X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet nie wiedziałabym o co pytać

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    No ja będe chodzić do położnej, już raz byłam na takiej wizycie początkowej gdzie powiedziała mi na czym będą polegać spotkania, i w przyszłym tygodniu zaczynam. Nie wiem tylko co ile będe do niej chodzić, pewnie jak się dogadamy, ale myśle że co twa tygodnie będzie okej. I jest też ten plus że może podobno towarzyszyć przy porodzie bo była właśnie przy mojej koleżance. I wiem też że osobno do szkoły rodzenia też mogłabym się zapisać, jakbym chciała.
    Byłam święcie przekonana, że tak się da tylko za kasę, zwłaszcza z tym towarzyszeniem przy porodzie. Jak to miło się pomylić czasem:) Szkoda, że mnie nikt nie uświadomił w pierwszej ciąży, teraz to już sobie daruję raczej.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    nawet nie wiedziałabym o co pytać
    Jeśli chodzisz lub zamierzasz chodzić na szkolłę rodzenia, to mogłabyś weryfikować wiedzę tam zdobytą na przykład. Ale to to pierdół, bo i tak co położna, to inne zdanie. Fajna jest ta opcja z towarzyszeniem przy porodzie, o ile naprawdę to praktykują trochę częściej niż sporadycznie. Większość osób za to płaci, i to sporo.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    A tak przy okazji karmienia :) W szpitalu położna mi powiedziała, że dziecko powinno się karmić 20min, bo tyle je a później już tylko ssie sobie dla przyjemności. Osobiście karmiłam małą aż sama przestawała ssać lub gdy zasypiała. Teraz tak mi się to 20 min przypomniało. Słyszał ktoś jeszcze o tym? To była położna raczej starej daty, dlatego nie wzięłam sobie tej informacji do serca.
    Tak mi też to w szpitalu powiedziała połozna. Mała wisiała non stop na cycku i mowiła że sobie smoczek zrobiła i że nie mam karmić tyle. Ale jak przestawałam to ryk był w niebo głosy. Ale i tak nie wyszło nam karmienie. Może tym razem

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    A tak przy okazji karmienia :) W szpitalu położna mi powiedziała, że dziecko powinno się karmić 20min, bo tyle je a później już tylko ssie sobie dla przyjemności. Osobiście karmiłam małą aż sama przestawała ssać lub gdy zasypiała. Teraz tak mi się to 20 min przypomniało. Słyszał ktoś jeszcze o tym? To była położna raczej starej daty, dlatego nie wzięłam sobie tej informacji do serca.

Niekoniecznie, to też zależy od dziecka. Niektóre niemowlaki mają taki spust, że opróżniają pierś w 3-5 minut :D A niektóre ssą aktywnie 2-3 i przysypiają i za chwilę znów. Ale ta zasada nie jest bez sensu, na pewno, bo metodą 7-5-3 wychodzi 15 minut, także do 20 pewnie się najada, jednak pierś to nie tylko jedzenie. Dla mojej córki starszej był to lek na całe zło :)

mi88 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi zasnęła i spala a wiedzialam ze juz powinna byc najedzona bo widzialam ze łyka mleko i to jiz byka faza odpoczynku, to probowalam jej wyciągać cycka z buzi. I jeśli faktycznie skonczyla i spala to puszczala, a jeśli jeszcze miala plan dalej ssac to nie dalo rady wyjac :D

• Leticia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka prowadziła ciążę u położnej, ale wiązało się to z tym, że miała mniej wizyt u ginekologa - tylko na 3 główne usg i w razie problemów, z którymi położna nie była w stanie sobie poradzić. Sądziłam, że tak właśnie wyglada współpraca z położną, więc od razu zarzuciłem temat ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Kiedyś któraś pisała, że zapisała się do położnej, a ja nie kumalam czaczy, a tu takie jajko mi aplikacja ciążowa wypisuje:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1eabebe342f3.jpg

Ja się też zapisałam, chodzę już na takie spotkania, jest nas kilka dziewczyn, ostatnio był temat o pierwszych dniach noworodka, a w przyszłym tygodniu mamy mieć spotkanie z rehabilitantką i jakieś wspólne wyjście na fitnes dla ciężarnych ;) akurat przyda się po świątecznym obżarstwie ;)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny napiszcie mi jak to jest z tym KP. Dwie znajome mi powiedziały, że wiążę się to z siedzeniem z wywalonymi cycami na wierzchu przez cały czas. Że nic innego nie można robić tylko karmić.
    Bez przesady. Syn jadl dlugo bo 20-30 min ciumkal ale potem 2,5 -3 godz spokoju I znowu karmienie. Corka jadla jak idkurzacz 7 min I juz ale co 3 godz jak w zegarku. Wiec nie jest tak ze karmisz I karmisz I karmisz. Moze znajome cos zle robia

Edit. Kazde kwilniecie dziecka.czy placz nie.oznacza ze.jest glodne, bo znam osiby ktore na.wszysykie sytuacje cycka.dziecku wciskaja. Takze karmienie na zadanie ale trzeba jednak to kontrolowac bo jak dziecko ma jesc.na.raz duzo zeby starczyli na 3 gidz jak cycka ma.co 20 min? We wszystkim umiar wskazany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 18:22

Lavendova, nesssssa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie zycze Wesolych rodzinnych zdrowych I pogodnych swiat :)

ingelita lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wam życze wesołych i spokojnych świąt! I pomyśleć że następną wielkanoc spędzimy w większym gronie:))

justyna14, ingelita lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy okazji przygotowan tak noga w drzwi uderzylam ze.maly palec u stopy mam.siny I spuchniety :( eh niezdara

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam do szkoły rodzenia i położna która prowadzi zajęcia będzie też do mnie przychodzić.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski a jak Wasza waga? pozwalacie sobie na wszystko w święta ?

angelika22
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak najbardziej będę jadła to na co mam ochotę i tyle na ile pozwoli mi ściśnięty przez córcię żołądek :)
    Planuje jedynie nakładać sobie małe porcje tak by posmakować różnych rzeczy :)

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka dawała córce cyca na dosłownie każde piśnięcie i tak ją podtuczyła, że z 3400 na starcie zrobiło się 11 kg na 6 miesięcy :P Ale ona naprawdę cały dzień spędzała z „cycem na wierzchu” - mała leżała na poduszce do karmienia, obok nagi cyc i co tylko otworzyła oko, to miała go do dyspozycji ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    Już sobie nie odmawiam :) i mówią w końcu że widać brzuch :)

Boccc lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozcięłam palec wieczkiem od kociej puchy...

Co do wagi, to przestałam się ważyć, zapominam po prostu. Obczaję po świętach. Ale mam zamiar jeść normalnie. Panicznie boję się krzywej cukrowej, ze będę musiała na dietę przejść na serio. Ale kontroluję glukometrem, i powinno być ok.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fea85fa32d1f.jpg

Tego no... mokrego jajka ;)

DobrejMysli lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• e_mii Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:

Zrezygnuję z alkoholu :D Jedzenia raczej sobie nie odmawiam, ale zauważyłam że zjadam mniejsze porcje, chyba żołądek mi się skurczył. Na szczęście waga mi nie działa, więc do kolejnej wizyty będę żyła w błogiej niewiedzy ile kg przybyło przez te święta.

justyna14 lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ