X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Przy zaawansowanej ciazy to czesto sie zdaza ale nie powinno tak wczesniej jak dziecko ma pol kg. Masz slabe miesnie, na szczescie jak to z miesniami, te tez mozna cwiczyc. Kilka razy dziennie rob serie jakbys zatrzymywala siusianie I puszczala I znow zatrzymywala I tak ze 20 razy po 3 serie jakies.3 razy dziennie I tak najlepiej do konca ciazy. Pomoze I byc moze calkiem usunie problem. U mnie w pierwszej ciazy bylo takie lekkie wlasnie nietrzymanie na konu ciazy I lekarz zalecil cwiczyc miesnie I pomoglo.
    Ja bym raczej powiedziała, że każda ciąża jest inna, a macica już jest spora i rozmaite wewnętrzne „przesunięcia” mogą już to powodować. Czasem warto zmienić pozycję na kibelku i dosikać:P Ale jasne, jeżeli wiesz, że masz słabe mięśnie kegla, to ćwicz, przyda się i w problemach z utrzymaniem moczu i przy porodzie:) Chciałam Was tylko uświadomić, że czasami sytuacja może wyglądać odwrotnie, tak jak jest u mnie. Już od jakiegoś czasu (przed pierwszym porodem) miałam problem z lekkim nietrzymaniem. Przy porodzie świetnie pracowałam mięśniami, bo od zawsze dobrze je czułam i umiałam ich używać ;) Po porodzie byłyśmy kontrolowane przez panią osteopatkę, która i u mnie i u koleżanki z sali stwierdziła coś odwrotnego do sytuacji, z która podobno zmaga się większość kobiet. Okazało się, że obydwie mamy tak wyćwiczone mięśnie kegla, że na codzień bezwiednie wciąż je napinamy, i dlatego popuszczamy... Kazała codziennie rano ćwiczyć rozluźnianie. To jest tak, jak z chodzeniem na wciągniętym brzuchu. Niektóre osoby (w tym ja), nie myśląc o tym, wciąż go wciągają. Tu jest kwestia przepony.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to rozłożyłam się na dobre i świąteczny odpoczynek siusiak strzelił. Wyglądam jak Rudolf, a to nie te święta, mimo opadów śniegu. Nic na mnie nie działa, po prostu muszę przeczekać.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dopisywałam Cccierpliwą na szybko i teraz widzę ze przez przypadek zacytowałam to, zamiast zedytować ;) No cóż... Ulę zaraz dopisze. A Cccierpliwa, jaki termin?
    Tez mam jutro połówkowe, nie mogę się doczekać :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, każdy jest inny i mięśnie też inne. Liczyłam że nietrzymanie moczu dotknie mnie później, ale już są początki. Ćwiczenie mięśni do wykonania jest takie banalne, a mi się tak nie chce :p
    Też zaczęło boleć mnie gardło... Coś czarno to widzę :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem czy to u mnie kwestia słabych mięśni, bo jak miałam pobieraną cytologię to od lekarza usłyszałam, że mam świetne. Śmieszna sytuacja była bo wyskoczyła mi ta rurka jak lekarka się na moment odwróciła.

Teraz właśnie jak sikam to staram się jeszcze wyprostować siedząc na kibelku i na razie nie zauważyłam żadnego wycieku. A problem był tylko i wyłącznie zaraz po sikaniu.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz ciekawe czy bedzie dziewczynka u ciebie na 100% bo na liscie na ten dzien to jedyna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 20:59

7w3d 💔
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova dobrze widzialas ze mnie nie ma ;)

Kozalia termin mam na 18.08 ;)

Jak dziewczyny po swietach? Ja sie tak objadlam zurku ze malo nie peklam ale tak smakowal ze poezja... nawet dziodziolina po zurku tak pukala ze.az w tym miejscu brzuch podskakiwal pierwszy raz cos takiego...

A dzis maz co chwile jakies owoce obieral i na pol jedlismy wiec tez pekam w szwach

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój żołądek się rozciągnął :p ciągle głodna jestem :p mały po całym dniu jedzenia wczoraj wieczorem dokazywał jak szalony :)
    Tyle pyszności w domu było że aż mi szkoda że nic nie zostało :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktora macie jutro dziewczyny? Ja mam na 14 i juz lekki stres. Martwie sie bo nie mam tu zaufania, mam nadzieje ze dobrze wszystko posprawdzaja i ze dzidia zdrowiutka, a plec jako bonus bo nie ukrywam ze licze juz bardzo na poznanie :D

W ogole to mam 4 dzieci w domu w wieku 7,11,11,13 (prawie) masakra jeszcze nie spia! Piekna pogoda dzisiaj byla, slonko 15 stopni super spacerek zrobilysmy z corami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole plci na liscie to seriami sie ulozyly :D

justyna14, mi88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro na 11.00 i cieszę się ze tak wcześnie :) W pierwszy dzień świąt obrzarlam się okropnie, choć starałam się uważać na porcje... jednak już miejsca w żołądku nie tyle co przed ciąża ;) u nas były 3 stopnie, albo taki wiart, ze strach wychodzić z domu, jutro ma być cieplej, więc marze o długim spacerze, albo przejażdżce rowerowej, żeby zrównoważyć to łasuchowanie i bezruch.

• Leticia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już plus 8 kg :D Kto da więcej? ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Existenz ciekawe czy bedzie dziewczynka u ciebie na 100% bo na liscie na ten dzien to jedyna :)
    Robiłam harmony..100 procent Zuza

justyna14, pumka1990 lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Ja tez kilka dni temu miałam takie kłucia raz z jednej raz z drugiej strony i po tym brzuch mocno urósł. Wczoraj czułam się jak okaz do komentowania, że już tak widać.

Dziewczyny zauważyłam u siebie coś dziwnego i trochę się martwię. Dobrze że wizyta w piątek. Otóż jak się wysikam i wydaje mi się że opróżniłam pęcherz, to jak wstanę to potem czuję jak jeszcze wypływa ze mnie kropla moczu. To na pewno mocz bo czuję. Zaczęłam używać wkładek.. Czy to jest normalne ??
    Ja tak mam. To normalne. Mi potrafi po nogach polecieć.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy można strepsils w ciąży? Wiem że tantum Verne można, a gardło boli tak że w nocy spać nie mogłam :/

vanilia120 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Dziewczyny, czy można strepsils w ciąży? Wiem że tantum Verne można, a gardło boli tak że w nocy spać nie mogłam :/
    Nie można. Kup tabletki prenalen lub innego typu dla kobiet w ciąży. I jeszcze czasem się przydaje na drapiace gardło halls ale ten strong.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja przez ostatni tydzień zdychalam. Gardło mnie w pewnym momencie tak bolalo że ledwo przełykałam śline. Nie pomagało tamtum verde ani płyn do płukania glimbax. A wczoraj cały dzień płukałam je ciepła woda z solą i dzisiaj jak ręką odjął. Na szklankę wody wsypałam łyżeczkę soli

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pociesza to że od dzisiaj ma być już lepsza temp. Wczoraj poszliśmy na spacer bo w słońcu było dość fajnie ale wiatr był nieprzyjemny.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)

kozalia lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalam, siusiu, napilam sie soku, kawki, patrze na lodowke? A tak kartka wisi ze 3.04 mam badania krew I mocz :) no coz przepisze sie na jutro :)

Lavendowa kciuki za wizyte. Powidzenia na wszystkich wizytach dzis I czekamy na same dobre wiesci.

U mnie po swietach w sumie jak I przed bo bylismy tylko u moich rodzicow. Tescie chore wiec nie jezdzilismy zeby sie nie zarazic. Nasze dzieci podziebine wiec koczowalismy w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 06:51

7w3d 💔
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ