X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ta nadżerka wychodzi przy standardowym badaniu? Też ostatnio czytałam o krwawieniach i plamienjach i była właśnie informacja o nadzerce. Z tym że ostatnio lekarz mnie nie badał a jedynie zrobił USG i w macicy było czysto. Muszę na kolejnej wizycie z nim o tym porozmawiać bo źle sie bardzo czuje z tym ze niewiadomo skąd moje plamienia. Do tego jak już krwawię nie czuje bolu w brzuchu czy jajnikach a w pochwie.
    Ale cieszę się że u ciebie wszystko w porządku i wiesz, że to nie jest związane z dzieckiem :)
    Gratuluje też wszystkich pozytywnych wiesci! :)

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Cześć dziewczyny, ja wczoraj miałam wizytę niby wszystko ok, jest serduszko ale załamałam sie bo mam niedoczynność tarczycy, gin wysłał mnie do endokrynologa wizyte mam w czwartek, tsh 5,145 wczoraj przepłakałam cały dzien, naczytałam się ze dziecko może być chore, to straszne, juz nie umiem się cieszyć z ciaży czekam niecierpliwie na wizytę u endo w czwartek a do tego czasu wypłaczę może łez. Jest tutaj dziewczyna która była w takiej sytuacji jak ja i wszystko skończyło się dobrze?
    Spokojnie bedzie dobrze :) ja choruje na hashimoto. W pierwszej ciąży miałam niedoczynnosc wynik bardzo podobny tsh do twojego. Po ciąży miałam natomiast nadczynność. A potem zdiagnozowano u mnie hashimoto. Biore letrox 75 i jest Ok. Moja córka urodziła sie zdrowa mimo arytmii serca ktora miała jeszcze w brzuszku, ale to nie wina tarczycy

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Cześć,
    Ja miałam niedoczynność w pierwszej ciąży, dowiedziałam się o niej około 10 tygodnia. Też byłam przerażona bo naczytałam się tych wszystkich zagrożeń, ale endokrynolog mnie uspokoił. Do końca ciąży brałam euthyrox, monitorowaliśmy tsh i wszystko zakończyło się dobrze. Córka zdrowa, mała mądrala, nie ma o co się martwić. Po ciąży hormony wróciły do normy i z tarczycą problemów więcej nie miałam, zobaczymy jak będzie teraz.
    Bardzo Ci dziękuję za pocieszenie, dodzwoniłam się do najlepszej endo u mnie w mieście i powiedziała że mnie przyjmie w poniedziałek poza kolejnością, dobra kobieta, a teraz mam iść po receptę do lekarza rodzinnego na euthyrox 50 i już brać rano na czczo, zdziwiła sie ze gin mi nic nie przepisał.. musze myśleć pozytywnie, musi być wszystko dobrze, może to ciąża tak na mnie wpływa nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczycą . Do poniedziałku osiwieje.. siedze w pracy i nie umiem sie skupic na niczym tylko łzy mi płyną do oczu, ale dobrze że jesteście :) bo troszkę sie uspokoiłam.

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • mola Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja mam do Was pytanie, chyba dopadła mnie jakaś infekcja intymna i tak się zastanawiam,czy mogę np. kupić clotrimazolum. Nie mam upławów, tylko swędzi mnie brrr Może któraś miała jakieś infekcje w ciąży i co stosowałyście???
    Wizytę mam dopiero po świętach i nie wiem, co zrobić.

relge6ydh8wiv5w7.png
    relgs65gaarhss2y.png

Aniołek 11t 2013
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Dziewczyny, siedzę na poczekalni. Sama nie wiem czego się spodziewać. Dziś 5t 5d, na serduszko pewnie jeszcze za wcześnie. Trzymajcie kciuki!

Jak po wizycie ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antyzratak ja też mam Hashimoto. Nikt mnie nie straszył że coś nie tak będzie z dzieckiem. Biorę euthyrox 75 rano na czczo, pamiętaj że po tabletce trzeba przynajmniej pół godziny odczekać ze śniadaniem. Mam zalecone badać tsh przynajmniej raz w miesiącu, ja planuję robić to co trzy tygodnie, a gdyby tsh skoczylo powyżej 2,5 mam zwiększyć dawkę euthyroxu. W piątek badalam i było 0,30 więc jest ok. Naprawdę nie martw się na zapas. I zrób sobie usg tarczycy tak na wszelki wypadek. Dobrze byłoby też przed wizytą u endo zbadać ft3, ft 4, anty Tpo i anty Tpg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Paulina ta nadżerka wychodzi przy standardowym badaniu? Też ostatnio czytałam o krwawieniach i plamienjach i była właśnie informacja o nadzerce. Z tym że ostatnio lekarz mnie nie badał a jedynie zrobił USG i w macicy było czysto. Muszę na kolejnej wizycie z nim o tym porozmawiać bo źle sie bardzo czuje z tym ze niewiadomo skąd moje plamienia. Do tego jak już krwawię nie czuje bolu w brzuchu czy jajnikach a w pochwie.
    Ale cieszę się że u ciebie wszystko w porządku i wiesz, że to nie jest związane z dzieckiem :)
    Gratuluje też wszystkich pozytywnych wiesci! :)

Nadzerka jest na szyjce. Więc badanie na samolocie może to potwierdzić.
    Przez luteine czekamy z cytologia aż się skończy.
    Ale tak wizualnie patrzyła na szyjke. :)

Co do takiej wielkiej pewności to bym nie przesadzała. Zawsze człowiek się martwi.. :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 09:55

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli muszę go przypilnować żeby też mnie obejrzał bo ostatnio właśnie nic innego nie zrobił tylko USG...
    No tak...ale jednak trochę taką wiadomość uspokaja. Tak mi się wydaje. Ja zostałam przy 'nie moge nic zdziałać bo nie wiem co pani jest, trzeba czekać czy tym razem Pani poroni czy się ciąża dalej rozwinie'. Nie byłam akurat u mojego gina bo go nie było. Jakoś wcale mnie to nie uspokoiło :/

Mola ja miałam infekcje w pierwszej i też teraz. Radzę iść do ginekologa, w ciąży chyba przysługuje ci bez kolejki tym bardziej że to raczej 'nagly przypadek'. Dwa razy wyszła u mnie grzybica, niestety. W pierwszej miałam upławy teraz nic jedynie pieczenie. Ale z całego serca radzę ci iść to zbadać bo (z tego co mówił mój lekarz, nie chce straszyć) grzybica nie jest groźna ale już bakterie mogą być i nie brać żadnych leków na własną rękę. Jedynie co wiem to wiele maści nawilzajacych można używać w ciąży i może u ciebie jest jedynie kwestia suchości. Dopytaj się w aptece i pedz do lekarza. Mi przepisal globulki i maść zupełnie bezpieczne w ciąży Biofanal (Niemcy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 10:06

PLPaulina lubi tę wiadomość

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest pęcherzyk 20mm, jest pęcherzyk żółtkowy i co najważniejsze zarodek 2mm i bijące serduszko <3. Podobno wszystko idealnie jak na ten dzień, lekarz zdziwiony że jest serduszko już. Założył mi kartę ciąży. Termin porodu na 10.08.
    Kolejna wizyta dopiero 3.01, ale w przyszły czwartek mam podejść do niego do szpitala na dyżur, zrobi mi wtedy usg jeszcze, żebym się przez święta nie denerwowała.
    Uff, jestem taką szczęśliwa :D

Carolline, KlaudiaSG, mi88, Karoluś81, kasiulka123, jessi001, PLPaulina, AnkaK90, Existenz, polkosia, myszeczka89, Cccierpliwa, jej odbicie, vaola86, Iva79, justyna14, d'nusia, s1985, Flowwer, niedograna, Marta..a lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti super! Gratuluje <3

Dooti lubi tę wiadomość

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiek prawdziwy ciąży zależy od tego kiedy owulacja była. Jak wcześnie to i dzieciątko większe. :)
    Późne owulacje mają to do siebie że późno widać. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 11:20

• Dooti Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko mi się skupić bo w pracy jestem ;) na wizytę zwolniłam się na chwilkę :)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiace mamusie, czy wasze starszaki wyczuly cos i wisza na was non stop czy tylko moj egzemplarz taki? Normalnie ostatnie pare dni jest powrot do karmienia jak za "najlepszych" czasow non stop dzien i noc.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, ale super wiadomość. Za tydzień mniej wiecej będę mieć wizyte na takim samym etapie co Ty, i jesli okaze sie, ze jest w porzadku to tez sie zastanawiam czy będzie już widać serce

Dooti lubi tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anyzratak tez mam niedoczynnosc i biore eferox 50 na czczo ;) pamietaj zeby nie laczyc z innymi lekami tylko jak masz jeszcze jakies rano doustnie przyjmowac to dopiero pol godziny pozniej ;)
    W ciazy czesto jest wykrywana niedoczynnosc bo maluszek bardzo duzo z maminej tarczycy wyciaga i czesto ta zwyczajnie nie nadaza z produkcja ;) niebezpieczna w ciazy moze byc tylko ignorowana i nieleczona ale leczona i pod kontrola nie jest w zaden spoaob niebezpieczna ;) malo tego juz teraz ci napisze zebys kiedya sie znow nie wystraszyla w trakcie postepu ciazy i wzrostu maluszka rosnie jego zapotrzebowanie na ten hormon i jest mozliwe ze w trakcie ciazy tsh bedzie skakac w gore i trzeba bedzie zwiekszac dawke leku ;) ale to tez zupelnie normalne przy niedoczynnosci ;)

Dooti super wiesci!
    Caly czas sie zastanawiam skad moze mi switac twoj nick...

Cinnilla hej:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 12:26

Cinnilla, Dooti lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 21:22

• polkosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Karmiace mamusie, czy wasze starszaki wyczuly cos i wisza na was non stop czy tylko moj egzemplarz taki? Normalnie ostatnie pare dni jest powrot do karmienia jak za "najlepszych" czasow non stop dzien i noc.

Carolline, u mnie na razie bez zmian, chociaż młodsza budzi się i je z obu piersi, a kiedyś tylko z jednej. Z drugiej strony, idą jej zęby więc nie jestem przekonana czego to wina.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1991 wrote:
    Jej odbicie serdecznie Cię witamy. Mam taki sam termin jak Ty, jednak ja idę na wizytę 21 grudnia, bo chcę mężowi zrobić prezent na święta :)

też bym chętnie poszła na wizytę przed świętami, ale nie ma miejsc, więc ja poczekam, a teraz cieszę się Waszymi pozytywnymi wizytami i trzymam kciuki :) Możecie spakować foto z USG pod choinkę swoim bliskim :)

My powiedzieliśmy na razie tylko rodzicom... a z innej beczki, w tej ciąży mam już mega mdłości od 4t 3d nie za wcześnie? w poprzedniej jakoś z tydz. czy dwa później... ktoś jeszcze się tak męczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj polkosia :) jak zobaczyłam na grudnióweczkach, że czekasz na kolejne maleństwo nie sądziłam, że tak szybko się spotkamy w sierpnióweczkach :)

Planowaliście tak szybko trzecie szczęście? Pamietam, że miałaś cc, podobnie jak ja, mogę podpytać czy teraz będziesz próbować sn?

polkosia lubi tę wiadomość

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Antyzratak ja też mam Hashimoto. Nikt mnie nie straszył że coś nie tak będzie z dzieckiem. Biorę euthyrox 75 rano na czczo, pamiętaj że po tabletce trzeba przynajmniej pół godziny odczekać ze śniadaniem. Mam zalecone badać tsh przynajmniej raz w miesiącu, ja planuję robić to co trzy tygodnie, a gdyby tsh skoczylo powyżej 2,5 mam zwiększyć dawkę euthyroxu. W piątek badalam i było 0,30 więc jest ok. Naprawdę nie martw się na zapas. I zrób sobie usg tarczycy tak na wszelki wypadek. Dobrze byłoby też przed wizytą u endo zbadać ft3, ft 4, anty Tpo i anty Tpg.
    a wiesz może czy te badania zrobić przed przyjęciem tabletki ? chciałabym jutro zrobic, długo czeka się na wynik?

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ