.na dziecko, a nie matkę.
    Po porodzie mój synek i tak jeszcze musiał wziąć swoją partię antybiotyku, bo miał podwyższone CRP, więc po porodzie wyszliśmy ze szpitala w 10 dobie :)

:)https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/sierpniowe-mamusie-2018,14367,53.html?sd=1#

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 18:46

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    L4 masz od ginekologa? Ja w pierwszej ciąży byłam przeziębiona, poszłam rano do lekarza rodzinnego po L4 a ten przepisał antybiotyk (a ja wtedy miałam katar i lekkie zapalenie gardła) i wysłał do ginusia. Do ginusia wbiłam sie bez kolejki (chamsko, ale trudno) ona zwiekszyła mi dawke antybiotyku i dała L4 z wpisana literką B, ze ciązowe - 100% płatne a nie 80%. Powiedziała mi, że gorączka powyżej 38 st.urzymująca sie od 48 (chyba) godz. oznacza podanie antybiotyku ze wzgl.na dziecko, a nie matkę.
    Po porodzie mój synek i tak jeszcze musiał wziąć swoją partię antybiotyku, bo miał podwyższone CRP, więc po porodzie wyszliśmy ze szpitala w 10 dobie :)

:)https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/sierpniowe-mamusie-2018,14367,53.html?sd=1#
    Na razie ide do internisty po zwykle l4 na przeziebienie bo nie daje rady, w czwartek mam wizyte u gina i licze ze da ma l4 ciazowe. Temperatura w ciazy powyzej 38,5 st jest szkodliwa dla dziecka, nalwzy ja zbijac lekaminna bazie paracetamolu. Antybiotyl to ostatecznosc. Teraz tez mnie lapie tempwratura ale od razu apap lykam. Zobaczymy ci powie lekarz.

No i ciasnienie w ciazy to dolne nie mozebbyc wyzsze niz 90-95 bo grozi niedotlenieniem dziecka - przerabialam w pierwszej ciazy- dostalam leki na zbicie cisnienia do konca ciazy.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz musimy na siebie wyjatkowo uwazac.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina spokojnie, rozowy sluz to ja nawet podczas owulacji miewam. Nie ma plamienia, krwawienia to znaczy ze wszystko jest dobrze. Koniec kropka.

PLPaulina lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Dziewczyny, czy możecie już przestać pisać o tych pustych jajach płodowych? Wzajemnie się nakręcacie nie wiem zupełnie po co. Po tym co tutaj przeczytałam denerwuję się swoją wizytą jeszcze bardziej. Chyba nie temu ma służyć ten wątek. Postanowiłam do dnia swojej wizyty tu nie zaglądać dla własnego spokoju..

A może właśnie niektorym to pomaga? Jak widze, że dziewczyny ktore mialy puste jaja zaszly pozniej w zdrowa ciaze to daje duza nadzieje. Niestety wiele z nas jest po przejsciach i szuka szczesliwych historii, ale tez takich z przejsciami bo nie da sie tego do konca zrozumiec jezeli sie tego nie przeszlo. Nikt tutaj nikogo nie chce przeciez straszyc.

KlaudiaSG, mi88, Dooti, Aradia***, PLPaulina, Karoluś81, Marta..a, Iva79 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymioty podejscie 2 :-( chyba jakis rota :-( nie wyobrazam sobie tak calego trymestru, masakra

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Witam sie z terminem 15.08. Nadrabiam kilka stron i już boję sie co będzie za tydzień haha. W pierwszej ciąży miałam mega mdłości od 7tygodnia do okolo 17serio Tyle czasu że myślałam ze nie dam rady. Teraz obstawiam podobne objawy i juz sie boje

niedograna, Carolline, Martula78 lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne, że pierwszy trymestr w tego typu wątkach pełen jest postów o obawach, niepokojących objawach, strachu przed wizytami, ale i radości po wizytach - a po tej radości zwykle za jakiś czas znowu wraca strach.
    Sama się zastanawiałam, czy jestem na to gotowa, ale na razie pomaga mi to, że inne dziewczyny boją się tak samo, jak ja.
    Takich tematów na takim wątku się po prostu nie uniknie, szczególnie skoro jest tu sporo dziewczyn po poronieniu - trzeba się z tym pogodzić.

Dlatego dla części dziewczyn lepiej jest wrócić na tego typu wątek już w drugim trymestrze, kiedy tematy przechodzą w te wyprawkowe, o ruchach dziecka i ładnych zdjęciach z usg :) I to też jest dobre, sama się zastanawiałam kiedyś, czy nie będę potrzebowała odciąć się od forum na początku. Póki co mi tu dobrze - może dlatego, że się po poronieniu naczytałam o zagrożeniach i teraz żadna zła informacja mnie nie zaskakuje - jestem jej świadoma.

I zazdroszczę wielu dziewczynom tego braku świadomości. Ale braku świadomości nie da się zachować, czytając fora internetowe - albo jedno, albo drugie :)
    To tak, jak ze studentami medycyny, którzy rozpoznają u siebie symptomy chorób, o których się uczą :)

d'nusia, myszka 30, KlaudiaSG, PLPaulina, Dooti, vaola86, AnkaK90, Existenz lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Sysia0605 Nowa

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was ;)
    Proszę was powiedzcie mi czy mój przyrost bety jest w porządku bo strasznie się martwię
    Ostatnia miesiączkę miałam 4 listopada
    Pierwsza beta z 7 grudnia wynosiła 74,2
    A z dzisiaj wynosi 650
    Martwię się strasznie
    Proszę was dziewczyny powiedzcie co myślicie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia0605 wrote:
    Witam Was ;)
    Proszę was powiedzcie mi czy mój przyrost bety jest w porządku bo strasznie się martwię
    A z dzisiaj wynosi 650
    Martwię się strasznie

https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

Skorzystaj z kalkulatora. :D
    Łatwiej i szybciej. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 21:56

• mi88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia0605 wrote:
    Witam Was ;)
    A z dzisiaj wynosi 650
    Martwię się strasznie
    Bardzo ładna :) Najlepiej, jak się podwaja co dwa dni, więc u Ciebie minimum na dziś to niecałe 300. Jest więc lepiej, niż dobrze.
    Paulina ma rację, kalkulator dobra rzecz, liczy za nas kiedy w stresie ciężko się skupić na mnożeniu i wyliczaniu min. 66% przyrostu ;)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Sysia0605 Nowa

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo dziewczyny:)
    kamień z serca:)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:

Popieram w 100%! Ja chyba też odpuszczę, jeśli będzie tu taki klimat, nie służy mi to i też już sobie głupoty wmawiam!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vaola86 wrote:
    A może właśnie niektorym to pomaga? Jak widze, że dziewczyny ktore mialy puste jaja zaszly pozniej w zdrowa ciaze to daje duza nadzieje. Niestety wiele z nas jest po przejsciach i szuka szczesliwych historii, ale tez takich z przejsciami bo nie da sie tego do konca zrozumiec jezeli sie tego nie przeszlo. Nikt tutaj nikogo nie chce przeciez straszyc.

Byłam na wielu wątkach i tyle paniki nie widziałam nigdzie ;) Też jestem po przejściach.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Byłam na wielu wątkach i tyle paniki nie widziałam nigdzie ;) Też jestem po przejściach.

Skoro jestes po przejsciach to dodaj nam otuchy i zrozum. Poza tym Ty jak widze slowo mama juz uslyszalas albo uslyszysz w niedlugim czasie wiec zrozum, ze ktos boi sie ze nie uslyszy go nigdy.

KlaudiaSG lubi tę wiadomość

• jessi001 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na usg niestety sprzęt słaby ale co najważniejsze serduszko bije, maluch ma 6,68mm :-) niby żadnego krwiaka nie było widać ale jednak od czegoś plamienia mam a nie powinno ich być :-\ po USG nawet się trochę nasiliły. Mam dużo odpoczywać, brać leki i to wszystko co mogę zrobić. Następne USG już prywatnie za tydzień, mam nadzieję że się te plamienia uspokoją trochę.

Existenz, Marta..a, vaola86, niedograna, KlaudiaSG lubią tę wiadomość

13.07.2018 Mój Cud Wiktorek!!!
    Celiakia, mutacja MTHFR
    Lipiec 2015 - 6tc [*] Grudzień 2015 - 6 tc [*]
    Laparotomia- CP Marzec 2016 6 tc [*]
    Wrzesień 2017- invicta start - naturalny Cud!
    f2wli09kqjvqi12a.png
    zrp0xzdv7lsza82k.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ