Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostalam ta paczke z olx ktora kosztowala 100zl. I jest mega. Ciuchy bardzo dobrej jakosci i stanie. Jest ich chyba ze 200szt.
Jestem mega zadowolona
Zdjecie nie odzwierciedla tego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2171f129cceb.jpg
PLPaulina, Marta..a, justyna14, Anuleczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
angelika1995 wrote:dziewczny a boli was czasem brzuch ? mnie dzis po długim spacerze bardzo pobolewa prawy bok , w dodatku mały ciągle kopie. nospa tak o dziala. boli tylko gdy chodze. moze to od pęcherza , sama nie wiem
-
Boli. Dzisiaj właśnie o tym rozmawiałam z lekarką. Powiedziała, żeby zwalniać tempo i że te bóle już mogą dokuczać.
Po wysiłku ma prawo boleć, o ile nie jest to bardzo silny ból. Suplementować magnez i nospę w razie potrzeby.
U mnie wszystko ok, szyjka 4.5cm więc super. Łożysko bez ryzyka przodowania. Mała waży 400g i sobie ziewała dzisiaj.
Mam fotę, ale szczerze to jakaś taka dziwaczna ta moja córeczka na nim hahaha.
-
Ciężko się takie coś czyta.. przykro mi Poliś
Mnie brzuch nie boli tylko biodra i one promieniują do brzucha jak za dużo chodzę albo stoję długo w miejscu. Ale wystarczy jak się położę wtedy. Siadanie już nie przynosi wtedy ulgi z reguły. Magnez biorę codziennie, a nospę na szczęście musiałam zabrać w tej ciąży tylko 1x.
Ale fajna ta paka ubrań6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Poliś strasznie mi przykro
wiem przez co przechodzisz bo byłam w identycznej sytuacji też w 23 t.c.
Mam nadzieję ze masz obok siebie kochające i wspierające Cię osoby- ja potrzebowałam tego najbardziej w tym czasie.
Nie wolno tracić nadziei.
1.12.2017 naturalny cud, bez wspomagania
11.2017 przygotowania do in vitro
11.2016 : 23 t.c. aniołek
06.2016: I ICSI - 7 zarodków, 2 transfer
-
Poliś bardzo mi przykro
Moja kuzynka była w podobnej sytuacji, jej synek mial zespół patau...za pół roku zaszła w kolejna ciąże i urodziła zdrowego ziemskiego synka - tego tez Ci życzę :*
-
Zapytań czy któraś z Was boli brzuch tak podobnie jak ma miesiączkę? Mnie czasem boli, byłam u lekarza - macica miękka, biorę leki rozkurczowe i progesteron i nie wiem skąd ten ból
na szczęście łożysko z przodującego poszło już w dno macicy i potwierdziła się druga córeczka
Anuleczek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nesssssa wrote:Ja dziś nowy tydzień i wizyta o 12:30, dobrze bo trochę mnie martwią te ruchy osłabione.
Co do wieku to ja 33, partner 39 ale myślimy o rodzeństwie jak najszybciej raczej. Ja jestem jedynaczką i po prostu nie chcę tego dla swojego dzieckaale co wyjdzie to się okaże.
Też się zastanawiam nad przewijakiem z Ikea. Tym zwykłym ale też tym na komodzie, bo miejsca mamy sporo ale może 2w1 jednak lepiej się sprawdzi.
Dzisiaj wezmę zaświadczenie o ciąży jak nie zapomnę. Przydałoby się załatwić w USC uznanie przez ojca ;p
A i ciekawostka, badanie moczu perfekcyjne. Chyba nigdy takiego nie miałam. Bez leukocytów i innych takich tam. Ale nie ma nic o bakteriach i się zastanawiam czemu. Leukocyty nieobecne jest napisane, a o bakteriach nic.
Badanie moczu jest ogólne ale zawsze tam było brane pod uwagę z bakteriami.
-
Ja chcę przed porodem to załatwić, bo wtedy po porodzie do aktu urodzenia sam tatusiek będzie mógł się wybrać.
No i przy tym uznaniu teraz wybierzemy od razu nazwisko dla dziecka.
Ale czytam że od czerwca niby można będzie rejestrować dziecko online. Dla pewności może jednak wyślę ojca do USC
Jak nie ma deklaracji nazwiska to wtedy dziecko dostaje chyba dwa z automatu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 20:45
-
nick nieaktualnyDziecko chyba uznaje się w obecności pracownika stanu cywilnego i obojga rodziców. Jeśli rodzice nie są po ślubie to napewno ojciec musi uznać dziecko bo to nie jest automatyczne. Nie wydaje mi sie żeby uznanie można bylo zrobic online, w ten sposób każdy moglby sobie wpisac jakiego ojca sobie wymysli i zadac od niego alimentow
Ja dam moje nazwisko. Może tez byc dwuczlonowe z polaczenia dwoch matki i ojca. -
justa1509 wrote:Ja się nie mogę doczekać sierpnia
ciąża leci mi szybko, ciągle jestem przerażona że już tyle czasu minęło
Z depilacja jakoś mi idzie, ale lubię siedzieć z podkulonymi nogami, ale małemu wtedy ciasno i muszę zmieniać pozycje bo kopie
-
Nie wiem jak z uznaniem, wiem, że rozwódki muszą uważać, bo jakiś okres od rozwodu nadal domniemuje się że były mąż jest ojcem nawet jak wskaże się kogoś innego. Znam kobietkę, która miała problem i sądownie musiała zmieniać ojca w papierach dziecka.. bo z automatu został uznany jej były mąż jako ojciec.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka