Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nesssssa wrote:Pamiętam, że któraś z was miała obniżony hematokryt. Czy lekarz coś mówił na ten temat? Bo wiem, że to fizjologiczne w ciąży, ale nie wiem do ilu ten spadek jest tolerowany.
I jeszcze może jakaś sugestia co najlepiej uzupełnia żelazo?
ja na poczatek anemii, która mi wyszła w marcowej morfologii dostałam recepte na Tardyferon-Fol. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa przed następną wizytą muszę zrobić test obciążenia glukozą - robiłyście już?
Też kończę właśnie kurację pimafucinem, chyba kupię tego białego jelenia jeszcze.
Co do kwasu foliowego - to też mam go w witaminach dla ciężarnych i też odstawiłam już Ovarin. -
nick nieaktualnyJa robiłam na początku ciąży test obciążenia glukozą. Da się przeżyć. Choć przyjemne to nie jest.
chyba jest jakiś przedział czasowy, napewno II trymestr- gdzieś do 27 tc ?! Coś takiego..
Ja całe szczęście już robić nie muszę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 12:20
-
Lavendova wrote:No to czekamy jutro na wasze wieści, może się w końcu tez na 100 proc dowiecie kto tam mieszka
Kasiaja a ty miałaś jakieś inne objawy ciąży teraz z coreczka niż z synkiem? Bo przeczucie silne ze tym razem dziewczynka miałaś, zastanawiam sie dalej co u mnie bo ja zero przeczuc nic kompletnieale ja nie z tych co wierzą w te „znaki” raczej dawało mi do myślenia to, że inaczej się czuję. Apetyt na słodkie i kwaśne taki sam jak z chłopcami jedynie od mięsa mnie na początku odrzuciło nawet przyrządzać go nie mogłam. Wiem, że każda ciąża inna nawet jak ta sama płeć będzie ale mimo to, ta jest zupełnie inna. Trochę ciężko mi to opisać mam nadzieje, że chociaż troszkę to zobrazowałam
[/url]
-
kozalia wrote:Ja przed następną wizytą muszę zrobić test obciążenia glukozą - robiłyście już?
Też kończę właśnie kurację pimafucinem, chyba kupię tego białego jelenia jeszcze.
Kozalia pomógł ci pimafucin?
-
Ja miałam obniżony hematokryt i dostałam żelazo od ginka, wczoraj byłam też u hematolog (chodzę kontrolnie) i też potwierdziła że mam brać żelazo. Dzidzia będzie teraz intensywniej rosła, więcej potrzebowała dlatego mam brać.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ja robiłam na początku ciąży test obciążenia glukozą. Da się przeżyć. Choć przyjemne to nie jest.
chyba jest jakiś przedział czasowy, napewno II trymestr- gdzieś do 27 tc ?! Coś takiego..
Ja całe szczęście już robić nie muszę.
PLPaulina - nie powtarzasz krzywej cukrowej po 24. tygodniu?
To czy na początku bada się po prostu poziom glukozy we krwi, czy od razu robi się test obciążenia to w sumie decyzja lekarza..
Ale zawsze powinno się zrobić krzywą po 24. tyg bo właśnie wtedy mogą pojawić się problemy metaboliczne i tzw. cukrzyca ciążowa - nawet u dziewczyn, które na początku miały prawidłowy wynik.
..no chyba, ze od początku zmagasz się z cukrzycą i juz od dawna o tym wieszmi88, chabasse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyQumish wrote:PLPaulina - nie powtarzasz krzywej cukrowej po 24. tygodniu?
To czy na początku bada się po prostu poziom glukozy we krwi, czy od razu robi się test obciążenia to w sumie decyzja lekarza..
Ale zawsze powinno się zrobić krzywą po 24. tyg bo właśnie wtedy mogą pojawić się problemy metaboliczne i tzw. cukrzyca ciążowa - nawet u dziewczyn, które na początku miały prawidłowy wynik.
..no chyba, ze od początku zmagasz się z cukrzycą i juz od dawna o tym wieszWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 13:05
Qumish lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny