Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj byłam na IP z powodu tego kłującego bólu brzucha, jak zwykle kolka ale ginekolog badał i teraz rano patrzę na wypis, bo mówił że wszystko ok ale są takie adnotacje:
- część pochwowa skrócona
ale szyjka ma 37mm więc chyba dobrze.
Lekarz generalnie wypisy ściągał ze wzoru...
i nie wiem na ile to co napisał odnosi się do mnie, masakra
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,Wy wiecie wszystko. Zaczęliśmy znowu starania i wczoraj (7 dpo) Po raz pierwszy w życiu,z czystej ciekawości zrobiłam sobie badanie progesteronu i wyszło mi
14,26 ng/ml
normy labolatoryjne to:
Faza folikularna do - 0,9
Środek cyklu 0,12- 12,0
Faza lutealna 1,8- 24
Po menopauzie do 0,13
Co o tym myślicie? Czy to niekoniecznie dobrze? Na necie sobie wyczytałam, że żeby w ogóle zarodek miał szanse się zagnieździć potrzeba ok 20 ng/ml??
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia24.01.2018
[*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
NiecierpliwaOna wrote:Dziewczyny,Wy wiecie wszystko. Zaczęliśmy znowu starania i wczoraj (7 dpo) Po raz pierwszy w życiu,z czystej ciekawości zrobiłam sobie badanie progesteronu i wyszło mi
14,26 ng/ml
normy labolatoryjne to:
Środek cyklu 0,12- 12,0
Faza lutealna 1,8- 24
Po menopauzie do 0,13
Co o tym myślicie? Czy to niekoniecznie dobrze? Na necie sobie wyczytałam, że żeby w ogóle zarodek miał szanse się zagnieździć potrzeba ok 20 ng/ml??
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaOna wrote:Dziewczyny,Wy wiecie wszystko. Zaczęliśmy znowu starania i wczoraj (7 dpo) Po raz pierwszy w życiu,z czystej ciekawości zrobiłam sobie badanie progesteronu i wyszło mi
14,26 ng/ml
normy labolatoryjne to:
Środek cyklu 0,12- 12,0
Faza lutealna 1,8- 24
Po menopauzie do 0,13
Szczerze to nie wiem bo ja nigdy nie badalam. Jak zbadalam prolaktyne wyszlo 25,5 przy normie do 26 i zapytalam na forum to sie dowiedzialam ze powinnam leki brac bo nie zajde w ciaze bo to blokuje owulacje. No ciekawe. A ty w ciaze zachodzisz wiec owulacje masz, a z tego co wiem prog sie wydziela wyrzutami takze by trzeba bylo zbadac go napewno kilka razy zeby cos wywnioskowac. I tez normalnie zdarzaja sie cykle bezowulacyjne.
A wiecie juz co bylo przyczyna ostatnio? -
Malutka miała Triploidię. Pani genetyk zapewniła mnie,że nie mieliśmy na to żadnego wpływu. Ot-los na loterii. Szansa na powtórkę w kolejnej ciąży to 2%.
Pierwszy cykl po poronieniu mieliśmy odczekać w abstynencji seksualnej,a po pierwszej @ zrobić USG kontrolne. Na USG wszystko pięknie,endo odbudowane,ani śladu po zabiegu,możemy zacząć działać. Tylko w tym puerwszym cyklu owulację miałam w 21 dc,a cykl 30 dniowy. Powiedziałam o tym lekarce,ale ona stwierdziła że po poronieniu faza lutealna może się skrócić,ale sama się unormuje. Teraz też miałam owu w 21 dc,więc chciałam z ciekawości zobaczyć ten progesteron,żeby w razie "W" od kolejnego cyklu coś brać,nawet na własną rękę (teraz łykam sobie B6,bo podobno stymuluje proga).
A prolaktynę też od razu zbadałam-nie całe 15Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
[*] 10 tc
Jest piwyżej 10,mieści się w normie,więc nie będę niepotrzebnie się tym zamartwiać. Może tym razem @ będzie normalnie,14 dpo,a jeszcze lepiej,jakby przyszła dopiero za rok
A co u Was? Połówkowe w trakcie,czy już za Wami?Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
[*] 10 tc
nick nieaktualnyNiecierpliwaOna wrote:Lavendowa, Polkosia, jaka płeć Waszych Maluszków
Ja jeszcze nie wiem, na prenatalnych w 12 tc lekarz nie mowil powiedzial ze za wczesnie, ostatnio bylam na usg to lekarka nawet nie popatrzyla (na kase chorych) wiec czekam do polowkowego 3 kwietnia. Spodziewam sie ze bedzie 3 cora
A to widzisz wszystko sie ustabilizuje i szybciutko uda wam sie znowu, nie masz sie co stresowacZ tym braniem proga to roznie dziewczyna pisza ze chyba ktorys z nich potrafi zablokowac owulacje wziety za wczesnie (dopytaj dokladnie). A prolaktynka super to nic tylko wyczekiwac dwoch kreseczek
-
Ja mialam 10dpo bete dwucyfrowa i jakos 23 prog.za 2 dni mniejsza i za kolejne 2 18. Dostalam 3x1 lutke i 3x1 dupka. Jak mie ma poz. Testu to prog masz ok. Jak wyjdzie poz idz do gina od razu. Prog sie sprawdza pod rzad zawsze o tej samej porze
NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
NiecierpliwaOna wrote:Dziewczyny,Wy wiecie wszystko. Zaczęliśmy znowu starania i wczoraj (7 dpo) Po raz pierwszy w życiu,z czystej ciekawości zrobiłam sobie badanie progesteronu i wyszło mi
14,26 ng/ml
normy labolatoryjne to:
Środek cyklu 0,12- 12,0
Faza lutealna 1,8- 24
Po menopauzie do 0,13
W pierwszej ciąży jeszcze o niej nie wiedząc tez robiłam progesteron w odpowiednim dniu po owu i progesteron wyszedł mi jakiś 5, wiec „wiedziałam”, że nie jestem w ciąży, a tu jednak zaskoczenie i 2 kreski...inny lekarz mówił mi, ze od tego badania już się odchodzi, bo właśnie takie rzeczy wychodzą
-
Dziewczyny, odwiedzam Was rzadko, a potem nadrabiam
U mnie na razie wszystko ok, rośniemy sobie ładnie. Wiem już, że moim lokatorem jest chłopiec
Możecie odnotować w statystykach
We wtorek połówkowe.
Ściskam Was wszystkie.DobrejMysli, Anuleczek, d'nusia, kozalia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny na HEPARYNIE: czy macie wpisane w kartę ciazy ze bierzecie heparynę???
Mój lekarz mi tego nie wpisał w kartę a to przecież ważne
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100