X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Byłam dzisiaj na dyżurze, bo straciłam prawie głos, kaszel mam suchy i duszący, boli mnie brzuch od tego kaszlu... U lekarza spędziłam jedna minutę.ppwiedzial że gardło jest czerwone, jeśli nie miałam gorączki to ok, kaszel go nie zainteresował, odsłuchać i stwierdził że czysto. Mam kupić sobie promama i leczyć się naturalnie. Od tygodnia leczenie się tylko miodem,, cytryną i sokiem malin i nic nie pomogło :/ potraktował mnie jak histeryczkę, siedzę i ryczę, a mąż martwi się, bo mnie rozkłada co raz bardziej
    Co do imbiru to pokrój imbir w małe plasterki i gotuj w wodzie około 15 minut. Wychodzi z tego strasznie ostra herbata. Pij 2x dziennie z dużą ilością soku z malin. Nie jest lekko to wypić ale mi w miarę pomagało. Na noc z kolei kupowałam halls strong, dzięki temu aż tak nie drapalo w gardle, to są te w czarnym opakowaniu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, współczuję. Jakieś dwa tygodnie temu zrobił mi się zastój w nerce. Na szczęście się odblokowało po dobie, ale ból był nieznośny, promieniował na połowę ciała i płakałam przy każdym ruchu. Apap łagodził tylko trochę, i musiały być dwa naraz. Jak zaczęłam sikać potem, to myślałam, że nie skończę...

A ja dalej z migreną:( W dodatku córce się zachciało jeść o 3:30, co jej się nie zdażyło odkąd skończyła 3 miesiące... nie spała prawie do 6. Ja, jak na złość, położyłam się wczoraj późno jak na mnie, bo prawie o północy. Teraz jestem jak zombie, a za nie niecałą godzinę muszę wyjść z domu :/

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• e_mii Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg robiłam w pierwszej ciąży i teraz też u dr Makowskiego, ale na Łuckiej. Nagrywa nawet to pierwsze usg w 12tc.
    Pierwszy poród odbierał mój ginekolog, tzn. robił cesarkę. Teraz też chciałabym rodzić u niego, boję się, że w innym szpitalu nie zrobią mi cc :) Wśród znajomych króluje Żelazna, myślałam że cała Warszawa tam rodzi :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Co do imbiru to pokrój imbir w małe plasterki i gotuj w wodzie około 15 minut. Wychodzi z tego strasznie ostra herbata. Pij 2x dziennie z dużą ilością soku z malin. Nie jest lekko to wypić ale mi w miarę pomagało. Na noc z kolei kupowałam halls strong, dzięki temu aż tak nie drapalo w gardle, to są te w czarnym opakowaniu.
    Te napary z imbiru też robiłam, na ból gardła pomogło troszkę, ale więcej nic nie dało. Jakoś teraz te naturalne metody na mnie nie działają :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Te napary z imbiru też robiłam, na ból gardła pomogło troszkę, ale więcej nic nie dało. Jakoś teraz te naturalne metody na mnie nie działają :/
    Justyna idź do lekarza bo jeśli od tygodnia chorujesz to prawdopodobnie jest już nadkażenie bakteryjne. I te naturalne metody to nie pomogą.

Marta..a lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Justyna idź do lekarza bo jeśli od tygodnia chorujesz to prawdopodobnie jest już nadkażenie bakteryjne. I te naturalne metody to nie pomogą.
    Dzisiaj jadę właśnie, jak coś to wezmę sobie papiery do domu i będę zdalnie pracować. Bo teraz pogoda jest taka zdradliwa... A już wszystkie możliwe naturalne metody wykorzystałam, a dom z zarazków mamy tak wywietrzony, że chyba lepiej się nie da.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Pojechałam na IP sprawdzić te bóle, bo bolało mnie w boku i lędźwie i sie okazało, ze wodonercze. A ze łożysko przodujące to zatrzymali mnie na obserwacji :/ oczywiście straszą tym łożyskiem jakbym sama wystraszona nie była. Nie ma dnia zebym o tym nie myślała.
    Ojej wspolczuje. Oby wszystko bylo dobrze I zebys szybko wrocila do domciu. Najwazniejsze ze jestescie pod opiekaekarzy I dobrze ze pojechalas na IP. Trzymamajcie sie :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora dzis wizytuje? Ja na 17.00.

Milego dnia wszystkim :) u nas sloneczko od rana.

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie infekcja wirusowa ciągnęła się 3 tygodnie na początku ciąży. Normalnie zajęłaby mi 3 dni.
    Lekarz mi wtedy przepisał antybiotyk ale posłuchałam intuicji i przeszło w końcu bez antybiotyku.
    Po nim dochodziłabym do siebie kolejne 3 tygodnie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Ja usg robiłam w pierwszej ciąży i teraz też u dr Makowskiego, ale na Łuckiej. Nagrywa nawet to pierwsze usg w 12tc.
    Pierwszy poród odbierał mój ginekolog, tzn. robił cesarkę. Teraz też chciałabym rodzić u niego, boję się, że w innym szpitalu nie zrobią mi cc :) Wśród znajomych króluje Żelazna, myślałam że cała Warszawa tam rodzi :D

A to nie jest tak że ty musisz wyrazic zgodę na poród sn po cc? Jeśli juz była cc to chyba druga też tak mi się wydaje...

Biedne chorowitki wracajcie szybko do zdrowia:)

Justyna kciuki za wizyte. U nas tez piękne sloneczko 20 stopni ma być w tym tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 09:27

justyna14 lubi tę wiadomość

• vanilia120 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ma bole brzucha? Takie dziwne, trochę jakby bole miesiaczkowe tylko bardzo delikatne? Są one ciągle. Do tego są po bokach brzucha również.

justyna14 lubi tę wiadomość

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Wśród znajomych króluje Żelazna, myślałam że cała Warszawa tam rodzi :D
    Hehe też tak myślałam dlatego mimo, że tam chciałabym rodzić mocno nastawiam sie na plan B w innym szpitalu ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli brzuch jak się przebudzę w nocy i leże na plecach... Dziwne to bo jak sie położe na boku to przechodzi. A mam pytanie, czy bierze któraś z was encorton? Ciekawa jestem czy lekarz mówił wam coś o odstawieniu, bo ja właśnie z całej tabletki przechodzę na pół i zastanawiam się czy to nie jest za prędko

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Mnie boli brzuch jak się przebudzę w nocy i leże na plecach... Dziwne to bo jak sie położe na boku to przechodzi. A mam pytanie, czy bierze któraś z was encorton? Ciekawa jestem czy lekarz mówił wam coś o odstawieniu, bo ja właśnie z całej tabletki przechodzę na pół i zastanawiam się czy to nie jest za prędko
    Ja brałam encorton równo do 20 tygodnia. Miałam 5 mg i lekarz kazał mi dzielić tabletkę na pół i jedna część brałam rano a druga wieczorem. Odstawiłam z dnia na dzień. Nic nie mówił o tym żeby schodzić z dawki czy coś takiego.

edytkaa93 lubi tę wiadomość

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• ElwiraMar Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22 tydzień czy zdarzają Wam się przerwy w odczuwaniu ruchów? Jeśli tak to jak długie ? Z góry dziękuję za odp:)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U siebie zauważyłam, że zaczyna być mi niewygodnie jak leżę na plecach i przekręcam się zaraz na bok. Brzuch już zaczyna uciskać. Zaczynam więcej ruchów czuć, wcześniej tylko wieczorem, po jedzeniu, a dzisiaj zaraz po obudzeniu dostałam kilka kopniaczków:) Ale jeszcze nie wiem czy są regularne czy nie. Dziecko ma jeszcze troszkę miejsca

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElwiraMar wrote:
    22 tydzień czy zdarzają Wam się przerwy w odczuwaniu ruchów? Jeśli tak to jak długie ? Z góry dziękuję za odp:)

Tak. Mam wrażenie ze częściej czułam ruchy w 18-19 tc niż teraz. Wczoraj np cały dzień cisza i dopiero wieczorem 3-4 kopniaczki.

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ktora dzis wizytuje? Ja na 17.00.

Milego dnia wszystkim :) u nas sloneczko od rana.

Hej Dziewczyny malo sie udzielam ale staram sie podczytywac na biezaco. Ja mam dzis wizyte na 15 i juz lekki stresik jest :)
    Z dobrych wiadomosci to kupilam pierwszy duopak bodziakow :D i ciesze sie jak dziecko hihi
    Milego dnia ;)

jej odbicie, kozalia, justyna14, Anuleczek lubią tę wiadomość

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh sprawdziłam dzisiaj z ciekawości cukier glukometrem i chyba mam kolejne zmartwienie. Cukier na czczo wyszedł mi 95 a po śniadaniu godzinę po 190 a po 2 h 180 :-/ dostałam wczoraj skierowanie na krzywa mam ją zrobić za 1,5 tyg. i zaczynam się martwić że jednak będzie problem.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie wysoki... a nie jadłaś nic słodkiego wieczorem? Czasami jak się zje coś późno to jeszcze rano może coś wyjść :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ