Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justa1509 wrote:Byłam dzisiaj na dyżurze, bo straciłam prawie głos, kaszel mam suchy i duszący, boli mnie brzuch od tego kaszlu... U lekarza spędziłam jedna minutę.ppwiedzial że gardło jest czerwone, jeśli nie miałam gorączki to ok, kaszel go nie zainteresował, odsłuchać i stwierdził że czysto. Mam kupić sobie promama i leczyć się naturalnie. Od tygodnia leczenie się tylko miodem,, cytryną i sokiem malin i nic nie pomogło
potraktował mnie jak histeryczkę, siedzę i ryczę, a mąż martwi się, bo mnie rozkłada co raz bardziej
Pod nosem mam ogromnego strupa, bo zrobiła mi się tam opryszczka i właśnie się goi
Uszy mi zatyka, gardło zawalone, katar się ciągnie... Nie chcę, żeby skończyło się antybiotykiem, ale podobno teraz na ulicach panuje jakieś świństwo, które nie jest wirusem, a daje takie objawy i antybiotyk może pomoc. Inaczej ciągnie się tygodniami.
-
Zolza ja mam na kazdej wizycie przelaczane na 3d i 4d i polecam fajna sprawa... w sumie zdjecia prawie wszystkie jakie mam mam wlaanie tak robione...
Ale co do polecenia miejsca juz dziewczyny musza pomoc
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Ma któraś z was problem z siniejącymi palcami u rąk? Przed ciążą u mnie zimą to było normalne, ale dzisiaj 21 stopni na dworze, ciepło a mi zsiniały palce. Jak siedzę, lezę to nic takiego się nie dzieje. Ale jak stoję to trochę tak. I mam też wrażenie drętwienia.
-
Mi jedynie wszystko szybko drętwieje, np. 2 palce u ręki, mały i serdeczny ale nic nie sinieje. Brzmi to natomiast jak problem z krążeniem.
Ja już mam krótki filmik z 4d/3d czeka mnie jeszcze tylko jedno usg, więc zrobiłam też na połówkowych, fajna sprawa jak na moje i na pamiątkę można dopłacić, akurat u mnie było to 50 zł i dostałam na pendrivie
Na pęcherz samej to tylko żurawina. Jeść, pić soki albo pójść na łatwiznę i brać żuravit ale ten zwykły, bo ten complex ma jakieś niepotrzebne dodatki.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
justa1509 wrote:Nie mogę się doczekać czwartku! W końcu połówkowe, Filip coraz bardziej kopie, czasem nawet widać kopniaki
zobaczymy jakie tym razem zdjęcia dostaniemy. Teraz wszystkie mam w pudełeczku. Później jakiś album kupię
-
Pojechałam na IP sprawdzić te bóle, bo bolało mnie w boku i lędźwie i sie okazało, ze wodonercze. A ze łożysko przodujące to zatrzymali mnie na obserwacji
oczywiście straszą tym łożyskiem jakbym sama wystraszona nie była. Nie ma dnia zebym o tym nie myślała.
-
agania wrote:Pojechałam na IP sprawdzić te bóle, bo bolało mnie w boku i lędźwie i sie okazało, ze wodonercze. A ze łożysko przodujące to zatrzymali mnie na obserwacji
oczywiście straszą tym łożyskiem jakbym sama wystraszona nie była. Nie ma dnia zebym o tym nie myślała.
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i o szybki powrót do domu! Sama zeszlej nocy zastanawialam sie czy nie jechać na izbe przyjęć z tymi nieprzyjemnymi skurczami, ale na szczęście w ciągu dnia przeszło... Napiłam się melisy i pomogło hehe
Gorąco pozdrawiam!
❤️🧡💛💚💙💜
👶🏻 Synek 11.08.2018
Przegroda macicy 25mm
Torbiel endometrialna na lewym jajniku
Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
AMH 1,18 - 10.2021
AMH 0,44 - 04.2023
Depresja
Hashimoto -
ingelita wrote:Moja aplikacja ciążowa ostatnio pokazała mi takie info:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc41c8f881d4.jpg
Może to to?
Też o tym czytałam... Ale nie wiem już sama, bo one były jakieś długotrwałe i nawet porównać je moge do drgań lub wibracji telefonu. Wciąż ciezko mi się połapać w tym co jest normalne w ciąży, a tym co może niepokoić na poważnie... zwłaszcza, ze to moja pierwsza ciąża
Najważniejsze, że poki co to ustrojstwo odpuściło i mam nadzieję przespać noc w spokoju
❤️🧡💛💚💙💜
👶🏻 Synek 11.08.2018
Przegroda macicy 25mm
Torbiel endometrialna na lewym jajniku
Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
AMH 1,18 - 10.2021
AMH 0,44 - 04.2023
Depresja
Hashimoto -
3D robiłam prywatnie u dr Makowskiego na Żytniej. Nagrywa całe usg na płytkę, więc jest fajna pamiątka
Starsza córka w 21 tygodniu wyglądała jak mały tatuś, po porodzie się to potwierdziłoTeraz taka bardziej mieszanka, z przewagą chyba mojej mamy się szykuje.
-
Zolza_ wrote:Dziewczyny z Warszawy myslalyscie już o szpitalu na poród?
1.12.2017 naturalny cud, bez wspomagania
11.2017 przygotowania do in vitro
11.2016 : 23 t.c. aniołek
06.2016: I ICSI - 7 zarodków, 2 transfer
-
Ja rodziłam na Madalińskiego i byłam zadowolona. Wykupiliśmy jednoosobową salę, więc mąż mógł być ze mną cały czas, miał dla siebie kanapę. Warunki jak hotelowe
Jeśli ktoś ma wolne środki (od 400 do 700 zł za dobę w zależności od rodzaju pokoju), to polecam takie rozwiązanie, szczególnie po cesarce.
Teraz zastanawiam się nad Praskim albo Inflancką, bo po przeprowadzce daleko mi na Mokotow
-
agania wrote:Pojechałam na IP sprawdzić te bóle, bo bolało mnie w boku i lędźwie i sie okazało, ze wodonercze. A ze łożysko przodujące to zatrzymali mnie na obserwacji
Mili-lu wrote:Mój ginekolog pracuje w IMiD na Kasprzaka i tam będę rodzić. Jestem tez zapisana do szkoły rodzenia w Instytucie co podobno daje pierwszeństwo do porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 07:10