Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:U mnie były tego samego dnia, ale zależy od laboratorium. Pewnie mogą być następnego. A czemu tak szybko robisz? Mi kazał iść po 24 tc.
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Ja akurat robiłam na nfz..
Korytarz pełen ludzi. I nie sądzę by Polacy byli skłonni do pomocy jak ktoś mdleje.wyjmą telefon i będą nagrywać. Hehe
Az mnie korci zeby im puscic pawia na srodek podlogi albo wlasnie zemdlec
Istnieje cos takiego jak dzienny profil cukrowy (nie wiem czy tak po pl) czy to nie moze byc zamiennikiem? Wiekszy w tym sens i sprawdza realne warunki i poziom w trakcie dnia.Dooti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Az mnie korci zeby im puscic pawia na srodek podlogi albo wlasnie zemdlec
Istnieje cos takiego jak dzienny profil cukrowy (nie wiem czy tak po pl) czy to nie moze byc zamiennikiem? Wiekszy w tym sens i sprawdza realne warunki i poziom w trakcie dnia.
Jest coś takiego. Miałam to przy okazji robione.
Hmm. HbA1c - informuje o średnim stężeniu glukozy we krwi w ciągu 120 dni poprzedzających badanie.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja robiłam już kiedy ten test obciążenia glukozą i nie jest zły
bardziej bym się spodziewała, że z powodu ciąży jest trudny i przez to się wymiotuje itp.
Wyniki tak samo jak robią morfologię i cukier, bo tak na prawdę to pobierają krew 3x żeby zbadać glukozę i insulinę, które czasami robi się z morfologią, więc powinny być szybko
Na czekanie polecam zabrać książkę i sobie w spokoju czytać, bo nie wolno spacerować w tym czasie, tylko trzeba siedzieć na tyłku i
Ja dzisiaj robiłam morfologię i moczjak zwykle w moczu pojedyncze bakterie, a morfologia trochę mi się poprawiła, jak coś wychodzi poza skalę to o 0,1-0,5, więc chyba całkiem ładnie
Cały czas biorę na te bakterie nieszczęśliwe żuravit i albo mam ilość bakterii nieliczne, albo pojedyncze. Nie wiem co w skali medycznej oznacza, że jest ich więcej, a a co mniej
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Chyba bez sensu stosować emolienty kiedy nie trzeba
Męczy mnie straszny ból pleców, tak powyżej biodra... Ból jest tak mocny że po pracy się rozplakałam
Ja byłam w piątek na pierwszych zajęciach z fizjoterapeutą..
Przed ciążą zdarzało mi się mieć problem z kręgosłupem.
A ostatnio czułam, że boli.. kluje w pośladku.
Super ćwiczenia. -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Dziewczyny a Wy jesteście za czy przeciw emolientom dla dzieci bez problemów skórnych???
Uważam, że są niepotrzebne. Tak jak przeglądałam internet to pomijając hiper naturalne produkty, które są lekką przesadą moim zdaniem bo gdzieś to dziecko musi mieć kontakt z naszym okrutnym światem. To najlepsze składy mają produkty z rossmana z babydream i w nie się zaopatrzę na start. Mydełko + oliwka wydają się być wystarczające. Ale chętnie usłyszę jakieś opinie inne bo kosmetyki dla malucha to też temat rzekaPLPaulina, Eilleen lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Uważam, że są niepotrzebne. Tak jak przeglądałam internet to pomijając hiper naturalne produkty, które są lekką przesadą moim zdaniem bo gdzieś to dziecko musi mieć kontakt z naszym okrutnym światem. To najlepsze składy mają produkty z rossmana z babydream i w nie się zaopatrzę na start. Mydełko + oliwka wydają się być wystarczające. Ale chętnie usłyszę jakieś opinie inne bo kosmetyki dla malucha to też temat rzeka
Od koleżanek słyszałam dobre opinie o :
- babydream
- nivea
- mustela
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 15:54
-
Dziewczyny miała któraś z Was takie dziwne sekundowe jakby skurcze czy pękające bąbel w pochwie? Nie wiem co to jest i dzisiaj co jakiś czas się mi coś takiego pojawia. W czwartek byłam u lekarza i szyjka zamknięta 4,3 cm a teraz nie wiem czy iść wcześniej do lekarza czy czekać na wizytę do 8.
-
Marta..a wrote:Ja robiłam już kiedy ten test obciążenia glukozą i nie jest zły
bardziej bym się spodziewała, że z powodu ciąży jest trudny i przez to się wymiotuje itp.
Wyniki tak samo jak robią morfologię i cukier, bo tak na prawdę to pobierają krew 3x żeby zbadać glukozę i insulinę, które czasami robi się z morfologią, więc powinny być szybko
Na czekanie polecam zabrać książkę i sobie w spokoju czytać, bo nie wolno spacerować w tym czasie, tylko trzeba siedzieć na tyłku i
Ja dzisiaj robiłam morfologię i moczjak zwykle w moczu pojedyncze bakterie, a morfologia trochę mi się poprawiła, jak coś wychodzi poza skalę to o 0,1-0,5, więc chyba całkiem ładnie
Cały czas biorę na te bakterie nieszczęśliwe żuravit i albo mam ilość bakterii nieliczne, albo pojedyncze. Nie wiem co w skali medycznej oznacza, że jest ich więcej, a a co mniej
ja łykam żurawit i albo mam dość liczne bakterie albo wręcz liczne. Raz mam leukocyty, raz nie. Dynamiczna sprawa
Technika poboru moczu zawsze prawidłowa i taka sama.
-
nesssssa wrote:ja łykam żurawit i albo mam dość liczne bakterie albo wręcz liczne. Raz mam leukocyty, raz nie. Dynamiczna sprawa
Technika poboru moczu zawsze prawidłowa i taka sama.
Ja już myślałam, że może jakoś źle go pobieram ale jak można zepsuć sikanie do pudełka.. Pojemniki mam jałowe bo kupiłam hurtowo kilka na początku ciąży. A ile bierzesz żutawitu? Bo ja teraz jedną tabletkę dziennie tylko. Na start brałam więcej a teraz traktuje go tak profilaktycznie.6cs: 08.2018 - synek