X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nigdy nie krępuję USG dopochwowym. Mąż mnie tam zna lepiej niż lekarz :P A przecież lekarz w zasadzie to tylko ułamek sekundy patrzy i sondę wkłada. Jak komuś się to seksualnie kojarzy, to ja nie wiem :D Po dwóch porodach nie mam już za dużo wstydu, rozkładam nogi lekarzom jak leci ;D Byle sprawnie poszło.

Carolline, jej odbicie, agania, Anuleczek, taka ja lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabierałam mojego na wizyty i jak już miało być badanie to stał za fotelem a jest dodatkowy monitor na ścianie to wszystko ładnie na usg widział. On się nie krępuje ani trochę ja może ciut ;-) ale bez przesady.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu czytam że chcecie rodzic z mezami a sie wstydzicie wlozenia sondy :D Mi też moja ginka zawsze po badaniu przez brzuch bada szyjke dopochwowo chyba dokladniekszy pomiar jest. Ale na fotelu ja juz nie mam badań od początku ciąży. Tu sie nie bada chyba ze infekcja.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jednak jest niekomfortowa sytuacja, no i całkiem inny lekarz. Do swojej się już przyzwyczaiłam i wiem co i jak. No i przeraża mnie gabinet. Jest wielki... A fotel jest przodem do wejścia, więc jak położna się kręci to wpada akurat na rozłożone nogi. Ostatnio jak miałam wizytę to mąż był tylko przy usg, a tak to czekał grzecznie przy biurku.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też mężowie są bezpośrednio tylko przy badaniu tylko przez brzuch a kiedy lekarz zaczyna robić dopochwowo to panowie są proszeni o zaczekanie za parawanem -przy biurku :)

3i492n0agf4rykt3.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam zawsze z mężem czy USG przez brzuch czy przez pochwę. Przed 12 tygodniem lekarz sam zaprosił męża by zobaczył serduszko, dla mnie to lekarz i nie mam jakiś problemów z tym ani mój mąż. Tym bardziej że po tylu latach razem chyba już nie ma między nami krępujących tematów :-)

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętacie może na której stronie były podane te listy wyprawkowe??

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    O rany a jakby patrzyl to co? Chyba nic go tam nie zaskoczy. Litosci, jakos te dzieci nasze powstaly

Niby nic :) ale ja generalnie nie lubię paradować z gołym tyłkiem przy obcych, albo cyckami albo co tam trzeba lekarzom pokazać, więc rozumiem, że i dziewczyny się o to pytają.
    Ja nie lubię lekarzy, czuję się u nich niekomfortowo. Teraz już się do ginekologa przyzwyczaiłam jak widzimy się co miesiąc, ale przed ciążą kojarzyła mi się taka wizyta bardzo źle. Chociaż nikt nigdy nie był dla mnie nie przyjemny czy coś...

Mój mąż jest kochany, wspaniały i co tylko mogę dobrego o nim powiedzieć ale stres połówkowego + stres u nowego lekarza + jeszcze on w tym wszystkim to się trochę tego nawarstwia. Z drugiej strony lepiej się czułam, że on tam był, że mógł o coś zapytać i jakby odpukać coś wyszło nie tak to byłby obok i od razu miałabym jego wsparcie.

Z jakiegoś powodu też dziewczyny piszą, że na część badań mąż wychodzi albo chowa się za parawan. Wszystko siedzi w głowie :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nowy tydzień i wizyta o 12:30, dobrze bo trochę mnie martwią te ruchy osłabione.

Co do wieku to ja 33, partner 39 ale myślimy o rodzeństwie jak najszybciej raczej. Ja jestem jedynaczką i po prostu nie chcę tego dla swojego dziecka :) ale co wyjdzie to się okaże.

Też się zastanawiam nad przewijakiem z Ikea. Tym zwykłym ale też tym na komodzie, bo miejsca mamy sporo ale może 2w1 jednak lepiej się sprawdzi.

Dzisiaj wezmę zaświadczenie o ciąży jak nie zapomnę. Przydałoby się załatwić w USC uznanie przez ojca ;p

A i ciekawostka, badanie moczu perfekcyjne. Chyba nigdy takiego nie miałam. Bez leukocytów i innych takich tam. Ale nie ma nic o bakteriach i się zastanawiam czemu. Leukocyty nieobecne jest napisane, a o bakteriach nic.
    Badanie moczu jest ogólne ale zawsze tam było brane pod uwagę z bakteriami.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było w badaniu wpisane brak osadu i składników patologicznych, czy jakoś tak :) czyli generalnie czysto.
    Czekam właśnie na Usg. Miałam wejść o 9...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą obecnością męża podczas badania dopochwowego to u mnie nie chodzi o wstyd tylko sama też nie widzę po co miałby zostawać na badanie długości szyjki czy na fotelu jak mi lekarka palcami sprawdzała czy twarda. Najlepsze tzn. widok dzidziusia już się skończyło i dla mnie to normalne, że sobie wychodzi. Co do porodu to będzie ze mną albo mąż albo prywatna położna. Szpital pozwala na 1 osobę.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toz wiadomo ze badanie ginekologiczne nie nalezy do ulubionych rzeczy pod sloncem. Ja sie wyzbylam wstydu przed lekarzami dawno, chyba wlasnie przy pierwszej ciazy. Jak teraz tak traktujecie zwykle badanie szyjki to ja nie wiem jak wy przezyjecie pobyt w szpitalu i porod. Cewniki lewatywy badania rozwarcia a tam bedzie wiecej ludzi niz tylko jeden lekarz i beda sie zmieniac. Troche dystansu :D

DobrejMysli, taka ja, Carolline lubią tę wiadomość

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mi się strasznie czas dłuży :-( chciałabym już żeby był czerwiec a najlepiej lipiec/sierpień. Chyba jakoś tak niecierpliwie się już.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, a najlepsza jest kupa podczas porodu ;P Ja niestety tak szybko urodziłam, że lewatywy nie zdążyli mi zrobić i podczas partych się po prostu zesrałam ;D Słodko, nie? :D

nesssssa, Ithildin, Existenz, edytkaa93, chabasse, Anuleczek, justyna14, marcela123, pumka1990, Gypsy, misia-kasia, LondyńskieSerduszko, DobrejMysli, Eilleen, taka ja lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No, a najlepsza jest kupa podczas porodu ;P Ja niestety tak szybko urodziłam, że lewatywy nie zdążyli mi zrobić i podczas partych się po prostu zesrałam ;D Słodko, nie? :D

cóż fizjologia hehehehe

plusem jest to, że dla nich taka kupa to ekhm "chleb powszedni" pewnie :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Ostatnio mi się strasznie czas dłuży :-( chciałabym już żeby był czerwiec a najlepiej lipiec/sierpień. Chyba jakoś tak niecierpliwie się już.

mi też.. w dodatku cała euforia mi minęła z tej ciąży i ten czas się tak wlecze, gdyby nie brzuch i spadek kondycji to bym tej ciąży nie czuła. Rano jak się budzę to sprawdzam czy mam brzuch jeszcze bo czuję się całkowicie normalnie.

Nie porównywałabym porodu z wizytą u lekarza, to są zupełnie dwie inne sytuacje. Czy nawet pobytem w szpitalu, ja byłam na ip w szpitalu klinicznym i badała mnie lekarka, a nad nią stało 4 stażystów i było ok, nie skupiałam się na nich. Jak trzeba to trzeba.
    Nie chodzi o dystans.. są sytuację w których niektórzy czuję się komfortowo bardziej sami niż z widownią jak bardzo zaufana by nie była. Nie pogrążajcie teraz dziewczyny tych, które czują się skrępowane w niektórych sytuacjach.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

ja to w ogole, mam w planach zrobic lewatywe jeszcze w domu, kiedy poczuje ze cos sie zaczyna dziać, bo w moim szpitalu nie zawsze mozna sie jej doprosic, ale jak wyjdzie (tj. czy bedzie na to w domu czas;) ) to sie okaze.

polkosia lubi tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Tak się zdarza przy znakomitej większości porodów :P Nikogo z personelu to na szczęście nie dziwi :)

polkosia lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wielu szpitalach w ogóle nie robią lewatywy przed porodem, tak nam mówiono na szkole rodzenia. Nie pamiętam już z jakich względów, ale nie i koniec. U mnie nie robili, nawet nie zapytali o to.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny was też męczy samo ubranie się? Ja dziś zadyszki dostałam po włożeniu spodni :-D

iv099vvj1wzlmrpz.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ