X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam leciec na wakacje ale mój uznał ze to niedobrze dla dziecka. Nie mam informacji czy to może byc niebezpieczne takie zmiany ciśnienia ale raczej nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 10:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresujcie sie teraz tymi wymiarami :-) u mnie to stosunek nogi do brzucha czyli fl/ac w ogóle wychodzi poniżej normy bo bodajze sie zaczyna od 20 a ja mam 17' wiec moje dziecko jest grube i krotkie :-) mam nadzieje ze podgoni :-)

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja się pochwalę wczoraj złapaliśmy okazję i kupiliśmy wózek :) Baby design husky. Muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona, bo pomimo tego, że używany to w bardzo dobrym stanie, z wszystkimi bajerami i w bardzo dobrej cenie :)

ingelita, kozalia, Dooti, DobrejMysli, Leticia lubią tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny, a ja się pochwalę wczoraj złapaliśmy okazję i kupiliśmy wózek :) Baby design husky. Muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona, bo pomimo tego, że używany to w bardzo dobrym stanie, z wszystkimi bajerami i w bardzo dobrej cenie :)
    To super :-) ja wprawdzie mam obiecany nowy ale i tak czasami patrzę czy gdzieś ktoś sprzedaje używany

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio z mężem zakładaliśmy się o kształt uszu :) strasznie jestem ciekawa, ale najpierw maleństwo będzie podobne samo do siebie, później jeszcze kilka razy się zmieni i wtedy będzie wiadomo :) no chyba że ktoś ma jakieś bardzo charakterystyczne cechy, albo urodzi małego klonika :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobilam male pierwsze zakupy dla małego ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/395da7e66dbf.jpg

ingelita, PLPaulina, Zolza_, AnkaK90, pumka1990, Eilleen, Dooti, edytkaa93, chabasse, DobrejMysli, misia-kasia, Leticia, Gypsy lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    A ja zrobilam male pierwsze zakupy dla małego ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/395da7e66dbf.jpg
    Jakie sliczne... Ja się jeszcze opieram i cierpliwie czekam do maja z zakupami. Choć zbieram już od znajomych to co chcą dać.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    To super :-) ja wprawdzie mam obiecany nowy ale i tak czasami patrzę czy gdzieś ktoś sprzedaje używany

Mi się udało kupić za 900 złotych Za gondole plus spacerówkę, z adapterami do fotelika, przewijakiem, parasolką, pompką, śpiworkiem na zimę, pojemnikiem termicznym na butelki, torbą, mufkami, materacykiem i pewnie jeszcze czymś :D a jeszcze praktycznie zero śladów użytkowania :D

Eilleen, AnkaK90, Dooti, Ania241188, Lavendova, DobrejMysli, LondyńskieSerduszko lubią tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Mi się udało kupić za 900 złotych Za gondole plus spacerówkę, z adapterami do fotelika, przewijakiem, parasolką, pompką, śpiworkiem na zimę, pojemnikiem termicznym na butelki, torbą, mufkami, materacykiem i pewnie jeszcze czymś :D a jeszcze praktycznie zero śladów użytkowania :D
    To faktycznie okazja :-) u mnie w okolicy nikt nie sprzedaje. A przynajmniej nie w tym kolorze co chce.

pumka1990 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje wszystko nowe. Niestety nie mam nikogo kto mógłby mi odsprzedac..

A w ogłoszeniach od obcych nie znalazłam nic co mnie interesuje. :(
    W pobliżu mnie albo same trzy kołowe wózki :O albo x-landery czy adamex.. I ceny też z kosmosu.

A już szukać mi się nie chce dłużej. W poniedziałek zamawiamy już wózek i mebelki. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 13:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak patrzę na ceny używanych wózków np 700-900 euro to sie zastanawiam gdzie ci ludzie zostawili swoje mózgi:D
    A mam dwa własne wózki w rowerowni na dole więc kupię i tak nowy dla małej a będę mieć możliwość wyboru którym sobie dzisiaj pojedziemy :D

Ciekawa sprawa, zamowilam ten kosz lozeczko z niemiec i oni to wyslali do francji hahah dobrze ze nie place za przesyłkę. Może do sierpnia dotrze do nas :D

• chabasse Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.. Ja po wizycie z usg. Dzidzua strasznie bryka na tych seansach i ciężko ja dokładnie pomierzyc. Udało się ustalić wagę mniej więcej na 330gramow. A wiec odpowiada wuekowii ciąży.. ;) szybka ponoć dobrze trzyma i długa. Jedynie z lozyskiem się zdziwiłam, bo dotychczas było wszystko ok a teraz Pani dr powiedziała ze jest raczej nisko położone. Na szczęście bez ryzyka przodowania. I chyba właśnie dlatego ruchy zsczelam czuć dość późno mimo, ze to druga ciąża. No i nie wiem czy to normalne ale ja kopniaki czuje bardzo nisko. Właściwie nad samym łonem. Na razie żadnych badan nie robiłam. Krzywa cukrowa dopiero przede mną. Pod koniec kwietnia. Polowkowe z reszta też. Chyba tylko ja tak późno będę miała te badania ?!

Meneksze lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe mam 12 kwietnia, a wizytę 26, więc wtedy też badania robię :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe będę miała 17 kwietnia a na wizytę idę 19. Akurat teraz żadnych badań mi nie zlecila.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja chciałam leciec na wakacje ale mój uznał ze to niedobrze dla dziecka. Nie mam informacji czy to może byc niebezpieczne takie zmiany ciśnienia ale raczej nie?

ja w 12tc leciałam do Hiszpanii na tydzień a na tegoroczną majówke lecimy do Włoch.
    W ciązy nie ma żadnych przeciwskazań do latania a w drugim trymestrze jest na to najlepszy czas. Stewardesy niektóych linni lotniczych pracują w ciąży do 7 miesiąca :)

misia-kasia, LondyńskieSerduszko, Leticia lubią tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    ja w 12tc leciałam do Hiszpanii na tydzień a na tegoroczną majówke lecimy do Włoch.
    W ciązy nie ma żadnych przeciwskazań do latania a w drugim trymestrze jest na to najlepszy czas. Stewardesy niektóych linni lotniczych pracują w ciąży do 7 miesiąca :)
    Dzięki za info to teraz muszę pomyśleć nad kierunkiem żeby daleko nie było ;)

Odnośnie krzywej cukrowej to ja mam wizytę 11.04 i pewnie dopiero po niej dostanę skierowanie na to badanie także i ja dość późno będę je robić

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy myslalyscie już o szpitalu na poród?

d'nusia lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Witam.. Ja po wizycie z usg. Dzidzua strasznie bryka na tych seansach i ciężko ja dokładnie pomierzyc. Udało się ustalić wagę mniej więcej na 330gramow. A wiec odpowiada wuekowii ciąży.. ;) szybka ponoć dobrze trzyma i długa. Jedynie z lozyskiem się zdziwiłam, bo dotychczas było wszystko ok a teraz Pani dr powiedziała ze jest raczej nisko położone. Na szczęście bez ryzyka przodowania. I chyba właśnie dlatego ruchy zsczelam czuć dość późno mimo, ze to druga ciąża. No i nie wiem czy to normalne ale ja kopniaki czuje bardzo nisko. Właściwie nad samym łonem. Na razie żadnych badan nie robiłam. Krzywa cukrowa dopiero przede mną. Pod koniec kwietnia. Polowkowe z reszta też. Chyba tylko ja tak późno będę miała te badania ?!

ja też bardzo nisko czuję kopniaczki, ale że nigdy czegoś takiego nie czułam to na bank wiem że tam ma nogi czy ręce czy coś tam :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży cały czas glowka byla o 2 tygodniem większa niz powinna. I wszystko było ok.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Dziewczyny z Warszawy myslalyscie już o szpitalu na poród?
    Ja myślę nad szpitalem na Madalińskiego. Co prawda nie chodzę tam na wizyty do przychodni, bo mam pakiet z pracy w prywatnej przychodni niedaleko domu, ale kilka moich znajomych tam rodziło i polecają.

d'nusia lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ