Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyQumish wrote:Jej, Paulina - nie wiem co myśleć... czy to badanie aż takie straszne, czy ta 'nagroda' jednak coś słaba.. ;]
Ta insulina to tylko w czasie ciąży czy już tak na dobre?
Glukoza jest nie dobra. Ale chwilę.
Mi było słabo Ale po prostu za bardzo cukier mi skoczył..
Są laboratoria które pozwalają na glukoze z cytryną..
Mam nadzieję, że po ciąży będzie koniec z insuliną. Ale dokładnie jak wygląda odstawienie to jeszcze nie rozmawiałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 13:32
-
Obecnie widzę, że większość panikuje na myśl o tym teście. Jak czytam wypowiedzi na różnych forach, to poród przy glukozie to pikuś. Dostawałam kilka razy glukozę jak mdlałam po oddaniu krwi i nic mi nie było. Nie piłam tego jeszcze do badań, domyślam się, że jest to słodki ulepek, ale nie przesadzajmy, są gorsze rzeczy.
-
nick nieaktualnyGorsze byloby dla mnie tylko zjedzenie naraz tabliczki czekolady. Jak ktoś nie tylko nie lubi słodkiego co ciężko toleruje słodkie to wypicie szklanki wody z cukrem jest czyms nie tylko obrzudliwum ale rez skutkujacym natychmiastowymi wymiotami. Tego chyba geniusze medycyny nie przewidzieli. Zresztą co ten test ma dowieść? Kto normalny wypija taka ilosc cukru na czczo? Lepiej jakby zbadali na czczo a potem poziom po dobrym posiłku.
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Obecnie widzę, że większość panikuje na myśl o tym teście. Jak czytam wypowiedzi na różnych forach, to poród przy glukozie to pikuś. Dostawałam kilka razy glukozę jak mdlałam po oddaniu krwi i nic mi nie było. Nie piłam tego jeszcze do badań, domyślam się, że jest to słodki ulepek, ale nie przesadzajmy, są gorsze rzeczy.
Czasami warto trochę spojrzeć szerzej.
Pomijamy fakt że to nie jest dobre.
Ale jeśli ktoś ma problem z insuliną - to cukier nie spada.
Mogą tutaj się pojawić różne rzeczy:
- omdlenia
- śpiączka
U mnie w laboratorium nie można było z cytryną ..
I to siedzenie to faktycznie masakra..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 13:52
Lavendova lubi tę wiadomość
-
kozalia wrote:A wyniki tego testu glukozy są od razu, czy trzeba czekać kilka dni? bo wypada mi, że powinnam go zrobić dzień przed wizytą u lekarza:/
U mnie były tego samego dnia, ale zależy od laboratorium. Pewnie mogą być następnego. A czemu tak szybko robisz? Mi kazał iść po 24 tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 13:54
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Lavendova wrote:Gorsze byloby dla mnie tylko zjedzenie naraz tabliczki czekolady. Jak ktoś nie tylko nie lubi słodkiego co ciężko toleruje słodkie to wypicie szklanki wody z cukrem jest czyms nie tylko obrzudliwum ale rez skutkujacym natychmiastowymi wymiotami. Tego chyba geniusze medycyny nie przewidzieli. Zresztą co ten test ma dowieść? Kto normalny wypija taka ilosc cukru na czczo? Lepiej jakby zbadali na czczo a potem poziom po dobrym posiłku.
Dla mnie tabliczka czekolady czy całe ptasie mleczko to 3 minuty i po sprawieA po glukozie czuję się fatalnie przez cały dzień.
mi88 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Poprzednio podchodziłam do tego badania dwa razy
Smakuje jak cukier puder. Polecam z cytryną i pić nie za szybko. Mi na początku było troszkę niedobrze, później miałam mnóstwo energii, następnie chciało mi się baaardzo spać. Według mnie to badanie jest na tyle istotne, że nawet nie myślałam o rezygnacji z powodu smaku glukozy czy gorszego samopoczucia przez kilka godzin.
-
PLPaulina wrote:Czasami warto trochę spojrzeć szerzej.
Pomijamy fakt że to nie jest dobre.
Ale jeśli ktoś ma problem z insuliną - to cukier nie spada.
Mogą tutaj się pojawić różne rzeczy:
- omdlenia
- śpiączka
U mnie w laboratorium nie można było z cytryną ..
I to siedzenie to faktycznie masakra..
Myślę, że osoby które podejrzewają u siebie problem z insuliną powinny zapytać lekarza, czy to bezpieczne.