X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    U mnie były tego samego dnia, ale zależy od laboratorium. Pewnie mogą być następnego. A czemu tak szybko robisz? Mi kazał iść po 24 tc.
    Nie robię teraz, tylko mam przyjść z wynikami na następną wizytę, którą mam akurat w 24 tygodniu.

polkosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dla mnie tabliczka czekolady czy całe ptasie mleczko to 3 minuty i po sprawie ;D A po glukozie czuję się fatalnie przez cały dzień.

To zazdroszcze :P Ja rozumiem ze cel badania jest wazny ok ale sposob jego przeprowadzenia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat robiłam na nfz..
    Korytarz pełen ludzi. I nie sądzę by Polacy byli skłonni do pomocy jak ktoś mdleje. :D wyjmą telefon i będą nagrywać. Hehe

nesssssa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja akurat robiłam na nfz..
    Korytarz pełen ludzi. I nie sądzę by Polacy byli skłonni do pomocy jak ktoś mdleje. :D wyjmą telefon i będą nagrywać. Hehe

Az mnie korci zeby im puscic pawia na srodek podlogi albo wlasnie zemdlec :D

Istnieje cos takiego jak dzienny profil cukrowy (nie wiem czy tak po pl) czy to nie moze byc zamiennikiem? Wiekszy w tym sens i sprawdza realne warunki i poziom w trakcie dnia.

Dooti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Az mnie korci zeby im puscic pawia na srodek podlogi albo wlasnie zemdlec :D

Istnieje cos takiego jak dzienny profil cukrowy (nie wiem czy tak po pl) czy to nie moze byc zamiennikiem? Wiekszy w tym sens i sprawdza realne warunki i poziom w trakcie dnia.

Jest coś takiego. Miałam to przy okazji robione.

Hmm. HbA1c - informuje o średnim stężeniu glukozy we krwi w ciągu 120 dni poprzedzających badanie.. :) :)

• agania Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym tygodniu :)

Ania241188, Flowwer, PLPaulina, Dooti, pumka1990, Meneksze lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pamiętałam żeby kupić to rennie bo zgage mam po wszystkim.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zgage nawet bez jedzenia. :/ masakra..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy jesteście za czy przeciw emolientom dla dzieci bez problemów skórnych??? :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bez sensu stosować emolienty kiedy nie trzeba :)
    Męczy mnie straszny ból pleców, tak powyżej biodra... Ból jest tak mocny że po pracy się rozplakałam :(

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjoterapeuta! najczesciej takie bole to ucisk miesni na nerwy, trzeba umiejetnie rozmasowac, poprzesuwac i powinno byc lepiej

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam już kiedy ten test obciążenia glukozą i nie jest zły :) bardziej bym się spodziewała, że z powodu ciąży jest trudny i przez to się wymiotuje itp.
    Wyniki tak samo jak robią morfologię i cukier, bo tak na prawdę to pobierają krew 3x żeby zbadać glukozę i insulinę, które czasami robi się z morfologią, więc powinny być szybko :)
    Na czekanie polecam zabrać książkę i sobie w spokoju czytać, bo nie wolno spacerować w tym czasie, tylko trzeba siedzieć na tyłku i :P

Ja dzisiaj robiłam morfologię i mocz :) jak zwykle w moczu pojedyncze bakterie, a morfologia trochę mi się poprawiła, jak coś wychodzi poza skalę to o 0,1-0,5, więc chyba całkiem ładnie :)
    Cały czas biorę na te bakterie nieszczęśliwe żuravit i albo mam ilość bakterii nieliczne, albo pojedyncze. Nie wiem co w skali medycznej oznacza, że jest ich więcej, a a co mniej :P

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Chyba bez sensu stosować emolienty kiedy nie trzeba :)
    Męczy mnie straszny ból pleców, tak powyżej biodra... Ból jest tak mocny że po pracy się rozplakałam :(

Ja byłam w piątek na pierwszych zajęciach z fizjoterapeutą..
    Przed ciążą zdarzało mi się mieć problem z kręgosłupem.
    A ostatnio czułam, że boli.. kluje w pośladku.
    Super ćwiczenia. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dziewczyny a Wy jesteście za czy przeciw emolientom dla dzieci bez problemów skórnych??? :)

Ja kapalam na poczatku w balneum.

PLPaulina lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Uważam, że są niepotrzebne. Tak jak przeglądałam internet to pomijając hiper naturalne produkty, które są lekką przesadą moim zdaniem bo gdzieś to dziecko musi mieć kontakt z naszym okrutnym światem. To najlepsze składy mają produkty z rossmana z babydream i w nie się zaopatrzę na start. Mydełko + oliwka wydają się być wystarczające. Ale chętnie usłyszę jakieś opinie inne bo kosmetyki dla malucha to też temat rzeka :D

PLPaulina, Eilleen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Uważam, że są niepotrzebne. Tak jak przeglądałam internet to pomijając hiper naturalne produkty, które są lekką przesadą moim zdaniem bo gdzieś to dziecko musi mieć kontakt z naszym okrutnym światem. To najlepsze składy mają produkty z rossmana z babydream i w nie się zaopatrzę na start. Mydełko + oliwka wydają się być wystarczające. Ale chętnie usłyszę jakieś opinie inne bo kosmetyki dla malucha to też temat rzeka :D

Od koleżanek słyszałam dobre opinie o :
    - babydream
    - nivea
    - mustela
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 15:54

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miała któraś z Was takie dziwne sekundowe jakby skurcze czy pękające bąbel w pochwie? Nie wiem co to jest i dzisiaj co jakiś czas się mi coś takiego pojawia. W czwartek byłam u lekarza i szyjka zamknięta 4,3 cm a teraz nie wiem czy iść wcześniej do lekarza czy czekać na wizytę do 8.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi co jakis czas wychodzą takie jakby babelki powietrza ale to jest ponoć normalne.

DobrejMysli lubi tę wiadomość

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja robiłam już kiedy ten test obciążenia glukozą i nie jest zły :) bardziej bym się spodziewała, że z powodu ciąży jest trudny i przez to się wymiotuje itp.
    Wyniki tak samo jak robią morfologię i cukier, bo tak na prawdę to pobierają krew 3x żeby zbadać glukozę i insulinę, które czasami robi się z morfologią, więc powinny być szybko :)
    Na czekanie polecam zabrać książkę i sobie w spokoju czytać, bo nie wolno spacerować w tym czasie, tylko trzeba siedzieć na tyłku i :P

Ja dzisiaj robiłam morfologię i mocz :) jak zwykle w moczu pojedyncze bakterie, a morfologia trochę mi się poprawiła, jak coś wychodzi poza skalę to o 0,1-0,5, więc chyba całkiem ładnie :)
    Cały czas biorę na te bakterie nieszczęśliwe żuravit i albo mam ilość bakterii nieliczne, albo pojedyncze. Nie wiem co w skali medycznej oznacza, że jest ich więcej, a a co mniej :P

ja łykam żurawit i albo mam dość liczne bakterie albo wręcz liczne. Raz mam leukocyty, raz nie. Dynamiczna sprawa :D
    Technika poboru moczu zawsze prawidłowa i taka sama.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    ja łykam żurawit i albo mam dość liczne bakterie albo wręcz liczne. Raz mam leukocyty, raz nie. Dynamiczna sprawa :D
    Technika poboru moczu zawsze prawidłowa i taka sama.

Ja już myślałam, że może jakoś źle go pobieram ale jak można zepsuć sikanie do pudełka.. Pojemniki mam jałowe bo kupiłam hurtowo kilka na początku ciąży. A ile bierzesz żutawitu? Bo ja teraz jedną tabletkę dziennie tylko. Na start brałam więcej a teraz traktuje go tak profilaktycznie.

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ