X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    No ja dziś o 10:50 wizytuje i będę błagać o usg. Młoda dwa dni miała adh a od wczoraj spokojna aż za bardzo.
    Hehe to ciekawe bo miałam tak samo, nawet po słodkim sie nie rozbudziła ;) dziś od rana mała znów szaleje.
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 09:55

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccierpliwa to super okazje sie wam trafily!

A mnie szwagierka namawia na bebetto torino, mówi że sie super prowadzi. Tylko jak patrzę to te kolory wcale mi sie nie podobają, biala rama i dużo bialego ogólnie. Znowu mi namieszala w glowie a juz bylam zdecydowana! :D

My dzisiaj też grill a wcześniej zabieram dziewczyny i psa na spacerek :)

Moja malusia też miala 2 spokojniejsze dni, ale dzulam ze sie rusza więc sie nie martwię.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jest to najtańsza opcja, ale opieka, szama i wygoda jak w SPA :) A pokój jednoosobowy z łazienką miał dobrze ponad 20m2 :) Cisza, spokój, nie słychać nawet płaczącego dziecka za ścianą. No i wszystkie kosmetyki, podkłady, pieluszki, cuda - były tam w wyposażeniu. Nic ze swojej walizki nie użyłam oprócz kilku swoich pieluch, bo w sumie używałam także tych, co dawali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 10:48

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizytę ale patrze na inne kobiety w ciąży to jakiś taki mały mam ten brzuchol. Ogólnie jakaś dziwna jestem. Położna sie dziwi że mam odczyn alergiczny tylko na nodze po zastrzyku z fraksy a w brzuch mam problem bo krwawi, ale tu nie mam odczynu i jest wesoło. A ogólnie mimo brania fraksy za szybko krew mi krzepnie.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova te wybory to przekichane... ale tez jak szukalam wozka rama biala mogla byc ale w wozku samym najlepiej moc bialego bo nie bede czyscic co chwile... wybralismy szafy ma bialej ramie...

A okazje faktycznie super bo udalo sie w porownaniu do cen z neta o dwoch innych sklepow zaoszczedzic na 2/3 wozka z przesylka...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova ja kupiłam właśnie bebetto torino i jestem w nim zakochana. Mi trafiła się super okazja bo nowy wózek 2 w 1 w sklepie kupiłam za 999zł. Mam kolor materiału taki granatowy coś podobnego do dżinsu, a spód gondoli i rama biała. Mi bardzo się podoba, a jak się użytkuje to dopiero się okaże, ale to dotyczy każdego wózka.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No edytka to wam sie tez trafilo, za taką cene to chyba bym sie nie zastanawiała i tez kupiła;)

• Patti_MG Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Za mną dość nieprzyjemna noc :( Mało co przespałam, bo albo z 8 razy wstawałam do toalety, to bardzo dokuczał mi mega twardy brzuch i czułam lekkie skurcze, takie jak na okres, w dole brzucha :( Troche się przestraszyłam i zaczęłam stresować. Wzięłam w środku nocy magnez i nospe forte, ale nie pomagało :(
    Według zaleceń lekarki mam dużo leżeć.
    Przez całą tę noc zastanawiałam się czy jechać z tym na pogotowie czy nie, bo w sumie skurcze nie były AŻ TAK BOLESNE, tylko nieprzyjemne....

Jutro rano mam połówkowe prenatalne.

Dziś też czuje lekki dyskomfort, ale młody bryka i chyba tylko to mnie uspokaja hehe

Cudownego dnia Wam życzę, bo chyba w całej Polsce ma być przepiękna pogoda! :)

❤️🧡💛💚💙💜

👶🏻 Synek 11.08.2018

Przegroda macicy 25mm
    Torbiel endometrialna na lewym jajniku
    Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
    Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
    AMH 1,18 - 10.2021
    AMH 0,44 - 04.2023
    Depresja
    Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No nie jest to najtańsza opcja, ale opieka, szama i wygoda jak w SPA :) A pokój jednoosobowy z łazienką miał dobrze ponad 20m2 :) Cisza, spokój, nie słychać nawet płaczącego dziecka za ścianą. No i wszystkie kosmetyki, podkłady, pieluszki, cuda - były tam w wyposażeniu. Nic ze swojej walizki nie użyłam oprócz kilku swoich pieluch, bo w sumie używałam także tych, co dawali.
    No to brzmi jak wakacje w all inclusive :) tak można rodzić.

Ja miałam salę 2-osobową i trafiłam na super lokatorkę, kontakt mamy do dziś, ale to było szczęście, bo można trafić różnie. Koleżanka miała z kolei jakąś 18-tkę, zajętą telefonem. Płacz dziecka był tłem, który jej kompletnie nie przeszkadzał... i męcz się z taką...

polkosia lubi tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    No to brzmi jak wakacje w all inclusive :) tak można rodzić.

Ja miałam salę 2-osobową i trafiłam na super lokatorkę, kontakt mamy do dziś, ale to było szczęście, bo można trafić różnie. Koleżanka miała z kolei jakąś 18-tkę, zajętą telefonem. Płacz dziecka był tłem, który jej kompletnie nie przeszkadzał... i męcz się z taką...
    Ja tez bylam w sali 2 osobowej. Tez fajna babka mi sie trafila. To bylo jej trzecie dziecko to mi pomagala. Tez mam z nia kontakt do dzisiaj. Wlasnie urodziła swoje 4 dziecko. Wpadka :D

jej odbicie lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Żelaznej jedną dobę byłam w poporodowej z czwórką innych mam z dziećmi. To był generalnie dramat, bo ledwie stałam na nogach po krwotoku, ale byłam tak zafascynowana Klementyną, że jakoś przetrwałam. Potem 5 dób w dwójce, ale dziewczyny się zmieniły. Żadna mi nie przypadła do gustu niestety ;) Jedna po cięciu z dzieckiem, które płakało 20h na dobę, więc 20h na dobę słuchałam kołysanek, a potem druga też po cięciu na życzenie, która nie chciała kp, dziecko spało non stop i nie budziło się na jedzenie, a ona tylko leżała i płakała, że nie będzie kp, bo nie ma mleka i bolą ją piersi. Przyznam, że jako fanka kp i psn, totalnie ich nie rozumiałam ;) I nie było zbytnio o czym gadać.

jej odbicie lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najlepiej mimo kiepskich warunkow na dyrekcyjnej we wro wspominam właśnie pobyt tam. Bylam chyba w sali 5 osobowej, fajne kobiety rozne porody i sobie gawedzilysmy mimo ich płacących dzieci i braku mleka przy moim potopie :D

Natomiast w wiedniu bylam na sali 3 osobowej z dwiema serbkami wrrr jedna z cewnikami bo lala jej sie krew z macicy jeczaca wiecznie lamentujaca a druga ze 200 kg stekajcy wieloryb nawet okna nie pozwolila otworzyc w 30 stopniowej duchocie...I jeszcze ich rodziny 15 osob non stop w sali koszmar!

Tym razem obiecalam sobie byc najbardziej wredna rodzaca i jak mi takie wsadza to od razu ide do dyrekcji i dzwonie do adwokata :D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na dyżurze, bo straciłam prawie głos, kaszel mam suchy i duszący, boli mnie brzuch od tego kaszlu... U lekarza spędziłam jedna minutę.ppwiedzial że gardło jest czerwone, jeśli nie miałam gorączki to ok, kaszel go nie zainteresował, odsłuchać i stwierdził że czysto. Mam kupić sobie promama i leczyć się naturalnie. Od tygodnia leczenie się tylko miodem,, cytryną i sokiem malin i nic nie pomogło :/ potraktował mnie jak histeryczkę, siedzę i ryczę, a mąż martwi się, bo mnie rozkłada co raz bardziej

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj nie ma odwiedzin rodzin na sali tylko w specjalnym pokoju. I dzieci oglada rodzina przez szybę. A sale sa raczej 2 osobowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 13:58

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa - na taki kaszel, gardło i chrypkę polecam imbir. Pij herbatę z skrojonym imbirem. Gdybys dała rade to możesz tez possać kawałek imbiru, ale uprzedzam, ze to hardkor. Płucz sobie woda ze sola gardło, Psikaj 4x dziennie hascoseptem, duzo pij. Na kaszel polecam tez mleko z miodem i czosnkiem. Duzo malin. Ja początkiem ciąży miałam suchy kaszel i lekarz pozwolił mi supremin po 1 łyżce rano i wieczorem. Najważniejsze żebyś duzo pila i nawilzala gardło.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały tydzień ciągle sok z malin, ciepłe mleko z miodem, imbir, cytryną... Trzej weekend jeszcze sok z pomarańczy i generalnie więcej owoców, żadnej poprawy. Niczego słone go nie jest w stanie włożyć sobie do ust bo zaraz wymiotuje, ale nawet lekarz nie wspomniał o niczym w zasadzie... Uznał że pewnie panikuję bez sensu. A raczej chodzenie do pracy w tym stanie odpada i jutro muszę jeszcze raz do lekarza jechać. Ewentualnie czekać na zapalenie płuc, to wtedy może znajdzie się chęć leczenia.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomoglo tantum verde, rutinoskorbin i wzielam jednego dnia apap, a drugiego aspiryne 100 mg bo juz nie mialam apapu a to byla niedziela.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum Verde mam, daje rade na chwilę, ale gardło boli już tylko od kaszlu, bo mam podrażnione mocno. Apapu nie brałam, bo to od gorączki, a tego akurat nie mam. Może u rodziców wyciągnięte sok z czarnego bzu, jeśli jeszcze jest gdzieś. Pogadałam z mamą i troszkę lepiej mi się na duchu zrobiło :) ale raczej wskazane jest żebym wzięła wolne w pracy.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiliście może USG 4D? Polecacie gdzieś w Warszawie?

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti_MG wrote:
    Hej dziewczyny!

Za mną dość nieprzyjemna noc :( Mało co przespałam, bo albo z 8 razy wstawałam do toalety, to bardzo dokuczał mi mega twardy brzuch i czułam lekkie skurcze, takie jak na okres, w dole brzucha :( Troche się przestraszyłam i zaczęłam stresować. Wzięłam w środku nocy magnez i nospe forte, ale nie pomagało :(
    Według zaleceń lekarki mam dużo leżeć.
    Przez całą tę noc zastanawiałam się czy jechać z tym na pogotowie czy nie, bo w sumie skurcze nie były AŻ TAK BOLESNE, tylko nieprzyjemne....

Jutro rano mam połówkowe prenatalne.

Dziś też czuje lekki dyskomfort, ale młody bryka i chyba tylko to mnie uspokaja hehe

Cudownego dnia Wam życzę, bo chyba w całej Polsce ma być przepiękna pogoda! :)
    Moja aplikacja ciążowa ostatnio pokazała mi takie info:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc41c8f881d4.jpg
    Może to to?

Patti_MG lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ