X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Zrezygnuję z alkoholu :D Jedzenia raczej sobie nie odmawiam, ale zauważyłam że zjadam mniejsze porcje, chyba żołądek mi się skurczył. Na szczęście waga mi nie działa, więc do kolejnej wizyty będę żyła w błogiej niewiedzy ile kg przybyło przez te święta.
    Ha ha ha no fakt, z alko tez zrezygnowalam wiec.ile mozna sobie odmawiac :) za dwoje.nie.jjem ale.tyle ile mam ochote.

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mąż kupił mi piwko 0%, ale takie co nie ma kompletnie nic alkoholu, zawsze to inaczej napić się z kufla czegoś gazowanego :) dzisiaj w sklepie niestety nie mieli :(
    Ja chyba przekrocze 60 kg w święta... Ale nie martwi mnie to w ogóle :)
    Chyba trochę przegielam z robotą, zaczyna mnie wszystko boleć... Ale zaraz spać :)
    smacznego jajka mamuśki :) następne święta już będą rozpakowane :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się nazywało to piwo? Na razie to nie mam ochoty ale co to będzie w czerwcu i lipcu ;p A ja w sklepie widziałam same które mają jakaś ilość pomimo że pisze 0%

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warka ma 0%, na opakowaniu z tylu nie ma nic o znikomej ilości alkoholu, tylko trzeba poczytać etykiety :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heineken jest nowy 0,0% z niebieską nakrętką i standardowo Bavaria.

mi88, pumka1990, Francess lubią tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia - nadrabiałam wątek i trafiłam na Twoją wypowiedź sprzed kilku dni na temat SM i krwi pępowinowej. Czytałam sporo o bankach krwi i wygląda na to, że większość w tym marketingu i sens ma ewentualnie deponowanie krwi dla rodzeństwa (lub w publicznych bankach, do udostępnienia dla innych - ale to w Polsce robi tylko kilka szpitali) http://www.mamalekarz.pl/krew-pepowinowa-6-prawd/
    Ewentualnie - pod kątem przyszłych odkryć, bo ta gałęź medycyny jednak bardzo szybko idzie do przodu (chyba też i dlatego, że idą za tym ogromne pieniądze).

I tu moje wątpliwości odnośnie SM - moja babcia była chora, jest więc nieco większe ryzyko pojawienia się tej choroby u mnie czy też moich dzieci. Wiem, że na Śląsku część chorych już teraz leczy się za pomocą komórek macierzystych - jednak zakładam, że to komórki po prostu z publicznego banku. Wiesz, na jakiej zasadzie to działa i jak trudno się zakwalifikować? Bo jeśli do leczenia i używa się krwi z publicznego banku, to bankowanie w prywatnym traci sens.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Polkosia - nadrabiałam wątek i trafiłam na Twoją wypowiedź sprzed kilku dni na temat SM i krwi pępowinowej. Czytałam sporo o bankach krwi i wygląda na to, że większość w tym marketingu i sens ma ewentualnie deponowanie krwi dla rodzeństwa (lub w publicznych bankach, do udostępnienia dla innych - ale to w Polsce robi tylko kilka szpitali) http://www.mamalekarz.pl/krew-pepowinowa-6-prawd/
    Ewentualnie - pod kątem przyszłych odkryć, bo ta gałęź medycyny jednak bardzo szybko idzie do przodu (chyba też i dlatego, że idą za tym ogromne pieniądze).

I tu moje wątpliwości odnośnie SM - moja babcia była chora, jest więc nieco większe ryzyko pojawienia się tej choroby u mnie czy też moich dzieci. Wiem, że na Śląsku część chorych już teraz leczy się za pomocą komórek macierzystych - jednak zakładam, że to komórki po prostu z publicznego banku. Wiesz, na jakiej zasadzie to działa i jak trudno się zakwalifikować? Bo jeśli do leczenia i używa się krwi z publicznego banku, to bankowanie w prywatnym traci sens.

Dokładnie to samo czytałam a szukałam również informacji na stronach po angielsku i niemiecku. Wychodzi na to ze banki publiczne w europie jakos raczkuja dopiero a prywatne za to się bardzo rozwijają.

Generalnie czytalam ze gubi się sens użycia wlasnych komórek macierzystych w leczenii raka czy bialaczki czy innych chorob jak chloniak gdyz są to choroby o podlozu genetycznym.

mi88, ingelita lubią tę wiadomość

• Existenz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co na rls ???
    3 tyg miałam spokoju wcześniej zawsze w nocy kilka razy w tyg przed snem mnie bralo

Wczoraj przyjechal mój i znowu się zaczęło
    . I teraz od godz.
    Co na to można zadzialac?
    Wykonczy mnie.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świąteczne obżarstwo wychodzi... Męczy mnie zgaga :( okropne uczucie. I dokucza mi kręgosłup. Kilka godzin siedzenia i chodzenia odbija się potwornym bólem. Zaleceniem lekarza jest żeby wtedy leżeć i odpoczywać, a dla mnie problemem jest pół godziny odpoczynku. Ciężki czas mnie czeka

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh mnie po siedzeniu i całodziennych odwiedzinach miednica i krocze boli przy każdym ruchu. Ja już chyba powinnam tylko leżeć i nigdzie się nie ruszać poza łazienka i lodówka.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj, ja tez dostałam zgagi od świątecznego jedzenia :p
    Niby nie zjadłam za dużo ale chyba pomieszanie różnych smaków mi zaszkodziło..

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ta lodówka jest kusząca :) wkurza mnie to że, mimo tego że sama ciąża nie jest chorobą, to czasami czuje się jak stara babcia... Tu coś boli, tu kłuję, strach kichać bo ryzyko że się posikam...
    No po prostu położyć się i czekać do sierpnia :)

Anuleczek lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z kolei coraz bardziej dokucza ból gdzieś w okolicach końcówki kręgosłupa i miednicy, momentami kuleję od tego :/ Mój pełen współczucia mąż śmieje się, że mam ból dupy :D

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mąż po raz pierwszy poczuł kopniaka córki :) Szok, że tak wcześnie :)

DobrejMysli, ingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia u nas też dało się poczuć około 19 tygodnia, nie zawsze, ale czasami się udało. Teraz mąż marudzi, że go nie wołam kiedy mały kopie :) a zazwyczaj jak przyłoży rękę to jest spokój :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88, prawdę mówiąc nie wiem. Pamiętam jedynie, że mama opowiadała mi o tych komórkach macierzystych w leczeniu SM właśnie przy okazji rozmowy o bankowaniu krwi. Pomyślałam wtedy, że być może będzie to jakaś szansa dla mojego brata i m.in. dlatego zdecydowaliśmy się pobrać od Klementyny. Nie myślałam w kategoriach leczenia jej samej, wiem, że chodzi głównie o rodzeństwo czy rodzinę, jeśli jest jakaś tam zgodność pewnie także. Jednak nie znam szczegółów, bo brat na razie nie dotarł do takiego etapu/możliwości leczenia. W tej chwili jest na jakiejś nowej, refundowanej terapii i jest w miarę OK. Natomiast kto wie co będzie i jakie będą możliwości są 5-10 lat? Medycyna się rozwija i dla mnie lepiej jest mieć niż nie mieć, po prostu.

mi88 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam potworną zgagę. Jakoś super dużo nie zjadłam ale pomieszałam różne rzeczy i mam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie bez obrzarstwa I zgagi ale.plecy na odcinku ledzwiowiym od siedzenia.zbyt.dlugiego dokuczaja bardzo :( dzis wiecej odpocxynku, moze.dojda do.siebie..

A.pogoda? U nas pada non.stop I wieje ze.glowy moze.pourywac.

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam piękna zimę... A do rodziców zabrałam pantofle i wiosenna kurtkę..

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Tu coś boli, tu kłuję, strach kichać bo ryzyko że się posikam...

Hihi mam to samo :D
    Nawet ostatnio przy kichnięciu myślałam, że mi poleciało ale pobiegłam szybko do łazienki i na szczęście tym razem był to fałszywy alarm..
    Ale z nas babcie :)

klz9df9hzzd4pe9c.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ