X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polis - strasznie mi przykro :-(

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytam o tym uznaniu. Ja jestem już kilka lat po rozwodzie ale mam nazwisko byłego męża i mi ktoś powiedział że przez to nie mogę dać swojego nazwiska.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej tak było kiedyś a jak jest teraz to nie wiem. Zreszta i w pl i w Austrii bylo tak samo. Jak ojciec jest z innego miasta to dobrze jakby mial swój odpis aktu urodzenia. Najlepiej sie dowiedzcie usc. Wiem ze ojciec sam nie uzna dziecka bo matka musi byc i wyrazic na to zgodę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 21:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Poczytam o tym uznaniu. Ja jestem już kilka lat po rozwodzie ale mam nazwisko byłego męża i mi ktoś powiedział że przez to nie mogę dać swojego nazwiska.

Tego nie wiem, wiem ze dziecko musi miec nazwisko jednego z rodzicow. Wiec jak ty dasz teraz swoje a kiedys bedziesz chciala wyjsc za mąż i wziac nazwisko męża to dziecko zostanie z nazwiskiem twojego ex meza? Moze o to tutaj chodzi.

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz łapie zadyszkę jak chodzę po schodach.. a dziś pierwszy raz ktoś ustąpił mi miejsca w komunikacji ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały jakoś tak się ułożył że kopie w środku i jest to troszkę mało przyjemne... Generalnie chyba dzisiaj urósł mi brzuch i czuję się jak słoń :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Ja tez juz łapie zadyszkę jak chodzę po schodach.. a dziś pierwszy raz ktoś ustąpił mi miejsca w komunikacji ;)

to miło, we Wrocławiu wszyscy odwracają głowę jak tylko wejdę do tramwaju/autobusu

wszyscy pewnie myślą, ciąża nie choroba. Tylko jakoś nikt nie pokojarzy, że ciężarnym może się zakręcić w głowie, zrobić po prostu słabo, że łatwiej tracą równowagę a stawy też poluzowane relaksyną nie działają jak trzeba.

Dzisiaj akurat siedziałam, ale tramwaj tak gwałtownie zahamował że gdybym stała to już bym zaliczyła koziołka.
    Strasznie się niezdarna zrobiłam w tej ciąży. Jak wychodzę z autobusu to się łapię po kolei wszystkich poręczy jak w małpim gaju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 22:08

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Tego nie wiem, wiem ze dziecko musi miec nazwisko jednego z rodzicow. Wiec jak ty dasz teraz swoje a kiedys bedziesz chciala wyjsc za mąż i wziac nazwisko męża to dziecko zostanie z nazwiskiem twojego ex meza? Moze o to tutaj chodzi.
    Pewnie właśnie o to chodzi więc wolę dać nazwisko obecnego narzeczonego bo ślub weźmiemy ale za jakiś czas.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Pewnie właśnie o to chodzi więc wolę dać nazwisko obecnego narzeczonego bo ślub weźmiemy ale za jakiś czas.

W takim wypadku to najleosza opcja. Zresztą jeśli ojciec uznaje to chyba najbardziej naturalne ze dziecko ma nazwisk po ojcu. U mnie jest nietypowa sytuacja, nie chcę żeby mialo cokolwiek wspolnego z jego rodzina bo to szurnieci ludzie. Poza tym ja sie do ślubu nie wybieram:P

• Qumish Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam ostatnio rzadziej, bo wybraliśmy się na ostatni urlop we dwójkę (choć właściwie już w 3 i tak;)

Poliś- serdeczne kondolencje.. bardzo przykra wiadomość, wspieram myślami. Nie wyobrażam sobie nawet tego smutku.. ja pierwsza ciąże straciłam w 8tyg, a i tak trwało trochę zanim żal i strach minęły, żeby próbować znów.

Co do kondycji- na codzień nawet tego tak nie czułam, ale w trybie wakacyjnym mam ubaw sama z siebie.. jak już nic nie muszę to okazuje się ze spacery nadwyrężają mi kostki, z gorąca puchną nogi, mogę spac 4x dziennie i basen hotelowy zrobił się fajniejszy niż jakiekolwiek zwiedzanie ;p czuje się jak emerytka. Obolała w dodatku.
    Pozdrawiam ciepło i słonecznie

h84fwn15k5y02vr6.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, znów mam mętlik w głowie z imionami. Już było wybrane, ale głupio brzmi z nazwiskiem. W dodatku niepotrzebnie czytałam w necie charakterystykę osób noszących to imię. Niby w to nie wierzę, a jednak wystarczająco mi je to obrzydziło. Mąż chce Zofia. Mnie się bardzo podoba, ale znów strasznie popularne. Jest jeszcze opcja Ewa, mniej popularne. I teraz będzie problem :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    to miło, we Wrocławiu wszyscy odwracają głowę jak tylko wejdę do tramwaju/autobusu

wszyscy pewnie myślą, ciąża nie choroba. Tylko jakoś nikt nie pokojarzy, że ciężarnym może się zakręcić w głowie, zrobić po prostu słabo, że łatwiej tracą równowagę a stawy też poluzowane relaksyną nie działają jak trzeba.

Dzisiaj akurat siedziałam, ale tramwaj tak gwałtownie zahamował że gdybym stała to już bym zaliczyła koziołka.
    Strasznie się niezdarna zrobiłam w tej ciąży. Jak wychodzę z autobusu to się łapię po kolei wszystkich poręczy jak w małpim gaju.
    Ja tez sie czesto spotykam z takimi reakcjami, ludzie patrza wszędzie ale nie na Ciebie.. udają ze skoro nie widza to nie ustępują. Ja jestem tez takim typem ze sama nie poproszę o miejsce. Odnośnie takiej niepewności w chodzeniu tez tak mam jak Ty ;) wydaje mi sie ze to z dwóch powodów: 1 zmenil sie środek ciężkości oraz 2 wszędzie każdy mówi o tym żeby sie nie przewrócić i to powoduje taka nadmierna ostrożność ;)

Tak tak nie mogę spać ;) to przez kręgosłup.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę spać. Ale przyczyny nie znam. :O :D

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spie od 3.30:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei znów mam fazę spania i coraz ciężej wstaje mi się do pracy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek mam połówkowe i zaczynam odczuwać lekki stres.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się obudziłam na siku o 4.20, potem nie mogłam się ułożyć bo młody zaczął harcować. Dopiero po 6 zasnęłam na chwilę.
    Co do traktowania kobiet w ciąży to ostatnio byłam mile zaskoczona. Miałam sprawę do załatwienia w spółdzielni i zwykle sama musiałam chodzić od pokoju do pokoju, a tym razem miły Pan wszystko za mnie załatwił, wszystkie podpisy i pieczątki z innych działów ;) ja tylko siedziałam i czekałam.

A tak w ogóle to witam się w nowym tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 08:08

DobrejMysli lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię nieźle, ale niestety co 2 h jak w zegarku toaleta... To jest męczące czasem jestem tam śpiąca że się zastanawiam czy nie sikam do łóżka podczas snu :-D czy Wy tes czujecie cały czas wilgoc? Tak jakbym cały czas miała wargi mokre...

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez witam sie w nowym tygodniu i 6 miesiacu :D Jeszcze tylko 16 weeks to go :)

Wieczna wilgoc doprowadza mnie do szalu, nienawidze tego.

W kwestii imion to tez czytamy charakterystyki i wiele imion przez to odpadlo, np Liliana bardzo mi sie podobalo ale jak wyczytalam ze flegmatyczki introwertyczki to podziekowalam :P Na 99 proc bedzie Mia. Ale szukam dalej moze mi jakies wpadnie jeszcze...

• LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś nie spałam dobrze... budziłam się ciagle z myślą ze nie czułam wieczornych ruchów, które zawsze przed spaniem były

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ