X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Daj znać, czy było widoczne serduszko.

Chyba zbyt wcześnie na serducho jeszcze.

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna haha :D świetne :D aż takiego kryzysu nie mialam, ale moja szefowa też zasypiała w każdym możliwym miejscu (ponoć po tym poznała że coś jest nie tak i zrobiła test)

Dodaje zdjęcie z wczoraj :) wg suwaczka 6t3d wg USG 6t2d. Dzień różnicy chyba nie jest zły co? Tym bardziej że moje cykle były bardzo rozlegulowane. Na początku myślałam że zawału dostanę bo nie mogłam dojrzeć zarodka ale jak pokrecil sonda to nagle ukazał się pulsujący punkcik :) oby tak już zostało :)
    2ugjdzn.jpg

PLPaulina, Dooti, e_mii, Flowwer, jessi001, justyna14, Iva79, Marta..a, vaola86, NiecierpliwaOna, d'nusia lubią tę wiadomość

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Beata1991 Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Dołączam do Was. Dwa testy wykonane i oba dwoma kreseczkami. Bardzo się cieszę a zarazem boję, ponieważ moja pierwsza ciąża obumarła... Przewidywany termin na 17 sierpnia :)

KlaudiaSG, PLPaulina, niedograna, Existenz, vaola86, d'nusia lubią tę wiadomość

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Beata :) gratuluje dwóch kreseczek :) duzo jest tu nas, kobiet po stracie więc możesz liczyć na zrozumienie :) trzymam kciuki, żeby wszystko się udało :)

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1991 wrote:
    Cześć dziewczyny :) Dołączam do Was. Dwa testy wykonane i oba dwoma kreseczkami. Bardzo się cieszę a zarazem boję, ponieważ moja pierwsza ciąża obumarła... Przewidywany termin na 17 sierpnia :)
    Witaj ;) dopisałam cię do naszej listy na pierwszej stronie.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vaola86 wrote:
    Skoro jestes po przejsciach to dodaj nam otuchy i zrozum. Poza tym Ty jak widze slowo mama juz uslyszalas albo uslyszysz w niedlugim czasie wiec zrozum, ze ktos boi sie ze nie uslyszy go nigdy.

Vaola, z doświadczenia wiem, że takie czarnowidztwo nic dobrego nie wnosi. Można się martwić, ale co 2 post powtarzać o pustym jaju płodowym, to już chyba nadaje się pod jakiś konkretny temat o obawach, a nie tu stresować inne dziewczyny co chwilę :) Straciłam dwie ciąże, jedna w 13 tc! To było koszmarne. To nie jest wczesne poronienie i większe krwawienie jak w 6 czy 8 tc. To jest strata dziecka, które już ma kształt, ręce i nogi. Druga ciąża poroniona w 8 czy 9 tc, dokładnie nie pamiętam. 3 lata starań bez skutku, kwalifikacja do invitro i nagle się udało. A ponieważ tak długo nie mogłam zajść, to się nie zabezpieczaliśmy i zaraz kolejna ciąża, co dla nas było niemal cudem. I teraz tak samo, nie miałam nawet okresu, kp obie córki, także trzeba myśleć pozytywnie! To najlepsze, co teraz możemy zrobić dla naszych fasolek :)

Iva79, Carolline lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    NiecierpliwaOna haha :D świetne :D aż takiego kryzysu nie mialam, ale moja szefowa też zasypiała w każdym możliwym miejscu (ponoć po tym poznała że coś jest nie tak i zrobiła test)

Dodaje zdjęcie z wczoraj :) wg suwaczka 6t3d wg USG 6t2d. Dzień różnicy chyba nie jest zły co? Tym bardziej że moje cykle były bardzo rozlegulowane. Na początku myślałam że zawału dostanę bo nie mogłam dojrzeć zarodka ale jak pokrecil sonda to nagle ukazał się pulsujący punkcik :) oby tak już zostało :)
    2ugjdzn.jpg
    Super ;)
    Kiedyś zadałam pytanie dlaczego ja mam okrągłe zdjęcie A niektóre splaszczone?? Nadal nie wiem...
    Co do spania..w nocy zasypiam po północy bo zasnąć nie mogę wstaje o 7ej i w dzień nie jestem senna..gdyby nie te piersi zapomnialabym że w ciąży jestem

W Lidlu jest pyszne kiwi o żółtym miąższu słodkie jak miód A przy skórce kwas i pachnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 12:05

Lavendova lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizyte o 17.00, trzymajcie kciuki :)

PLPaulina, KlaudiaSG, Existenz, Dooti, NiecierpliwaOna, Milkowiec, polkosia, Martula78 lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizytę dopiero 30 grudnia, jutro tylko po skierowanie na badania podejdę

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Vaola, z doświadczenia wiem, że takie czarnowidztwo nic dobrego nie wnosi. Można się martwić, ale co 2 post powtarzać o pustym jaju płodowym, to już chyba nadaje się pod jakiś konkretny temat o obawach, a nie tu stresować inne dziewczyny co chwilę :) Straciłam dwie ciąże, jedna w 13 tc! To było koszmarne. To nie jest wczesne poronienie i większe krwawienie jak w 6 czy 8 tc. To jest strata dziecka, które już ma kształt, ręce i nogi. Druga ciąża poroniona w 8 czy 9 tc, dokładnie nie pamiętam. 3 lata starań bez skutku, kwalifikacja do invitro i nagle się udało. A ponieważ tak długo nie mogłam zajść, to się nie zabezpieczaliśmy i zaraz kolejna ciąża, co dla nas było niemal cudem. I teraz tak samo, nie miałam nawet okresu, kp obie córki, także trzeba myśleć pozytywnie! To najlepsze, co teraz możemy zrobić dla naszych fasolek :)

W 100% sie z Toba zgadzam, ale skoro poladlo pytanie o puste jajo to padly tez odpowiedzi od dziewczyn, ktore to przeszly. Tak jak bylo napisane pare watkow wyzej jestesmy tu po to zeby sie wspierac i nie nazwalabym tego panika. Chyba po to sa takie fora zeby w tych gorszysz momentach szukac jakiegos wsparcia. Nikt przeciez nie wmawia sobie najgorszego, kazda z nas wierzy, ze bedzie dobrze, ale jezeli cos mnie konkretnie zaniepokoi to na pewno o to zapytam i bede liczyc na szczere odpowiedzi dziewczyn, ktore przeszly cos podobnego. Rowniez na Twoje bo wiele masz juz za soba.

Paulina kciuki za Twoja wizyte :)

KlaudiaSG, polkosia lubią tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz, kształt pęcherzyka zależy od lekarza. Ogólnie to pęcherzyk powinien być okrągły. Jednak często trzeba ustawić tak ten pręt od usg, żeby było widać zarodek. Wtedy ten widok jest taki spłaszczony - większość zdjęć, jakie widzę, to właśnie spłaszczone. Widocznie u Ciebie zarodek był w wygodnym miejscu :)

polkosia lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Ja mam jutro wizyte o 17.00, trzymajcie kciuki :)

Ja jutro o 8.45. Też proszę o kciuki. :)

PLPaulina, NiecierpliwaOna, Iva79, justyna14, Existenz, polkosia, Flowwer lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Existenz, kształt pęcherzyka zależy od lekarza. Ogólnie to pęcherzyk powinien być okrągły. Jednak często trzeba ustawić tak ten pręt od usg, żeby było widać zarodek. Wtedy ten widok jest taki spłaszczony - większość zdjęć, jakie widzę, to właśnie spłaszczone. Widocznie u Ciebie zarodek był w wygodnym miejscu :)

To prawda. W sobotę pytałam o to gin i jak nie przycisnęła tej sondy to był mega ogromniasty okrągły pęcherzyk z ciałkiem. Nie było widać dzidzi. Dopiero jak zrobił się banan z pęcherzyka to było wszystko dobrze widać.
    Tłumaczyła to tak że właśnie dopchanie sondy powoduje zniekształcenie i mi pokazała jak jest tak i bez dociskania.

Existenz, PLPaulina, KlaudiaSG lubią tę wiadomość

• Existenz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:

Ohh dziękuję

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a co do pracy i rozkojarzenia, zastanawiam sie wlasnie czy nie powiedziec szefowi o ciazy, zeby nie myslal, ze mi sie len wlaczyl ot tak. Juz mnie zaczyna dopytywac o niektore sprawy a mi sie po prostu mozg lasuje.
    Ale z drugiej strony chcialabym najpierw rodzicom na swieta powiedziec zanim zaczne rozpuszczac wici dalej. ;)

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 21:21

mi88, polkosia, Iva79 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę już na poczekalni. Więc wizyta tuż tuż. :D

vaola86, Marta..a, Existenz, niedograna, polkosia, KlaudiaSG lubią tę wiadomość

• misskity Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też siedzę w poczekalni ☺

Marta..a, niedograna, polkosia, PLPaulina, KlaudiaSG lubią tę wiadomość

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ładny progesteron.
    Dziewczyny, piszcie, jak wizyty!

Marta..a lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prog masz idealny

Marta..a lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ