X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu inny problem... Wcześniej nie miałam żadnego ucisku na pęcherz, a teraz po wyjściu z łazienki mam chęć wracać no i kichanie... Przy moim przypadku pęcherzu oznacza to że może stać się katastrofa... Tak więc dłuższe zakupy są trudne do ogarnięcia :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja u Lavendowej obstawiam babeczke... bedziemy miec blizniaczki imienne :P

Co do zgagi to wyprobowalam wszystkie mozliwosci lacznie z migdalami itp i u mnid sposob jest tylko jeden - powoli wypita szklanka zimnego mleka

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety na zgage też tylko zimne mleko pomaga. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 09:21

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piję mleka więc musiałam inne sposoby wypróbować.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie mi jak to jest z tym KP. Dwie znajome mi powiedziały, że wiążę się to z siedzeniem z wywalonymi cycami na wierzchu przez cały czas. Że nic innego nie można robić tylko karmić.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    I jak się udał eksperyment? :)
    Nie pomogło:( w nocy dorwalam się jednak do zimnego mleka i rano było po zgadze, ale bol gardła był straszny. Co pan zrobisz? Nic pan nie zrobisz ;)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja nie piję mleka więc musiałam inne sposoby wypróbować.
    Skoro pomagają migdały, i pomaga mleko, to może mleko migdałowe tez pomaga?

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny napiszcie mi jak to jest z tym KP. Dwie znajome mi powiedziały, że wiążę się to z siedzeniem z wywalonymi cycami na wierzchu przez cały czas. Że nic innego nie można robić tylko karmić.
    To bardzo zależy od tego, jak często dziecko chce jeść i pic, czy potrzebuje się na cycku uspokoić, i od wielu innych czynników. Na początku jedno karmienie trwa dość długo, ale potem ten czas się stopniowo skraca. A czas na karmienie możesz tez wykorzystać na czytanie i na coś, czego się nie poleca, ale czas dla siebie musi być, czyli na oglądanie serialu lub filmu:P Myślę, że każdemu życie weryfikuje. Przygotowywania mm co chwila tez nie jest idealne. Warto spróbować, najwyżej odstawisz. W druga stronę byłoby ciężko.

nesssssa lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Skoro pomagają migdały, i pomaga mleko, to może mleko migdałowe tez pomaga?
    Może i tak :-) ale na razie pomagają migdały.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Sprawa bardzo indywidualna, zależna od potrzeb dziecka. Mój młody od urodzenia jadł krótko i przerwy trwały 2-3 godziny, osobiście nie wspominam tego czasu jakoś strasznie :-) ile dzieci tyle różnych historii ;-)

nesssssa, polkosia lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Moze sie tak zdarzyć:D Zależy to od wielu czynników, właśnie jakie będzie dziecko w głównej mierze, czy będzie nleko czy bedzie chciało pic czy bedzie umialo i jak długo i jak często będzie potrzebować. Pamiętam ze na początku to faktycznie siedziałam tylko na fotelu i karmilam i w nocy yez na cycu. Pila szybko lykala ale trwalo to dosc długo. I w sumie dosyc często w ciągu dnia. Później im byla większa to juz tylko pila 10 min max i koniec.
    Tym razem nie mam czasu siedzieć caly dzień i karmic to bedzie sie musiala dzidzia grzecznie dostosować mam nadzieje ze sie uda:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Sprawa bardzo indywidualna, zależna od potrzeb dziecka. Mój młody od urodzenia jadł krótko i przerwy trwały 2-3 godziny, osobiście nie wspominam tego czasu jakoś strasznie :-) ile dzieci tyle różnych historii ;-)

U mnie bardzo podobnie. Więcej zabawy było z mm, wiec zdecydowanie wolę kp. Ale koleżanka z sali miała już, że tak napiszę przekichane... Także tego nie przewidzisz ani nie zaplanujesz. Czas pokaże :)

Dziewczyny Zdrowych i Radosnych :)) U mnie za oknem leje, ale mam nadzieję, że u Was pięknie :)

nesssssa, Kasiaja lubią tę wiadomość

• Leticia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

To chyba zależy jak komu się trafi... ja przez pierwsze 3-4 miesiące na karmieniu spędzałam 8-9 godzin dziennie :P Standardowo posiłek trwał 60-75 minut i mam tu na myśli aktywne ssanie, a nie kimanie przy cycku. Plus przez pierwsze dwa miesiące dochodziło do tego praktycznie codzienne posiedzenie z laktatorem. Ale weź pod uwagę, że ja przez komplikacje po cc straciłam całkiem mleko i startowałam z gorszej pozycji. Równie dobrze u ciebie może od razu zatrybić :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zdrowych spokojnych świąt :)

U nas 17 stopni ale słońca brak

Ccierpliwa nie wiem czy ja nie widzę ale chyba nie ma cie na pierwszej stronie. Dopiszcie cierpliwa P

• polkosia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Bzdura :) Dzieci są różne co prawda, ale moja starsza jadła w najgorszym okresie co 1,5h, a młodsza od początku tylko co 3-4h, a w nocy nawet co 6h :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. Zobaczymy jakie dziecię nam się trafi, ale rodzice oboje wariaty więc może być grubo :D
    Ulka postanowiła pokopać sobie, śmieszne te malutkie kopniaczki. Ja w końcu skończyłam pracę, więc 1,5 dnia wolnego a od poniedziałku tyra od nowa :D miłego hmm mam nadzieję wypoczynku dla was :)

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak przy okazji karmienia :) W szpitalu położna mi powiedziała, że dziecko powinno się karmić 20min, bo tyle je a później już tylko ssie sobie dla przyjemności. Osobiście karmiłam małą aż sama przestawała ssać lub gdy zasypiała. Teraz tak mi się to 20 min przypomniało. Słyszał ktoś jeszcze o tym? To była położna raczej starej daty, dlatego nie wzięłam sobie tej informacji do serca.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna starej daty kazała przepajać dziecko herbatą :P Więc nie przejmowałam się tym, co one mówiły. Szczególnie, że każda mówiła co innego ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś któraś pisała, że zapisała się do położnej, a ja nie kumalam czaczy, a tu takie jajko mi aplikacja ciążowa wypisuje:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1eabebe342f3.jpg

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja będe chodzić do położnej, już raz byłam na takiej wizycie początkowej gdzie powiedziała mi na czym będą polegać spotkania, i w przyszłym tygodniu zaczynam. Nie wiem tylko co ile będe do niej chodzić, pewnie jak się dogadamy, ale myśle że co twa tygodnie będzie okej. I jest też ten plus że może podobno towarzyszyć przy porodzie bo była właśnie przy mojej koleżance. I wiem też że osobno do szkoły rodzenia też mogłabym się zapisać, jakbym chciała.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ