Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kozalia wrote:Mmma, nasza pierwsza str przeniosła się na 539 str;) link w mojej stopce, zaktualizuje Ci dzisiaj.
A co można na afty? Sachol jest okej? Cały dzień mnie boli dziąsło i nie chce przestać
Ja chciałam użyć sacholu bo boli mnie dziąsło, coś mi utknęło na jeden dzień między zębami, walczyłam aż w końcu wyciągnęłam drania, ale dziąsło zdążyło spuchnąć i teraz boli.. musi się zagoić. I znalazłam, że nie wolno sacholu, a w szczególności w III trymestrze.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:Mmma, nasza pierwsza str przeniosła się na 539 str;) link w mojej stopce, zaktualizuje Ci dzisiaj.
A co można na afty? Sachol jest okej? Cały dzień mnie boli dziąsło i nie chce przestać
Ja spodziewam się syna Szymona, można mnie dopisaćAnuleczek, squirrel, Leticia, Dooti lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Witam się po wizycie. Z dzidziusiem wszystko ok. Potwierdził się chłopiec. Ale niestety nie jest tak kolorowo jak ostatnio po wizycie. Okazało się że łożysko jest nisko, tylko 2cm od szyjki. Gin mówi że się podniesie. Miała któraś z Was podobny problem który zakończył się pozytywnie? Łożysko się podniosło? Na genetycznych inny gin mówił że łożysko wysoko.
DobrejMysli, Kasiaja, Eilleen, d'nusia, pumka1990, Existenz, Ada2405, chabasse lubią tę wiadomość
-
Na afty możesz stosować tantim Verde też działa.kozalia lubi tę wiadomość
-
siuLa wrote:Witam się po wizycie. Z dzidziusiem wszystko ok. Potwierdził się chłopiec. Ale niestety nie jest tak kolorowo jak ostatnio po wizycie. Okazało się że łożysko jest nisko, tylko 2cm od szyjki. Gin mówi że się podniesie. Miała któraś z Was podobny problem który zakończył się pozytywnie? Łożysko się podniosło? Na genetycznych inny gin mówił że łożysko wysoko.
Bądź dobrej myśli
[/url]
-
Od soboty trzeci raz zobaczyłam krew w śluzie... Zaczęłam mieć schizy, moja ginekolog na urlopie. Zawsze się boję, że panikuję niepotrzebnie, ale myślę o pojechaniu na IP, ale rano, na spokojnie, żeby nie płacić nigdzie dodatkowo. Nie wiem, czy to wystarczający powód, i czy się nie zbłaźnię...
-
kozalia wrote:A co można na afty? Sachol jest okej? Cały dzień mnie boli dziąsło i nie chce przestaćingelita wrote:Od soboty trzeci raz zobaczyłam krew w śluzie... Zaczęłam mieć schizy, moja ginekolog na urlopie. Zawsze się boję, że panikuję niepotrzebnie, ale myślę o pojechaniu na IP, ale rano, na spokojnie, żeby nie płacić nigdzie dodatkowo. Nie wiem, czy to wystarczający powód, i czy się nie zbłaźnię...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 22:06
kozalia, ingelita, DobrejMysli lubią tę wiadomość
-
misia-kasia wrote:Ja tak jak ostatnio pisałam byłam ma IP z powodu krwawienia po stosunku. Krwi było więcej niż plamienia ale mniej niż miesiączka. Okazało się że to z polipa, który mi sie zrobił ok 12t. Teraz jeszcze plamię ale dzięki tej wizycie wiem że tak może być bo lekarz mnie o tym uprzedzał. Nikt mnie nie potraktował źle. Tak wiec jeśli Cię to niepokoi to jedź.
-
ingelita wrote:Dziękuję, potrzebowałam takiej odpowiedzi właśnie, żeby się odważyć. Mam nadzieję, że do rana odwaga mi nie przejdzie
ingelita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wiem jak to jest w przypadku ciąży, albo innych nagłych przypadków z wizytą na IP, ale nie wydaję mi się, żeby za coś mieli policzyć.
Wiem że jest coś takiego jak świąteczna i nocna pomoc lekarska, to działa bodajże od 18 do rana w tygodniu i w weekendy i święta - wtedy na IP możesz iść normalnie, jakbyś szła do zwykłego lekarza. Czasem lepiej iść tak, niż czekać na wizytę u rodzinnego 2 dni, bo nie ma terminów. Ale nie wiem jak jest w przypadku ciąży - może ktoś sprostuje moje wypociny -
Nie ma co się ograniczać, ja po każdej wizycie mam w systemie w zaleceniach że w przypadku, bóli, krwawienia, wymiotów pacjentka niezwłocznie zgłosi się na ip.
Od tego oni tam są, a na tą wieczorną nie ma co jechać bo to jak lekarz rodzinny i tam nie ma ginekologa chyba?6cs: 08.2018 - synek
-
Hmm nawet nie pomyślałam że można za coś płacić na IP, ale ja byłam o 23 więc o tej porze to i tak nigdzie indziej nie znalazłabym pomocy.Marta..a wrote:Nie ma co się ograniczać, ja po każdej wizycie mam w systemie w zaleceniach że w przypadku, bóli, krwawienia, wymiotów pacjentka niezwłocznie zgłosi się na ip.
Od tego oni tam są, a na tą wieczorną nie ma co jechać bo to jak lekarz rodzinny i tam nie ma ginekologa chyba?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 22:49
-
misia-kasia wrote:Hmm nawet nie pomyślałam że można za coś płacić na IP, ale ja byłam o 23 więc o tej porze to i tak nigdzie indziej nie znalazłabym pomocy.
Zgadza sie na dyżurach nocnych tylko internista i czasami pediatra.
Mi się wydaje, że jeżeli jest się ubezpieczonym to izba przyjęć jest zawsze darmowa. Nawet jak człowiek na sor się zgłosi to powinni go co najwyżej odesłać do lekarza rodzinnego, ale chyba nie musi płacić?
Za wezwanie karetki jeżeli uznają za nieuzasadnione też jest kara/grzywna a nie pokrycie kosztów chyba.6cs: 08.2018 - synek
-
Ja tez jak mnie cos niepokoilo poza godzinami przyjmowania mojego gina jechalam do szpitala... bylam dwa razy...
Dziewczyny polecacie szczegolnie jakis laktator? Chodzi mi glownie o elektroniczne
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700