X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Hehe dziewczyny was też męczy samo ubranie się? Ja dziś zadyszki dostałam po włożeniu spodni :-D

oczywiście, sapie jak hipopotam

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wizyta u lekarza nawet rodzinnego jest stresująca i krępująca. Do pewnych rzeczy się nie przyzwyczaić i tyle.
    Jestem już po wizycie. Filip jest Filipem, wszystkie pomiary się zgadzają :) jest śliczny i bardzo grzeczny. Wyszła okresowa niedomykalność zastawki, ale to w sumie tylko przy jednym pomiarze i to nie zawsze.

ingelita, Anuleczek, chabasse, Dooti, marcela123, Gypsy, Eilleen, katka/85, Carolline lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Dla mnie wizyta u lekarza nawet rodzinnego jest stresująca i krępująca. Do pewnych rzeczy się nie przyzwyczaić i tyle.
    Jestem już po wizycie. Filip jest Filipem, wszystkie pomiary się zgadzają :) jest śliczny i bardzo grzeczny. Wyszła okresowa niedomykalność zastawki, ale to w sumie tylko przy jednym pomiarze i to nie zawsze.
    Lubię wszystko odnośnie dzidzi oprócz tej niedomykalności, ale trzymam kciuki, żeby to jakiś błąd był :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Hehe dziewczyny was też męczy samo ubranie się? Ja dziś zadyszki dostałam po włożeniu spodni :-D
    Wszystko mnie męczy. Nawet jedzenie ;) W ogóle ta ciąża, przy poprzedniej, to jedna wielka choroba :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Lubię wszystko odnośnie dzidzi oprócz tej niedomykalności, ale trzymam kciuki, żeby to jakiś błąd był :)
    Lekarz sam powiedział że gdyby zmierzył kilka sekund później to nie wiedziałby. Mały miał akurat czkawkę, więc to też mogło być to :)
    Mecze się strasznie,zakładanie butów jest koszmarem :p a wchodzenie po schodach... Szukam wtedy zaraz krzesła :)
    No i waży około 430 gramów :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1c022552461.jpg

e_mii, PLPaulina, Lavendova, Existenz, Kasiaja, Anuleczek, chabasse, kozalia, Zolza_, Dooti, marcela123, jej odbicie, pumka1990, LondyńskieSerduszko, Gypsy, misia-kasia, Meneksze, ingelita, polkosia, Eilleen, katka/85, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No, a najlepsza jest kupa podczas porodu ;P Ja niestety tak szybko urodziłam, że lewatywy nie zdążyli mi zrobić i podczas partych się po prostu zesrałam ;D Słodko, nie? :D

Tego bałam się najbardziej. W szpitalu lewatywy nie robili i od 9 aż do cesarki (o 18) myślałam tylko o tym, że pewnie zrobię kupę :D Może to było przyczyną braku postępu ;)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moja Hania szaleje w brzuchu. Aż się cały rusza..
    Moja kluseczka ogólnie jest bardzo aktywna.
    Jak mama mi opowiadala to ja ponoć leń byłam. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    mi też.. w dodatku cała euforia mi minęła z tej ciąży i ten czas się tak wlecze, gdyby nie brzuch i spadek kondycji to bym tej ciąży nie czuła. Rano jak się budzę to sprawdzam czy mam brzuch jeszcze bo czuję się całkowicie normalnie.

Ja dokładnie to samo. Jakis strasznie mi sie dluzy i nudzi ta ciąża. W piereszej i drugiej uwielbialam byc a tu tylko czekam kiedy ten sierpien. Jak sobie pomyślę ze mialabym tak jeszcze raz to juz w ogóle mi ssie odechciewa :)

Ubieranie butow trochę juz udziwnione i depilacjana dole utrudniona :D

• Existenz Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje potrzebe pozalenia się A moze to uzalanie się nad sobą. Mój stan psychiczny od wczoraj pogorszył się. Bez pracy bez zajęć. Garść znajomych w pracy. Z łóżka nie wstaje od wczoraj bo przecież nie będę myla podlog codziennie. Nawet tona prasowania mi nie przeszkadza. I niby tłumaczę że to leżenie mi na dobre tylko wyjdzie ale to marne pocieszenie dla mojej psychiki.
    Mój luby za 3 tyg wróci tylko na tydzień to choć na majówkę pojedziemy.
    Paczki przychodzą z rzeczami dla dziecka ale bez entuzjazmu otwieram.
    Jeszcze 3 miesiące i to sie zmieni. Na dzis dość narzekania !

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    W wielu szpitalach w ogóle nie robią lewatywy przed porodem, tak nam mówiono na szkole rodzenia. Nie pamiętam już z jakich względów, ale nie i koniec. U mnie nie robili, nawet nie zapytali o to.
    Mi dali dwa czopki. A przy porodzie tak chlustnely wody ze polozna byla cala mokra , buty i spodnie :D

Mi niestety przypływ energii minął i sie szybko męczę tez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 12:04

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę doczekać sierpnia :) ciąża leci mi szybko, ciągle jestem przerażona że już tyle czasu minęło :)
    Z depilacja jakoś mi idzie, ale lubię siedzieć z podkulonymi nogami, ale małemu wtedy ciasno i muszę zmieniać pozycje bo kopie :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mi energii nie brakuje- moglabym gory przenosic.Codziennie obiecuje sobie ze zwolnie tempo bo popoludniami brzuch twardnieje i nie jest to fajne a i lekarz kazal sie nie forsowac bo łożysko mmimo ze nie przodujace ale tylko 19 mm od ujscia..No ale ja nie umiem usiedziec na dupie.Posprzatalam caly strych, wystawilam w necie rzeczy pi malej poprzenosilam rzeczy zimowe, powyciagalam wiosenne, pouzupelnialam braki w garderobie sobie i malej a i nawet za wyprawke sie wzielam...:-)

Co do lewatywy to ja mialam dwie przez 30 h mojego porodu a ictak myslalam ze mi sie chce dwojke jak nadeszla godzina zero...Uczucie tskie samo.

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energii mi nie brakuje, ale przeziębienie nie puszcza... Chwilę wyjdę na dwór i gardło boli, jedynie już głosu nie tracę.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, zauważyłam u siebie poprawę, jak zaczęłam 3x dziennie pić napar ze świeżego imbiru:
    - kilka plasterków imbiru zalej gorącą, ale nie wrzącą wodą
    - przykryj, zostaw na 30 min, żeby się porządnie zaparzyło
    - jak osiągnie temp ok 40 stopni, dodaj plasterek cytryny i miodu do smaku

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do listy wyprawkowej, to odkopałam tu jedną, a nawet dwie: https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/sierpniowe-mamusie-2018,14367,525.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 13:02

misia-kasia lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Justa, zauważyłam u siebie poprawę, jak zaczęłam 3x dziennie pić napar ze świeżego imbiru:
    - kilka plasterków imbiru zalej gorącą, ale nie wrzącą wodą
    - przykryj, zostaw na 30 min, żeby się porządnie zaparzyło
    - jak osiągnie temp ok 40 stopni, dodaj plasterek cytryny i miodu do smaku
    Dzisiaj będę to testować jeszcze :) bo już mi sił brakuje

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizyty chodzę z mężem, nie krępuje mnie jego obecność ani lekarza. Tak jak dziewczyny pisały... to przy porodzie, nawet cc więcej osób gapi się tam... ale cóż, wtedy i tak myśli się tylko o swoim maleństwie i szybkim spotkaniu swojego szczęścia :)

A co do sierpnia... to mam jeszcze tyle planów, żeby ogarnąć do porodu :) więc grzecznie cieszę się każdym kolejnym tygodniem. Ani czas nie leci za szybko ani nie za wolno. Natomiast w tej ciąży już nawet nie czytam na bieżąco, co w danym tygodniu się rozwija u dzidzi, bo jakoś nie mam nadmiaru czasu, a za pierwszym razem pamiętam, że sprawiało mi to dużo radości, ale już to w końcu przerobiłam :) Każda ciąża ma swój urok :)

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Czuje potrzebe pozalenia się A moze to uzalanie się nad sobą. Mój stan psychiczny od wczoraj pogorszył się. Bez pracy bez zajęć. Garść znajomych w pracy. Z łóżka nie wstaje od wczoraj bo przecież nie będę myla podlog codziennie. Nawet tona prasowania mi nie przeszkadza. I niby tłumaczę że to leżenie mi na dobre tylko wyjdzie ale to marne pocieszenie dla mojej psychiki.
    Mój luby za 3 tyg wróci tylko na tydzień to choć na majówkę pojedziemy.
    Paczki przychodzą z rzeczami dla dziecka ale bez entuzjazmu otwieram.
    Jeszcze 3 miesiące i to sie zmieni. Na dzis dość narzekania !
    Czasem tak jest, mam nadzieję, że chandra szybko minie... ;)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam co się w każdym tygodniu dzieje na początku, książkę przeczytałam w pierwsze 2 tygodnie, teraz dzidzia rośnie i to mnie cieszy :) szkoda tylko że żołądek mam mniejszy, bo muszę się hamować jak coś mi smakuje :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ