X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorazowy epizod. Byłam w toalecie i zauważyłam krew. Ciemnoczerwona..
    Trwało to chwilę i cisza..

O krwiaku nic nie mówiła. Wspominała o nadzerce na szyjce.
    Zadzwonię do gin jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 21:50

• Existenz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 88 masz klona ma listopadowym .... 2017 też ogólnym. Zdaje się pani wichrowe wzgórza też ma "lasiczke" w profilu

mi88 lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :D Dzisiaj odebrałam bete i wynik 147,40 według OM to pierwszy dzień 5 tygodnia.Nie za niska ? Badanie powtórzyłam zobaczymy co wyjdzie :D Według tabelki którą dostałam to mieszcze się w normie. W Piątek wizyta ciekawe czy coś będzie widać :D Trzymajcie kciuki :D

polkosia, Existenz, Carolline, niedograna lubią tę wiadomość

Monika
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Mi 88 masz klona ma listopadowym .... 2017 też ogólnym. Zdaje się pani wichrowe wzgórza też ma "lasiczke" w profilu
    To jednak chyba ja jestem jej klonem - ona jest tu dłużej :D Moja łasiczka to Mort z Madagaskaru :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b48cede4eb68.jpg

Cześć, Monika :) Teraz nie patrzy się na wartość bety, tylko na przyrost :) Kiedy masz wyniki? Pęcherzyk widać przy becie powyżej 1000, więc w piątek jeszcze może być nic nie widać - niektórzy lekarze nawet nie chcą tak wcześnie robić usg.

Flowwer, Existenz, Carolline lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dobrych wieści! :) Niesamowicie się cieszę :)

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dołączam i ja do Was. W sierpniu w 7 tygodniu poroniłam swoją trzecią ciąże. 4 grudnia zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Miałam późno owulacje i termin wypada mniej więcej na 17 sierpnia, chociaż jeśli wszystko będzie dobrze urodzę i tak wcześniej, bo będę mieć cc.
    Jutro idę na betę i progesteron, w piątek powtorzę, zeby zobaczyc jak przyrasta.

polkosia, PLPaulina, KlaudiaSG, d'nusia, Carolline, mi88, Iva79, niedograna lubią tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • misskity Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) u mnie pęcherzyk na 16.5mm, a zarodek 5.7mm. Lekarka widziała już serduszko :-) Badania wyszły mi bardzo dobrze. Następna wizytę mam dopiero 8 stycznia.
    Położna zalozyla mi kartę ciąży. Termin na 1 sierpnia według USG.

PLPaulina, Dooti, Marta..a, Existenz, justyna14, e_mii, KlaudiaSG, d'nusia, polkosia, mi88, Iva79, niedograna lubią tę wiadomość

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • misskity Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe sierpnioweczki :-)

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. W poniedziałek zrobione dwa testy, ktore wyszły pozytywnie. Totalne zaskoczenie. Jestem mamą prawie 3 letniej Konstancji. Wstępnie termin mam na 22.08.18. A wizytuje we wtorek 19.12.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 05:48

PLPaulina, Dooti, Existenz, justyna14, KlaudiaSG, d'nusia, polkosia, jej odbicie, Iva79, niedograna lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misskity wrote:
    Hej :-) u mnie pęcherzyk na 16.5mm, a zarodek 5.7mm. Lekarka widziała już serduszko :-) Badania wyszły mi bardzo dobrze. Następna wizytę mam dopiero 8 stycznia.
    Położna zalozyla mi kartę ciąży. Termin na 1 sierpnia według USG.
    Super <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 06:08

misskity lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...po oczach poznałam.... tak to jest czytać posty na telefonie ... :) miłego pozytywnego dnia dla wszystkich

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam sobie wczoraj o tej nadzerce która gin u mnie podejrzewa. :)
    Hmm. Ponoć wlasniecdaje takie plamienia po: usg, stosunku i innych sytuacjach które mogą szyjke podraznic.
    Dziś jest ok. Wkładka czysta. Więc oby to nie było nic groźnego. :(
    Moja gin 13.12-15.12 urlopuje się. :D

mi88, jej odbicie, Iva79 lubią tę wiadomość

• Sysia0605 Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Czytałam sobie wczoraj o tej nadzerce która gin u mnie podejrzewa. :)
    Hmm. Ponoć wlasniecdaje takie plamienia po: usg, stosunku i innych sytuacjach które mogą szyjke podraznic.
    Dziś jest ok. Wkładka czysta. Więc oby to nie było nic groźnego. :(
    Moja gin 13.12-15.12 urlopuje się. :D

Tak dokładnie ja miałam nadżerkę jeszcze przed ciążą i właśnie takimi plamieniami się objawiala
    Wiec spokojnie :)

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja wczoraj miałam wizytę niby wszystko ok, jest serduszko ale załamałam sie bo mam niedoczynność tarczycy, gin wysłał mnie do endokrynologa wizyte mam w czwartek, tsh 5,145 wczoraj przepłakałam cały dzien, naczytałam się ze dziecko może być chore, to straszne, juz nie umiem się cieszyć z ciaży czekam niecierpliwie na wizytę u endo w czwartek a do tego czasu wypłaczę może łez. Jest tutaj dziewczyna która była w takiej sytuacji jak ja i wszystko skończyło się dobrze?

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Cześć dziewczyny, ja wczoraj miałam wizytę niby wszystko ok, jest serduszko ale załamałam sie bo mam niedoczynność tarczycy, gin wysłał mnie do endokrynologa wizyte mam w czwartek, tsh 5,145 wczoraj przepłakałam cały dzien, naczytałam się ze dziecko może być chore, to straszne, juz nie umiem się cieszyć z ciaży czekam niecierpliwie na wizytę u endo w czwartek a do tego czasu wypłaczę może łez. Jest tutaj dziewczyna która była w takiej sytuacji jak ja i wszystko skończyło się dobrze?

Choruje na niedoczynność wiele lat. Nikt mnie nigdy nie straszył że moje dziecko może być chore.
    Dostaniesz lek , który świetnie działa. I po problemie.:) i uwierz że to tylko niedoczynność. ;) będzie dobrze.

polkosia, Carolline, Iva79 lubią tę wiadomość

• Dooti Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, siedzę na poczekalni. Sama nie wiem czego się spodziewać. Dziś 5t 5d, na serduszko pewnie jeszcze za wcześnie. Trzymajcie kciuki!

PLPaulina, Flowwer lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Choruje na niedoczynność wiele lat. Nikt mnie nigdy nie straszył że moje dziecko może być chore.
    Dostaniesz lek , który świetnie działa. I po problemie.:) i uwierz że to tylko niedoczynność. ;) będzie dobrze.
    tylko że ja ją wykryłam dopiero teraz, nie leczyłam wcześniej, czy na tym etapie ciąży ta niedoczynność mogła jakos zadziałać na płód?

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dooti kciuki. Zobaczysz pęcherzyk ciażowy i żółtkowy pewnie jak ja :)

Witam nowe sierpniowe mamy:)

anyzratak z tarczycą jest problem zajść w ciążę, dobrze, że szybko wykryta, to dostaniesz leki i się unormuje, ale będziesz musiała już całą ciąże pilnować. Myślę, że wszystko będzie dobrze.

Witam się w kolejnym tygodniu :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    tylko że ja ją wykryłam dopiero teraz, nie leczyłam wcześniej, czy na tym etapie ciąży ta niedoczynność mogła jakos zadziałać na płód?

Nie sądzę. :) często są przypadki że niedoczynność diagnozowana jest w ciąży. Wykrylas dość wcześnie problem. Szybko dostaniesz leki. I będzie dobrze. :) :)

polkosia lubi tę wiadomość

• e_mii Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:

Cześć,
    Ja miałam niedoczynność w pierwszej ciąży, dowiedziałam się o niej około 10 tygodnia. Też byłam przerażona bo naczytałam się tych wszystkich zagrożeń, ale endokrynolog mnie uspokoił. Do końca ciąży brałam euthyrox, monitorowaliśmy tsh i wszystko zakończyło się dobrze. Córka zdrowa, mała mądrala, nie ma o co się martwić. Po ciąży hormony wróciły do normy i z tarczycą problemów więcej nie miałam, zobaczymy jak będzie teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 09:15

v0o0onx.png
    z9pckld.png

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ