Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaszalałam, ustawiłam suwaczek
KlaudiaSG, jej odbicie, PLPaulina, niedograna lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
s1985 wrote:Bierzesz już jakieś leki?
Tak, biorę od dłuższego czasu Acard i Euthyrox 50, a obecnie jeszcze steryd Metypred 4mg, Duphaston 3x1 i Fraxiparine 0,6. Do tego Femibion i metylowane foliany.Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
A ja kończę pracę i jadę po śledzie Zawsze lubiłam, a ostatnio coś mi nie podchodzą - może choć tym razem nie przejdzie mi ochota w momencie wyłożenia na talerz
Polecicie fajną, lekką książkę? Przydało by mi się coś na dzisiaj
Anyzratak, najlepiej przy okazji zbadaj jeszcze FT3 i 4. To takie uzupełnienie TSH. Oczywiście bez tabletki przed, tak, jak mówią dziewczyny.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
myszka 30 wrote:polkosia a jak radzilas sobie z pierwszym dzieckiem bedac w drugiej ciazy? noszenie itd . Pytam bo u mnie jesli wszystko jest ok to bedzie wlasnie taka roznica wieku miedzy maluchami. W tym momencie jestesmy na etapie nauki raczkowania
Moja Klementynka była bardzo grubiutkim i leniwym ruchowo dzieckiem, także praktycznie do 5-6 miesiąca ciąży leżałyśmy tylko na łóżku Dopiero, jak miała około roku, zaczęła stawać na nogi, a chodzić jak skończyła 16 miesięcy. Także jak urodziła się Matylda, to Klementyna jeszcze nie chodziła. Jeśli chodzi o noszenie, to nie miałam wyboru, ale jak się dało, to unikałam. Od połowy ciąży miałam pessar, dlatego nie przejmowałam się specjalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 17:03
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
mi88 wrote:A ja kończę pracę i jadę po śledzie Zawsze lubiłam, a ostatnio coś mi nie podchodzą - może choć tym razem nie przejdzie mi ochota w momencie wyłożenia na talerz
Polecicie fajną, lekką książkę? Przydało by mi się coś na dzisiaj
Anyzratak, najlepiej przy okazji zbadaj jeszcze FT3 i 4. To takie uzupełnienie TSH. Oczywiście bez tabletki przed, tak, jak mówią dziewczyny.
Mi88, a wiesz ze ja jeszcze kilka dni przed zrobieniem testu, musiałam kupić sobie śledzie
a jakie książki lubisz ?mi88 lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
Dooti wrote:Tak, biorę od dłuższego czasu Acard i Euthyrox 50, a obecnie jeszcze steryd Metypred 4mg, Duphaston 3x1 i Fraxiparine 0,6. Do tego Femibion i metylowane foliany.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
O, a ja dzisiaj patrzyłam na śledzie w sklepie. W poprzedniej ciąży ciągle miałam na nie ochotę i na ogórki kiszone. Teraz prawie nic mi nie smakuje. Do tego mogę zjeść tylko małe porcje bo łyżka za dużo i mdlosci przez kolejną godzinę gotowe. Strasznie dużo rzeczy mi też po prostu śmierdzi. Każdy ser czy wędlina. Ale za to mandarynki mogłabym jeść non stop21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Lavendova, każda porcja mm wpływa na ilość mleka matki, także pewnie dlatego zaczęło zanikać. Laktacja może być zaburzona także smoczkiem, jeśli podawałaś. Generalnie mleko samo z siebie nie zanika, nawet głodujące mamy w Afryce mają wystarczająco. Tylko 2% kobiet nie może karmić przez choroby czy coś takiego. Warto konsultować się z doradcami Ale to trzeba chcieć. A ten zbawienny wpływ nie musi teraz się objawiać
Mleko po porodzie dostosowuje się do młodszego dziecka. Różne historie słyszałam, że ślina ma wpływ na rodzaj mleka czy jak się podaje lewą pierś starszemu, a prawą młodszemu, to jest przystosowane, ale nie ma wystarczających badań na ten temat. Piersi raczej należy zmieniać, żeby nie robiły się zastoje czy różnica w wielkości, bo taki problem też może się pojawić. Ja aktualnie karmię dwie córki w tandemie. Trójki dzieci bym nie chciała, ale cholera wie jak to się skończyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 17:15
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
s1985 wrote:A metypred kiedy zaczęłaś?Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
Lavendova wrote:Ja karmiłam starszą córkę ponad 10 miesięcy a młodsza jakoś kolo 3 tylko i to też łącząc z mm. Jakoś nie podeszlo jej karmienie cyckiem a może bylo za malo pokarmu czy co bo sama wybrała butle. I szczerze powiedziawszy nie widzę tego zbawiennego wplywu wp. Chorowaly tyle samo a nawet bym powiedziala ze mlodsza mniej,takze no sama nie wiem. Tym razem jak się uda to spróbuję oczywiście ale też dłużej niż do roku czasu to nie planuje.
Moja sąsiadka karmi piersią córkę ktora zaraz kończy 4 lata No także ten
Ja tez jestem daleka od laktacyjnego terroru ale z własnego lenistwa wolałabym karmić chociaż to pół roku .
Mój synek póki co tez jest okazem zdrowia wiec chyba nie taki diabeł straszny
-
Polkosia ja to mam gimnastyke na calego maly jest bardzo aktywnym i ruchliwym dzieckiem. Przemierza pomieszczenia wzdluz i wrzesz, wszystko musi dotknac, zobaczyc, sprobowac Takze ciagle musze sie zginac, podnosic itd, ze juz nie wspomne o akrobacjach podczas kapieli czy ubieraniu
Co do karminia to dawno juz nie karmie piersia ( maly ma skaze bialkowa, ale to tylko jeden z powodow). Puki co nie widze nic niepokojacego w zwiazku z tym. Ja jestem żywym przykladem,ze KP jest troche za bardzo wyidealizowane. Mam 30 lat, nie bylam karmiona piersia bo nie chcialam cyca. Rzadko choruje, nie mam problemow z mowa, nauka czy czym kolwiek innymIva79 lubi tę wiadomość
-
s1985 wrote:3x1 bierzesz?Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
ja pierwszego dziecka prawie w ogóle nie karmiłam piersią (już w szpitalu zaczęło być dokarmiane butelką) i stwierdziłam, że mi to pasuje. Mogłam w nocy angażować męża do karmienia, kiedy malutki dawał mi w dzień mocno w kość i ogólnie jakoś wcale nie brakowało mi karmienia piersią, drugie dziecko - córeczkę karmiłam do 6 miesiąca, a trzecie do 9 miesiąca. Potem z radością przechodziłam na butelkę i mm Łatwo, szybko i przyjemnie.
Teraz też nie planuje przekraczać 12 mies. życia Z własnego lenistwa i wygody przyznajęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 18:30
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Dooti wrote:Mi88, a wiesz ze ja jeszcze kilka dni przed zrobieniem testu, musiałam kupić sobie śledzie
a jakie książki lubisz ?
Moja ulubiona książka od dwóch lat to http://lubimyczytac.pl/ksiazka/234394/zaginiona-dziewczyna i teraz pewnie też poszukam jakiegoś thrillera psychologicznego.
Lubię kryminały, thrillery, ale i obyczajowe i lżejsze. Choćby Bridget Jones miło się czytało. I Pottera
A moja ukochana książka z dzieciństwa to Tajemniczy Ogród. Pamiętam, jak mnie zaciekawiła już w pierwszym rozdziale, gdzie wszyscy umierali na cholerę, a mała Mary schowała się w szafie i tam przeczekała kilka dni, podczas gdy ludzie padali jak muchy.
Muszę coś szybko znaleźć, żeby zająć myśli do jutra do 13:00!
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Byłam dziś na wizycie , biło serduszko - słyszałam według usg 5t6d według ostatniej miesiączki 6t0d termin 08.08.18 . Wiecie jak dodać zdjęcie ?
Dooti, PLPaulina, niedograna, d'nusia, KlaudiaSG, Marta..a, NiecierpliwaOna, Iva79 lubią tę wiadomość
angelika22 -
nick nieaktualny