Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justa1509 wrote:Byłam dzisiaj na dyżurze, bo straciłam prawie głos, kaszel mam suchy i duszący, boli mnie brzuch od tego kaszlu... U lekarza spędziłam jedna minutę.ppwiedzial że gardło jest czerwone, jeśli nie miałam gorączki to ok, kaszel go nie zainteresował, odsłuchać i stwierdził że czysto. Mam kupić sobie promama i leczyć się naturalnie. Od tygodnia leczenie się tylko miodem,, cytryną i sokiem malin i nic nie pomogło
potraktował mnie jak histeryczkę, siedzę i ryczę, a mąż martwi się, bo mnie rozkłada co raz bardziej
-
Agania, współczuję. Jakieś dwa tygodnie temu zrobił mi się zastój w nerce. Na szczęście się odblokowało po dobie, ale ból był nieznośny, promieniował na połowę ciała i płakałam przy każdym ruchu. Apap łagodził tylko trochę, i musiały być dwa naraz. Jak zaczęłam sikać potem, to myślałam, że nie skończę...
A ja dalej z migrenąW dodatku córce się zachciało jeść o 3:30, co jej się nie zdażyło odkąd skończyła 3 miesiące... nie spała prawie do 6. Ja, jak na złość, położyłam się wczoraj późno jak na mnie, bo prawie o północy. Teraz jestem jak zombie, a za nie niecałą godzinę muszę wyjść z domu
-
Ja usg robiłam w pierwszej ciąży i teraz też u dr Makowskiego, ale na Łuckiej. Nagrywa nawet to pierwsze usg w 12tc.
Pierwszy poród odbierał mój ginekolog, tzn. robił cesarkę. Teraz też chciałabym rodzić u niego, boję się, że w innym szpitalu nie zrobią mi ccWśród znajomych króluje Żelazna, myślałam że cała Warszawa tam rodzi
-
Eilleen wrote:Co do imbiru to pokrój imbir w małe plasterki i gotuj w wodzie około 15 minut. Wychodzi z tego strasznie ostra herbata. Pij 2x dziennie z dużą ilością soku z malin. Nie jest lekko to wypić ale mi w miarę pomagało. Na noc z kolei kupowałam halls strong, dzięki temu aż tak nie drapalo w gardle, to są te w czarnym opakowaniu.
-
justa1509 wrote:Te napary z imbiru też robiłam, na ból gardła pomogło troszkę, ale więcej nic nie dało. Jakoś teraz te naturalne metody na mnie nie działają
Marta..a lubi tę wiadomość
-
Zolza_ wrote:Justyna idź do lekarza bo jeśli od tygodnia chorujesz to prawdopodobnie jest już nadkażenie bakteryjne. I te naturalne metody to nie pomogą.
-
agania wrote:Pojechałam na IP sprawdzić te bóle, bo bolało mnie w boku i lędźwie i sie okazało, ze wodonercze. A ze łożysko przodujące to zatrzymali mnie na obserwacji
oczywiście straszą tym łożyskiem jakbym sama wystraszona nie była. Nie ma dnia zebym o tym nie myślała.
7w3d 💔 -
nick nieaktualnye_mii wrote:Ja usg robiłam w pierwszej ciąży i teraz też u dr Makowskiego, ale na Łuckiej. Nagrywa nawet to pierwsze usg w 12tc.
Pierwszy poród odbierał mój ginekolog, tzn. robił cesarkę. Teraz też chciałabym rodzić u niego, boję się, że w innym szpitalu nie zrobią mi ccWśród znajomych króluje Żelazna, myślałam że cała Warszawa tam rodzi
A to nie jest tak że ty musisz wyrazic zgodę na poród sn po cc? Jeśli juz była cc to chyba druga też tak mi się wydaje...
Biedne chorowitki wracajcie szybko do zdrowia:)
Justyna kciuki za wizyte. U nas tez piękne sloneczko 20 stopni ma być w tym tygWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 09:27
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Mnie boli brzuch jak się przebudzę w nocy i leże na plecach... Dziwne to bo jak sie położe na boku to przechodzi. A mam pytanie, czy bierze któraś z was encorton? Ciekawa jestem czy lekarz mówił wam coś o odstawieniu, bo ja właśnie z całej tabletki przechodzę na pół i zastanawiam się czy to nie jest za prędko17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
edytkaa93 wrote:Mnie boli brzuch jak się przebudzę w nocy i leże na plecach... Dziwne to bo jak sie położe na boku to przechodzi. A mam pytanie, czy bierze któraś z was encorton? Ciekawa jestem czy lekarz mówił wam coś o odstawieniu, bo ja właśnie z całej tabletki przechodzę na pół i zastanawiam się czy to nie jest za prędko
edytkaa93 lubi tę wiadomość
-
U siebie zauważyłam, że zaczyna być mi niewygodnie jak leżę na plecach i przekręcam się zaraz na bok. Brzuch już zaczyna uciskać. Zaczynam więcej ruchów czuć, wcześniej tylko wieczorem, po jedzeniu, a dzisiaj zaraz po obudzeniu dostałam kilka kopniaczków:) Ale jeszcze nie wiem czy są regularne czy nie. Dziecko ma jeszcze troszkę miejsca
-
ElwiraMar wrote:22 tydzień czy zdarzają Wam się przerwy w odczuwaniu ruchów? Jeśli tak to jak długie ? Z góry dziękuję za odp:)
Tak. Mam wrażenie ze częściej czułam ruchy w 18-19 tc niż teraz. Wczoraj np cały dzień cisza i dopiero wieczorem 3-4 kopniaczki.
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
justyna14 wrote:Ktora dzis wizytuje? Ja na 17.00.
Milego dnia wszystkimu nas sloneczko od rana.
Hej Dziewczyny malo sie udzielam ale staram sie podczytywac na biezaco. Ja mam dzis wizyte na 15 i juz lekki stresik jest
Z dobrych wiadomosci to kupilam pierwszy duopak bodziakowi ciesze sie jak dziecko hihi
Milego dnia
jej odbicie, kozalia, justyna14, Anuleczek lubią tę wiadomość
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
Ehhh sprawdziłam dzisiaj z ciekawości cukier glukometrem i chyba mam kolejne zmartwienie. Cukier na czczo wyszedł mi 95 a po śniadaniu godzinę po 190 a po 2 h 180
dostałam wczoraj skierowanie na krzywa mam ją zrobić za 1,5 tyg. i zaczynam się martwić że jednak będzie problem.