WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    U mnie były tego samego dnia, ale zależy od laboratorium. Pewnie mogą być następnego. A czemu tak szybko robisz? Mi kazał iść po 24 tc.
    Nie robię teraz, tylko mam przyjść z wynikami na następną wizytę, którą mam akurat w 24 tygodniu.

polkosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dla mnie tabliczka czekolady czy całe ptasie mleczko to 3 minuty i po sprawie ;D A po glukozie czuję się fatalnie przez cały dzień.

To zazdroszcze :P Ja rozumiem ze cel badania jest wazny ok ale sposob jego przeprowadzenia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat robiłam na nfz..
    Korytarz pełen ludzi. I nie sądzę by Polacy byli skłonni do pomocy jak ktoś mdleje. :D wyjmą telefon i będą nagrywać. Hehe

nesssssa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja akurat robiłam na nfz..
    Korytarz pełen ludzi. I nie sądzę by Polacy byli skłonni do pomocy jak ktoś mdleje. :D wyjmą telefon i będą nagrywać. Hehe

Az mnie korci zeby im puscic pawia na srodek podlogi albo wlasnie zemdlec :D

Istnieje cos takiego jak dzienny profil cukrowy (nie wiem czy tak po pl) czy to nie moze byc zamiennikiem? Wiekszy w tym sens i sprawdza realne warunki i poziom w trakcie dnia.

Dooti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Az mnie korci zeby im puscic pawia na srodek podlogi albo wlasnie zemdlec :D

Istnieje cos takiego jak dzienny profil cukrowy (nie wiem czy tak po pl) czy to nie moze byc zamiennikiem? Wiekszy w tym sens i sprawdza realne warunki i poziom w trakcie dnia.

Jest coś takiego. Miałam to przy okazji robione.

Hmm. HbA1c - informuje o średnim stężeniu glukozy we krwi w ciągu 120 dni poprzedzających badanie.. :) :)

• agania Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym tygodniu :)

Ania241188, Flowwer, PLPaulina, Dooti, pumka1990, Meneksze lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pamiętałam żeby kupić to rennie bo zgage mam po wszystkim.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zgage nawet bez jedzenia. :/ masakra..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy jesteście za czy przeciw emolientom dla dzieci bez problemów skórnych??? :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bez sensu stosować emolienty kiedy nie trzeba :)
    Męczy mnie straszny ból pleców, tak powyżej biodra... Ból jest tak mocny że po pracy się rozplakałam :(

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjoterapeuta! najczesciej takie bole to ucisk miesni na nerwy, trzeba umiejetnie rozmasowac, poprzesuwac i powinno byc lepiej

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam już kiedy ten test obciążenia glukozą i nie jest zły :) bardziej bym się spodziewała, że z powodu ciąży jest trudny i przez to się wymiotuje itp.
    Wyniki tak samo jak robią morfologię i cukier, bo tak na prawdę to pobierają krew 3x żeby zbadać glukozę i insulinę, które czasami robi się z morfologią, więc powinny być szybko :)
    Na czekanie polecam zabrać książkę i sobie w spokoju czytać, bo nie wolno spacerować w tym czasie, tylko trzeba siedzieć na tyłku i :P

Ja dzisiaj robiłam morfologię i mocz :) jak zwykle w moczu pojedyncze bakterie, a morfologia trochę mi się poprawiła, jak coś wychodzi poza skalę to o 0,1-0,5, więc chyba całkiem ładnie :)
    Cały czas biorę na te bakterie nieszczęśliwe żuravit i albo mam ilość bakterii nieliczne, albo pojedyncze. Nie wiem co w skali medycznej oznacza, że jest ich więcej, a a co mniej :P

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Chyba bez sensu stosować emolienty kiedy nie trzeba :)
    Męczy mnie straszny ból pleców, tak powyżej biodra... Ból jest tak mocny że po pracy się rozplakałam :(

Ja byłam w piątek na pierwszych zajęciach z fizjoterapeutą..
    Przed ciążą zdarzało mi się mieć problem z kręgosłupem.
    A ostatnio czułam, że boli.. kluje w pośladku.
    Super ćwiczenia. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dziewczyny a Wy jesteście za czy przeciw emolientom dla dzieci bez problemów skórnych??? :)

Ja kapalam na poczatku w balneum.

PLPaulina lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Uważam, że są niepotrzebne. Tak jak przeglądałam internet to pomijając hiper naturalne produkty, które są lekką przesadą moim zdaniem bo gdzieś to dziecko musi mieć kontakt z naszym okrutnym światem. To najlepsze składy mają produkty z rossmana z babydream i w nie się zaopatrzę na start. Mydełko + oliwka wydają się być wystarczające. Ale chętnie usłyszę jakieś opinie inne bo kosmetyki dla malucha to też temat rzeka :D

PLPaulina, Eilleen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Uważam, że są niepotrzebne. Tak jak przeglądałam internet to pomijając hiper naturalne produkty, które są lekką przesadą moim zdaniem bo gdzieś to dziecko musi mieć kontakt z naszym okrutnym światem. To najlepsze składy mają produkty z rossmana z babydream i w nie się zaopatrzę na start. Mydełko + oliwka wydają się być wystarczające. Ale chętnie usłyszę jakieś opinie inne bo kosmetyki dla malucha to też temat rzeka :D

Od koleżanek słyszałam dobre opinie o :
    - babydream
    - nivea
    - mustela
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 15:54

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miała któraś z Was takie dziwne sekundowe jakby skurcze czy pękające bąbel w pochwie? Nie wiem co to jest i dzisiaj co jakiś czas się mi coś takiego pojawia. W czwartek byłam u lekarza i szyjka zamknięta 4,3 cm a teraz nie wiem czy iść wcześniej do lekarza czy czekać na wizytę do 8.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi co jakis czas wychodzą takie jakby babelki powietrza ale to jest ponoć normalne.

DobrejMysli lubi tę wiadomość

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja robiłam już kiedy ten test obciążenia glukozą i nie jest zły :) bardziej bym się spodziewała, że z powodu ciąży jest trudny i przez to się wymiotuje itp.
    Wyniki tak samo jak robią morfologię i cukier, bo tak na prawdę to pobierają krew 3x żeby zbadać glukozę i insulinę, które czasami robi się z morfologią, więc powinny być szybko :)
    Na czekanie polecam zabrać książkę i sobie w spokoju czytać, bo nie wolno spacerować w tym czasie, tylko trzeba siedzieć na tyłku i :P

Ja dzisiaj robiłam morfologię i mocz :) jak zwykle w moczu pojedyncze bakterie, a morfologia trochę mi się poprawiła, jak coś wychodzi poza skalę to o 0,1-0,5, więc chyba całkiem ładnie :)
    Cały czas biorę na te bakterie nieszczęśliwe żuravit i albo mam ilość bakterii nieliczne, albo pojedyncze. Nie wiem co w skali medycznej oznacza, że jest ich więcej, a a co mniej :P

ja łykam żurawit i albo mam dość liczne bakterie albo wręcz liczne. Raz mam leukocyty, raz nie. Dynamiczna sprawa :D
    Technika poboru moczu zawsze prawidłowa i taka sama.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    ja łykam żurawit i albo mam dość liczne bakterie albo wręcz liczne. Raz mam leukocyty, raz nie. Dynamiczna sprawa :D
    Technika poboru moczu zawsze prawidłowa i taka sama.

Ja już myślałam, że może jakoś źle go pobieram ale jak można zepsuć sikanie do pudełka.. Pojemniki mam jałowe bo kupiłam hurtowo kilka na początku ciąży. A ile bierzesz żutawitu? Bo ja teraz jedną tabletkę dziennie tylko. Na start brałam więcej a teraz traktuje go tak profilaktycznie.

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ