Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ewik wrote:Jestem obstawiona luteiną, duphastonem teraz i tak nic od nas nie zależy w pierwszej plamiłam krwią do 15tc.
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaOna wrote:oj tak, końcówka ciąży i upały zdecydowanie nie idą w parze ja też liczę na malutką dziewuszkę (mam w domu dwóch chłopaków i dziewczynkę, ale coby samotna nie była) zatem umówmy się, że ja trzymam kciuki za Ciebie, a Ty za mnie
To ja też trzymam za wasze córeczki a ja poproszę o kciuki za synka bo dwie coreczki juz mam ale jak będzie trzecia to też ok byle zdrowe i sie dobrze rozwijalo
A tak na marginesie to marze o tym synku ale imiona mam tylko dla dziewczynek! Jakos tak więcej jest ładnych dla dziewczyn a dla chłopców żadne mi sie jakos specjalnie nie podoba. Macie już jakieś wybrane w głowie imiona? -
nick nieaktualny
-
My bysmy chcieli corke, ale chciec to my sobie mozemy
U nas w 12 tc jak bylismy na usg genetycznym to nie bylo jeszcze widac plci ale juz w 15 tc jak bylismy na usg 3D to juz nawet my nie mielismy watpliwosci, ze to chlopak ( tak fajnie bylo widac) -
Nie było mnie tu trochę ale ostatnio również źle się czuję. Mam albo mdłości z zawrotami głowy albo senność taką niedoopanowania. Dobrze, że od 22 grudnia mam wolne do końca roku bo w pracy ciężko mi normalnie funkcjonować. W między czasie we wtorek byłam na usg, zarodek 2mm z bijącym serduszkiem Z moich wyliczeń powinno być we wtorek równe 6 tygodni, według lekarki wyglądało na 5,5 więc żebym ja i ona była w święta spokojna w kolejny wtorek jeszcze raz zrobi mi usg żeby zobaczyć czy zarodek się dobrze rozwija.
KlaudiaSG, niedograna, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny gratuluje wszystkim serduszek to świetne uczucie w końcu zobaczyć je na monitorze
Ja bym chciała dziewczynkę. Mężowi to obojętne chyba, ale imię mamy tylko dla chlopczyka ciężko mi znaleźć jakieś ładne imię dla dziewczynki. W pierwszej ciąży jakoś czuliśmy że był chlopak, ale nie było nam się dowiedziec.
Mam do was pytanie. Jak u was z wagą? Spada, rośnie? Nie mam za bardzo mdłości, ale już spadlo mi półtora kilo, a jestem ogólnie dość szczupła i boje się że zaszkodzę dziecku do tego to dość wcześnie... myślałam że nawet mi trochę waga urosla bo brzuch mam okropnie napompowany i to caly czas, że już się pytania zaczęły czy jestem w ciąży, a tu ciągle mniej na wadze. Zaczęłam się już tym martwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 10:30
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
nick nieaktualny
-
Dooti wrote:Dziewczyny, masakra jakaś. Oczy mi się same zamykają, jeszcze takiego kryzysu nie miałam. Zaczynam żałować że nie wzięłam l4. Z drugiej strony straszny młyn w pracy, koniec roku, sprawozdania, płatności, tony faktur...szkoda mi dziewczyn.
ja chyba w przyszłym tyg.pójde do swojej gin. Chcę ją włąsnie poprosic o L4, tylko nie wiem czy to nie za wczesnie, tzn, czy bedzie chciała mi dac L4 z powodu mojego odłączenia od zasilaniaWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
PLPaulina wrote:pierwszy raz wczoraj popołudniu. I dzisiaj kontynuacja mdli mnie. herbatka z imbirem nie działa..
Też z chęcią bym poszła na l4. Ale opcji nie ma.
Koniec roku. Dużo zleceń, zamknięcie roku.Iva79 lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:To ja też trzymam za wasze córeczki a ja poproszę o kciuki za synka bo dwie coreczki juz mam ale jak będzie trzecia to też ok byle zdrowe i sie dobrze rozwijalo
A tak na marginesie to marze o tym synku ale imiona mam tylko dla dziewczynek! Jakos tak więcej jest ładnych dla dziewczyn a dla chłopców żadne mi sie jakos specjalnie nie podoba. Macie już jakieś wybrane w głowie imiona?
Jak będzie u nas chłopczyk, to opczywiście pokochamyu jak włąsne ale z imieniem będzie masakra. Juz ostatnio był straszny problem. Już po porordzie a my nadal nie wiedzieliśmy jak go nazwać i tak naprawde rzutem na tasmę jak trzeba było go zameldowac to stanęło, że będzie Jakub. Bez przekonania tak naprawdę, ale z "dostepnych nam imion, to było najlepsze"
Jak byłam w pierwszej ciąży, to mój mąż przez pół roku był za granicą. Wtedy ja codziennie wysyłałam mu wieczorem sms-a z imionami dla dzieci (obu płci, alfabetycznie). na osobnej kartce robiłam listę imion z tego sms-a które mi sie podobaja, a on odsyłał te które jemu sie podobały i tak powstała lista imion, które podobaja się nam obojgu Z imion dla dziewczyn było tego więcej, chociaz teraz ta lista jest już pewnie nieaktualna Z imion męski obojgu spasowały nam tylko dwa - Wojciech i Tomasz. Wojciecha wykorzystaliśmy, a tomasz nam później zbrzydł - skojarzenie z kimś Nie chcielismy dawać dzieciom na imię tak jak np maja nasi rodzice, czy rodzeństwo i to nam mocno ograniczyło liste imion, bo oboje pochodzimy z wielodzietnych rodzinWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
nick nieaktualny
-
u chłopaków płec widzieliśmy w 15 i w 14 tc, z dziewczynka jak byliśmy w 16, to lekarka nie była pewna. Mówiła, że z facecikami sprawa jest prosta - jeśli widac peniska, to on nagle nie zniknie, z dziewczynkami tak łatwo nie ma, bo to, że nie widać peniska wcale nie oznacza, że go tam nie maWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Witajcie chce dołączyć
Stres mnie dopada... O niczym innym nie myślę jak tylko kiedy zobaczę serduszko.
Powiedzcie mi przy jakiej becie powinno być widoczne?
W poniedziałek mogą beta wyniosła 1418 dziś powtórzyłam. Zastanawiam się czy iść jutro na usg. Po moich przejściach nie wiem co ma sens... Pomóżcieniedograna, d'nusia lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny