Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa wrote:Anyzratak tez mam niedoczynnosc i biore eferox 50 na czczo pamietaj zeby nie laczyc z innymi lekami tylko jak masz jeszcze jakies rano doustnie przyjmowac to dopiero pol godziny pozniej
W ciazy czesto jest wykrywana niedoczynnosc bo maluszek bardzo duzo z maminej tarczycy wyciaga i czesto ta zwyczajnie nie nadaza z produkcja niebezpieczna w ciazy moze byc tylko ignorowana i nieleczona ale leczona i pod kontrola nie jest w zaden spoaob niebezpieczna malo tego juz teraz ci napisze zebys kiedya sie znow nie wystraszyla w trakcie postepu ciazy i wzrostu maluszka rosnie jego zapotrzebowanie na ten hormon i jest mozliwe ze w trakcie ciazy tsh bedzie skakac w gore i trzeba bedzie zwiekszac dawke leku ale to tez zupelnie normalne przy niedoczynnosci
Dooti super wiesci!
Caly czas sie zastanawiam skad moze mi switac twoj nick...
Cinnilla hej:*
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
Lavendova wrote:Ja mam termin do lekarza dopiero na 2 stycznia, powinno być już wszystko ładnie widać.
Anyzratak spokojnie, u części kobiet tsh szybuje w ciąży do góry. Nie przejmuj sie dostaniesz leki bedzie ok, a dziecku na tym etapie to nie mogło w zaden sposób zaszkodzić
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Anyzratak tez mam niedoczynnosc i biore eferox 50 na czczo pamietaj zeby nie laczyc z innymi lekami tylko jak masz jeszcze jakies rano doustnie przyjmowac to dopiero pol godziny pozniej
W ciazy czesto jest wykrywana niedoczynnosc bo maluszek bardzo duzo z maminej tarczycy wyciaga i czesto ta zwyczajnie nie nadaza z produkcja niebezpieczna w ciazy moze byc tylko ignorowana i nieleczona ale leczona i pod kontrola nie jest w zaden spoaob niebezpieczna malo tego juz teraz ci napisze zebys kiedya sie znow nie wystraszyla w trakcie postepu ciazy i wzrostu maluszka rosnie jego zapotrzebowanie na ten hormon i jest mozliwe ze w trakcie ciazy tsh bedzie skakac w gore i trzeba bedzie zwiekszac dawke leku ale to tez zupelnie normalne przy niedoczynnosci
Dooti super wiesci!
Na IUI byla Dootka moze stad bo mi tez sie od razu skojarzylo:) -
Vaola calkiem mozliwe bo nick mi byl znany i zastanawialam sie w ktorym kosciele mi dzwoni
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziewczyny a gdzie wy macie podane wymiary na usg dzidziusia ? bo mój wychodzi z tych opisów że nie ma jeszcze 1cm zastanawiam sie czy nie jest za mały jak na 7tydzień ? albo ja czytam coś innego ? swoją drogą to muszę zmienić ginekologa, bo niestety ale ja z tej ostatniej wizyty oprócz strachu nie wyniosłam nic, pytałam jakie ma wymiary i czy są ok to on mi na to , a jakie mają być teraz? no jest dziecko i się rusza to serce bije, no i w sumie więcej nic, jak powiedziałam ze raz miałam plamienie brązowe to on mi na to że zaryzykowałam i że teraz to on nie wie bo to tydzien temu było wtedy mogłam przyjść ;/ a zasugerował na początku wizyty jak weszłam z mężem, ze u niego w prywatnym gabinecie jest o wiele wygodniej a tutaj to z meżem nie bardzo wchodzić.. koszmarny.. szukam dobrego gina prywatnie, do tej pory wydawał się oki,ale jak widać poczuł smak pieniędzy i koniecznie chce żebym chodziła prywatnie do niego.
nick nieaktualnyanyzratak wrote:Dziewczyny a gdzie wy macie podane wymiary na usg dzidziusia ? bo mój wychodzi z tych opisów że nie ma jeszcze 1cm zastanawiam sie czy nie jest za mały jak na 7tydzień ? albo ja czytam coś innego ? swoją drogą to muszę zmienić ginekologa, bo niestety ale ja z tej ostatniej wizyty oprócz strachu nie wyniosłam nic, pytałam jakie ma wymiary i czy są ok to on mi na to , a jakie mają być teraz? no jest dziecko i się rusza to serce bije, no i w sumie więcej nic, jak powiedziałam ze raz miałam plamienie brązowe to on mi na to że zaryzykowałam i że teraz to on nie wie bo to tydzien temu było wtedy mogłam przyjść ;/ a zasugerował na początku wizyty jak weszłam z mężem, ze u niego w prywatnym gabinecie jest o wiele wygodniej a tutaj to z meżem nie bardzo wchodzić.. koszmarny.. szukam dobrego gina prywatnie, do tej pory wydawał się oki,ale jak widać poczuł smak pieniędzy i koniecznie chce żebym chodziła prywatnie do niego.
6t4d
CRL- to długość dziecka, ja miałam w tym dniu 8,1mm
GS- to wielkość pęcherzyka ciążowego, wyszedł nam 33,5mm -
nick nieaktualny
Co oznaczają skróty z badania USG / wykresów płodu BellyBestFriend?
Po każdym badaniu USG w ciąży powinnaś otrzymać od lekarza wydruk z badania wraz ze zdjęciem i krótkim opisem najważniejszych parametrów płodu. Parametry te będą najprawdopodobniej zapisane w postaci skrótów. Poniżej znajduje się lista objaśniająca najczęściej stosowane skróty:
AC – Obwód brzuszka
AFI – Wskaźnik płynu owodniowego
BPD- Wymiar dwuciemieniowy
CRL – Długość między główką a kością ogonową (długość ciemieniowo- siedzeniowa)
EDD – Przybliżony dzień porodu
EFW – Szacunkowa waga dziecka (fachowo szacunkowa waga płodu)
FHR – Częstość bicia serca dziecka
FL – Długość kości udowej
FW – Waga dziecka (fachowo waga płodu)
GA – Wiek ciążowy
GS – Wielkość pęcherzyka ciążowego
HC – Obwód głowy
LMP – Data ostatniej miesiączki
NB – Kość nosowa
NF – Fałd karkowy
NT- Przezierność karkowa
TP – Termin porodu
mi88, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
jej odbicie wrote:Witaj polkosia jak zobaczyłam na grudnióweczkach, że czekasz na kolejne maleństwo nie sądziłam, że tak szybko się spotkamy w sierpnióweczkach
Planowaliście tak szybko trzecie szczęście? Pamietam, że miałaś cc, podobnie jak ja, mogę podpytać czy teraz będziesz próbować sn?
Hej! Odpisałam na Grudniówkach częściowo Chcieliśmy trzecie, ale nie sądziłam, że się uda, bo nawet nie miałam okresu przez kp
Będę oczywiście próbować SN Mam nadzieję, że mi się znów dziecko nie roztyje do 5 kgIva79 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia a jak radzilas sobie z pierwszym dzieckiem bedac w drugiej ciazy? noszenie itd . Pytam bo u mnie jesli wszystko jest ok to bedzie wlasnie taka roznica wieku miedzy maluchami. W tym momencie jestesmy na etapie nauki raczkowania
polkosia lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Anyzratak tez mam niedoczynnosc i biore eferox 50 na czczo pamietaj zeby nie laczyc z innymi lekami tylko jak masz jeszcze jakies rano doustnie przyjmowac to dopiero pol godziny pozniej
Dooti super wiesci!
Może z wątku na ovu, zaczynamy nowe starania, bo tam się troszkę udzielałam
Dziękuję dziewczyny, energia mnie rozpieraNasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dootka a mozliwe... tez sie czesto nie udzielalam ale czasem zagladalam...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja oddam wszystko za chociażby godzinę snu! Dopiero teraz zaczynam doceniać jakim sielankowym czasem była dla mnie pierwsza ciaza . Popołudniowe drzemki i wylegiwanie sie było na porządku dziennym a teraz przy tak hiperaktywnym dziecku nawet nie ma czasu kiedy spokojnie wypić kawy . Noszenie tez daje sie we znaki bo po całym dniu brzuch zaczyna pobolewać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 15:12
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lavendova, pokarm sie ponoc dostosowuje, choc ja mam nadzieje, ze mloda sie do tego czasu odstawi i nie bede musiala tego sprawdzac
Aradia, oddalabym bardzo duzo za sen, zwlaszcza ze dzis w nocy moja mloda postanowila na mnie wisiec tak ze 4 godziny i caly dzien w pracy jestem jeszcze gorzej zmeczona niz zwykle. -
Niestety nie mam zbytniego doświadczenia z karmieniem ale tez wydaje mi sie ze da sie to jakoś pogodzić (chociaż szczerze podziwiam ) . Synek praktycznie od początku był na mm ale tym razem wiem juz jakich błędów nie popełniać i mam nadzieje ze sie nam uda