X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was czuje jednoczenie mulenie i ma wilczy apetyt? Ja ciagle cos muszę jeść. Mam wrażenie ze jak nie zjem to zrobi mi sie niedobrze. Gratuluje wszystkich serduszek ❤️ Super uczucie co nie? Teraz wspaniałe będzie zobaczyć na usg malutkie raczki i nóżki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 21:51

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie a propos jakiś wariacji jedzeniowych narazie spokój. Jedynie co to pić mi sie chce i pije naprawdę dużo a co za tym idzie sikam :D

Kluje was czasem jajnik/jajniki lub zaboli pociagnie w dole brzucha? Takie napiecie dziwne czuje raz na jakis czas w ciagu dnia, chyba tak mialam w poprzednich tez :/

Miała któraś z was może juz 2 cc? Martwię sie jak będzie z trzecim.

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    11:20 :D Teraz jeszcze bardziej nie mogę się doczekać :)

To daj od razu znać po wizycie. Ja mam o 12:10

Existenz lubi tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na usg. 8mm Dzidziuś. Serduszko puka w rytmie cza cza. :-)

Iva79, Dooti, PLPaulina, d'nusia, myszeczka89, polkosia, KlaudiaSG, Existenz, e_mii, Flowwer, Marta..a, niedograna, Kawuszka lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Przyznam szczerze, że dla mnie wygodą było akurat kp. Miałam przy córce cc, więc w pierwszej dobie dostała mm. Potem tak jakoś nie umiała pić z piersi, mimo, że mleko tryskało. Więc przez pierwszy miesiąc dokarmiałam mm. Ale to mycie, sterylizacja butelek, schładzanie wody do zalania to więcej zabawy, niż samo przystawienie do piersi (zazwyczaj siedziałam z książką karmiąc).
    Jedyny plus to to, że mąż parę razy wyręczał w środku nocy, nawet mnie nie budząc. Zresztą bardzo miło wspomina ten moment :)
    A jak się chce przystawić w podróży, na wyjeździe, mleko jest zawsze gotowe do spożycia :)))

I my też już zakończyłyśmy przygodę z kp, bo Maja jakoś tak bardzo lubi jeść już normalne jedzonko :)

My mieliśmy zawsze wodę w podgrzewaczu ustawioną na 40 st.i dwie butelki do karmienia. Po kar pora karmienia to tylko wymieszać wodę z podgrzewacza z proszkiem. Zjedzona butelka dosterylizatora a czysta po sterylizacji do podgrzewacza i czekamy na kolejne karmienie. W podróż braliśmy przegotowaną wodę do termosu. Po drodze rozrabialiśmy proszek,w trakcie jazdy. Mogłam karmić bez wyciągania z fotelika. No i plusem było dla mnie to,że widziałam ile dziecko zjadło,a przy cycu nie wiedziałam czy je,czy sobie smoczek z sutka robi. Zasypiało przy cycu. Na pewno żadne mleko modyfikowane nie zastąpi pokarmu mamy,przeciwciał,w ogóle tej bliskości i więzi. Wiem,że dzieci karmione butelką są równie zdrowe i tak samo się rozwijają,ale myślę,że nic nie zastąpi cyca. DlTego tym razem też zaczniemy od ccyca-dla dobra dziecka a potem przejdziemy na flaszkę-dla dobra mamusi :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Wesoła Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza beta 17 dni po owulacji 1015 a druga 20dpo 4958 :)

justyna14, niedograna lubią tę wiadomość

• dusia89 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim bijących serduszek:) Ja swoje usłyszę 19.12 :) Mam nadzieję, ze będzie wszystko w porządku. Mało piszę, ale ciągle Was podczytuje.. Mam mdłości cały dzień do tego senność.... czuje się jakbym co dzień na kacu chodziła:) W nocy za to spac nie mogę:(

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    U mnie a propos jakiś wariacji jedzeniowych narazie spokój. Jedynie co to pić mi sie chce i pije naprawdę dużo a co za tym idzie sikam :D

Kluje was czasem jajnik/jajniki lub zaboli pociagnie w dole brzucha? Takie napiecie dziwne czuje raz na jakis czas w ciagu dnia, chyba tak mialam w poprzednich tez :/

Miała któraś z was może juz 2 cc? Martwię sie jak będzie z trzecim.

Mnie właśnie czasami zakłuje jajnik i to bywa czasami tak solidnie. Nie pamiętam,czy w tamtych ciążach też tak miałam i to mnie niepokoi :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie i serduszko bylo slychac :)

Ja karmilam 7 miesiecy , pozniej zaczelam wprowadzac inne pokarmy i rozpoczelam mieszane karmienie. Kp tylko popouludniami i wieczorami, pozniej juz tylko wieczorami do 10 miesiaca, az wkoncu sie sam odstawil. Piekny to byl czas , taka bliskosc. Z 2 dzieckiem sproboje kp do roku.

Termin mam na 9.8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 22:15

polkosia, KlaudiaSG, d'nusia, Marta..a, niedograna lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się dziś jakbym miała kaca.
    I oczywiście całe popołudnie spałam. :D

Dziś już nawet nic nie pozostało po wczorajszym krwawieniu.. wiec troche die uspokoiłam.
    Nie mogę się doczekać wizyty 19.12

Marta..a, Iva79 lubią tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dołączam z entuzjazmem do grupy. Obecnie 5tc termin przewidywany 23.08. To już moja trzecia ciąża, ale wyjątkowa bo wiem, że już ostatnia. Dwóch chłopaków w domu ( 14 lat i 11 miesięcy ) po cichu liczę na córeczkę ;)
    Życzę nam mało upalnego lata :D

polkosia, Ewik, d'nusia, niedograna, Existenz, Iva79, Kawuszka, jej odbicie, Martula78 lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich wizytujących☺ mój mały przytargał z przedszkola rotawirus armagedon od wtorkowego wieczoru mnie przeczołgało 1,5 dnia dopiero dziś ciut lepiej ale żeby nie było tak kolorowo dla odmiany znowu dużo więcej plamienia jest może po takich wymiotach i boleściach brzucha.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Gratulacje dla wszystkich wizytujących☺ mój mały przytargał z przedszkola rotawirus armagedon od wtorkowego wieczoru mnie przeczołgało 1,5 dnia dopiero dziś ciut lepiej ale żeby nie było tak kolorowo dla odmiany znowu dużo więcej plamienia jest może po takich wymiotach i boleściach brzucha.
    Ja mialam tez ostatnio rota masakra ale zadnych plamien z tego tytulu nie mialam. Zreszta przeciez tibbez wplywu na macice i drigi rodne. Ewentualne brzuch pobilewal. Skonsultuj te plamoenia z lekarzem.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam wizytę na 20 tego dopiero i ogólnie meega się stresuje. Ostatnia wizyta była 6 grudnia i fasolka miała 6 mm z tego dnia beta 4500 (4t4dzien), do dziś nie robiłam bety i ciągle się zastanawiam czy wszystko ok, też tak macie? Do dziś nie mam bólu piersi więc to mnie niepokoi... Czasem tylko wieczorem, ale rano i w trakcie dnia nic.. Jedyne co mnie uspokaja to cały czas podwyższona temperatura, bo badam jeszcze rano i wieczorem. Tłumacze sobie ze jak coś było by nie tak, temp by spadła.. Ehhh oszaleje do tego 20 tego.. Też macie takie akcje jak ja??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 07:30

PLPaulina lubi tę wiadomość

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png

Wysłany: 14 grudnia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Witam. Dołączam z entuzjazmem do grupy. Obecnie 5tc termin przewidywany 23.08. To już moja trzecia ciąża, ale wyjątkowa bo wiem, że już ostatnia. Dwóch chłopaków w domu ( 14 lat i 11 miesięcy ) po cichu liczę na córeczkę ;)
    Życzę nam mało upalnego lata :D

oj tak, końcówka ciąży i upały zdecydowanie nie idą w parze :D ja też liczę na malutką dziewuszkę (mam w domu dwóch chłopaków i dziewczynkę, ale coby samotna nie była) :) zatem umówmy się, że ja trzymam kciuki za Ciebie, a Ty za mnie :D

DobrejMysli, Kawuszka lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Dziewczyny ja mam wizytę na 20 tego dopiero i ogólnie meega się stresuje. Ostatnia wizyta była 6 grudnia i fasolka miała 6 mm z tego dnia beta 4500 (4t4dzien), do dziś nie robiłam bety i ciągle się zastanawiam czy wszystko ok, też tak macie? Do dziś nie mam bólu piersi więc to mnie niepokoi... Czasem tylko wieczorem, ale rano i w trakcie dnia nic.. Jedyne co mnie uspokaja to cały czas podwyższona temperatura, bo badam jeszcze rano i wieczorem. Tłumacze sobie ze jak coś było by nie tak, temp by spadła.. Ehhh oszaleje do tego 20 tego.. Też macie takie akcje jak ja??
    To normalne. Kazda z nas chcialaby miec pewnosc ze wszystko jest ok, niestety takiej pewnosci miec nie bedziemy az do konca ciazy. Trzeba nauczyc sie zyc z tym strachem i nie dac mu sie. Bedzie juz zawsze towarzyszyl.

U mnie przy synku bolaly piersi i byly wrazliwe, przy corce flaczki, nic ich nie ruszalo a teraz znow bola. Ciekawe czy to moze chlopiec? Dowiem sie pewniebjak zawsze w 8 miesiacu ciazy :-)

Milego dnia wszystkim, kciukinza wizyty

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:

Każda z nas się martwi. Ale nie możemy zrobić więcej niż robimy. :) trzeba się uspokoić bo to dziecku nie służy..

mi88 lubi tę wiadomość

• Dooti Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, masakra jakaś. Oczy mi się same zamykają, jeszcze takiego kryzysu nie miałam. Zaczynam żałować że nie wzięłam l4. Z drugiej strony straszny młyn w pracy, koniec roku, sprawozdania, płatności, tony faktur...szkoda mi dziewczyn.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Spokojnie też tak mam. Zero mdłości i czasami piersi..I też wizyta 20

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja mialam tez ostatnio rota masakra ale zadnych plamien z tego tytulu nie mialam. Zreszta przeciez tibbez wplywu na macice i drigi rodne. Ewentualne brzuch pobilewal. Skonsultuj te plamoenia z lekarzem.

Jestem obstawiona luteiną, duphastonem teraz i tak nic od nas nie zależy w pierwszej plamiłam krwią do 15tc.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ