Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnychabasse wrote:Ja byłam w smyku i w swiecie dziecka na Targówku. Hehe.. Może piwiedz gdzie Ty Paulina oglądałaś to sie przejade.
mi potrzebny miejski.. Ale taki ortodoksyjnie. Lubię pompowane kola. Ale chce cienki stelaż.
Oglądałam w Szczecinie.
I w DE - koło Berlina. -
agania wrote:Dziewczyny, macie tez tak, ze po posiłku czy nawet jakims napoju macie uczucie pełności i ciężkości w brzuchu? Kurczę... nie miałam chyba tak w pierwszej ciąży. I teraz nie wiem czy to wzdęcia, zaparcia czy to normalne...
ja taką nadmierną pełność i ciężkość brzucha odczuwam od ponad tygodnia i to bardzo intensywnie. Na początku myślałam, ze to poświąteczne przejedzenie albo zaparcia, ale nie.. Mam wrazenie, ze po kazdym większym jedzeniu, typu obiad, jelita mi pęcznieją i wypychają brzuch do przodu, staje sie wtedy dużo większy i twardszy. Mam wtedy problem nawet z normalnym siedzeniem na krzesle.. Rano,przed śniadaniem tak nie mam. -
dziewczyny a co do wózka to ja dziś odkryłam chyba mojego nowego faworyta
Do tej pory byłam zdecydowana na cybexa baliosa ale dzis kolezanka namąciła mi w głowie i poleciła model, który ma jej siotra i z którego podobno jest mega zadowolona. Zaczełam oglądac, czytać i chyba chciałabym go zobaczycna zywo bo kusi
https://www.youtube.com/watch?v=rZIOOBeC568 -
nick nieaktualny
-
misia-kasia wrote:Jedna z Was wspominała o wyjeździe w święta gdzieś do ciepłych krajów, myśle nad tym od początku ciąży i tez mnie bardzo ciągnie żeby gdzieś poleciec. Lekarz nie widzi przeciwwskazań ale sama mam mieszane odczucia o lataniu w ciąży. A jakie Wy macie zdanie?
Misia, pozdrawiam z Kanarów5,5 godziny w samolocie i jeżeli chodzi o ciążę, to luz. We znaki dała mi się bardziej córa, to był pierwszy lot po zakończeniu karmienia piersią i zdecydowanie przez to najtrudniejszy. Zachowywała się jakby miała w dupie silnik odrzutowca.
Latanie w zdrowej ciąży jest bezpieczne, jeśli twój lekarz nie ma wątpliwości to ty tez nie miejJa latałam w obu ciążach, ale oczywiście zawsze upewniam się czy mam zielone światło.
misia-kasia lubi tę wiadomość
-
Rodziłam na Żelaznej i było bardzo fajnie, jednak za drugim razem mnie bardzo zawiedli. Miałam stawić się na cesarkę w Wigilię, umówioną godzinę, przyjechałam, a o tym nikt nic nie wiedział. Siedziałam na IP przez kolejne 6h na czczo, a jak lekarz mnie przyjął, to oznajmił, że miejsc jednak nie ma i mam jechać gdzie indziej. Prawie ich zwyzywałam przez łzy.
Nie rodziłam w Praskim, ale leżałam 6 dni na patologii ciąży. Opieka fantastyczna, polecam. Tylko żarcie do dupy.
Nic jednak nie pobije prywatnej kliniki Medicover - to był dopiero luksus... Teraz też zapłacę i tam idę. Pobyt warty każdej złotówki.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnypolkosia wrote:Nic jednak nie pobije prywatnej kliniki Medicover - to był dopiero luksus... Teraz też zapłacę i tam idę. Pobyt warty każdej złotówki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 23:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pumka super ze wozek kupiony! Super okazja...
Lavendova pewnie re ceny przez to ze to same "ekskluzywne" wozki ktore w sklepach sa za 1,5tys w gore wiec wydaje im sie ze 900€ to super cena...
A z koszem niezle jajca...
My dzis zamowilismy mebelki300€ tanuej jak widzielismy 2 tyg temu w innym sklepie a nawet 100 taniej jak w necie... di tego wzięliśmy materacyk i z racji wszystkiego dostalismy jeszcze rabaty bo mieli akcje na pokoje dzieciece i msterac wyszedl nas przeszlo 100€ taniej jak regularna cena...
Dobrze ze tak szybko bo czas oczekuwania na mebelki 8-10tyg wiec dopiero kolo polowy czerwca beda...
A ile z racji tych rabatow na dzieciece pokoje dzis ciezarnych tam bylo szokpumka1990 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
chabasse wrote:Ja byłam w smyku i w swiecie dziecka na Targówku. Hehe.. Może piwiedz gdzie Ty Paulina oglądałaś to sie przejade.
mi potrzebny miejski.. Ale nie taki ortodoksyjnie. Lubię pompowane kola. Ale chce cienki stelaż.
chabasse lubi tę wiadomość
-
Eilleen wrote:Ja akurat jestem z Poznania i nie mam pojęcia w którym rodzić. Podpytam się w którym pracuje moja lekarka.
i mimo, że mój lekarz prowadzący pracuje na polnej, to dopóki z ciążą i dzieckiem jest wszystko ok, to nie zdecyduję sie na poród właśnie tam. W tej chwili zastanawiam się nad Raszei
a to, ze akurat na dyżurze będzie nasz lekarz prowadzący to jest loteria i nikłe szanse
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 08:04
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Ja wczoraj zaliczyłam pierwszego grilla w tym sezonie, a przy okazji przyniosłam do domu pełną reklamówkę ciuszków
Dzisiaj zapowiada się piękny dzień, w planach spacer i kawiarniaNasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Zolza_ wrote:No ja dziś o 10:50 wizytuje i będę błagać o usg. Młoda dwa dni miała adh a od wczoraj spokojna aż za bardzo.