Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny. Jakie macie zdanie na temat takiego fotelika? Recaro Young Profi Plus.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 16:41
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Marta..a wrote:Ja już myślałam, że może jakoś źle go pobieram ale jak można zepsuć sikanie do pudełka.. Pojemniki mam jałowe bo kupiłam hurtowo kilka na początku ciąży. A ile bierzesz żutawitu? Bo ja teraz jedną tabletkę dziennie tylko. Na start brałam więcej a teraz traktuje go tak profilaktycznie.
Na początku brałam 3x dziennie, teraz też tylko raz.
-
U mnie w labie dają glukozę o smaku cytrynowym i jest prze-pysz-na. Serio, mogłabym dwie dawki wypić. Albo i trzy, szczególnie, że trzeba tam na czczo siedzieć
Ale ja z tych dla których tabliczka czekolady nie stanowi żadnego wyzwaniaCo innego jakby to smakowało jak śledź, kiszony ogór albo bigos - wtedy bym nie przełknęła
-
Co do kosmetyków, mój zestaw idealny, osiągnięty metodą prób i błędów, to do kąpania zwykle mydełko, np. Babydream lub Bambino albo zwykle „szare” Barwa czy Biały Jeleń. Do smarowania tyłka zielony linomag, a na odparzenia najprostsza maść cynkowa jeśli linomag nie da rady. Oczywiście przy zdrowej skórze:) Oliwki użyłam tylko kilka razy na ciemieniuchę, na resztę ciała nigdy, bo nie było potrzeby. Dla starszego dziecka szampon Mixa Baby, i to wszytko:) Im mniej tym lepiej.
PLPaulina lubi tę wiadomość
-
Mi na szczęście jak na razie wszystkie wyniki super wychodzą. Jedyne co mam to lekko podwyższony hematokryt ale to miałam już przed ciążą. Nawet morfologia i mocz podczas choroby (w sumie tylko z kaszlem się meczylam to widocznie wpływu nie miało) wyszły dobre.
-
Marta..a wrote:Uważam, że są niepotrzebne. Tak jak przeglądałam internet to pomijając hiper naturalne produkty, które są lekką przesadą moim zdaniem bo gdzieś to dziecko musi mieć kontakt z naszym okrutnym światem. To najlepsze składy mają produkty z rossmana z babydream i w nie się zaopatrzę na start. Mydełko + oliwka wydają się być wystarczające. Ale chętnie usłyszę jakieś opinie inne bo kosmetyki dla malucha to też temat rzeka
-
nick nieaktualnyLeticia wrote:U mnie w labie dają glukozę o smaku cytrynowym i jest prze-pysz-na. Serio, mogłabym dwie dawki wypić. Albo i trzy, szczególnie, że trzeba tam na czczo siedzieć
Ale ja z tych dla których tabliczka czekolady nie stanowi żadnego wyzwaniaCo innego jakby to smakowało jak śledź, kiszony ogór albo bigos - wtedy bym nie przełknęła
Sledzia to nieee ale kiszonych ogorkow czy bigosu to bym nawet wiadro zjadla -
Mam nową wtorkową tradycję obczajania nowej dostawy w szmateksie. Szlag mnie trafia, że nie znam płci, i że to jeszcze dwa tygodnie niewiedzy. Oczywiście, jak dobrze pójdzie, i mały gałgan ujawni, co ma między nogami, a nie odwróci się dupskiem jak straszą siostra
Znów dziś było mnóstwo nietuzinkowych ciuchów, ale większość była dla konkretnej płci, a ja nie mogłam nic z tego kupić, i wyszłam z dwiema sztukami beżobrązów... Na pocieszenie;)
-
nesssssa wrote:Czy tylko ja widzę dzisiaj forum w samym html-u bez ostylowania??
dlatego dopiero teraz nadrabiam wpisy od poludnia.
Odnośnie testu z glukozą to dla mnie są dwie najgorsze rzeczy: 1 ze trzeba siedzieć na tyłku 2h w poczekalni która zazwyczaj ma niewygodne siedzenia, 2 ze nie można nic wypić przez te 2hWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 17:10
-
nick nieaktualny
-
Niemożna pić bo rozrzedzasz stężenie glukozy. Dlatego nie powinno się nic pić. A chodzi o najbardziej miarodajny wynik do prownania do norm. To samo się tyczy tego że pijesz porcje glukozy a nie jesz śniadanie. By każda osoba miała dostarczane dokładnie tyle samo glukozy by zobaczyć jak organizm przetwarza ta glukoze.
mi88 lubi tę wiadomość
-
U nas na szczęście to co trzeba wypic jest smaku i konsystencji zimnego soczku z ciemnych winogron wiec testu sprzed ciazy jakos zle nie wspominam...
Co do kosmetykow typu oilatum czy emolium itp nie zamierzam bez potrzeby uzywac... na poczatku tylko olej ze slodkich migdalow do kapieli i niczym po nie bede smarowac bez potrzeby... a pozniej przejde na hipp, babydream albo babylove (zapewne babylove na poczatek)
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A ja dziś mialam polowkowe i nic sie nie zmieniło...dziewucha jak sie patrzy wiec mam ten sam zestaw w domu co Kassiaja...zdrowa wszystko w porzadku i jak powiedzial lekarz nie ma sie do czego przyczepić 375g szczęścia 19t6d
Ania241188, Lavendova, Kasiaja, Dooti, PLPaulina, Meneksze, pumka1990, misia-kasia, d'nusia, Eilleen, chabasse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMmma, nasza pierwsza str przeniosła się na 538 str;) link w mojej stopce, zaktualizuje Ci dzisiaj.
A co można na afty? Sachol jest okej? Cały dzień mnie boli dziąsło i nie chce przestaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 13:07
chabasse lubi tę wiadomość