Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kozalia wrote:Też się witam w nowym tyg, Lavendova, to poważnie już 6 miesiąc
jak ktoś mnie pyta, w którym miesiącu jestem, to nigdy nie chce mi się liczyć, a w te obliczenia, które wypisuje BBF już nie chce mi się wierzyć ;P
Czy tylko ja nie mam problemu z przesypianiem całej nocy, bez wstawania na sikanie? jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żebym musiała wstać w nocy.
Ja w ogóle nie mam raczej tego słynnego ciążowego pęcherza. Czasem może szybciej muszę skorzystać, ale bez przesady. Noce też całe przesypiam.
-
ingelita wrote:Jejku, znów mam mętlik w głowie z imionami. Już było wybrane, ale głupio brzmi z nazwiskiem. W dodatku niepotrzebnie czytałam w necie charakterystykę osób noszących to imię. Niby w to nie wierzę, a jednak wystarczająco mi je to obrzydziło. Mąż chce Zofia. Mnie się bardzo podoba, ale znów strasznie popularne. Jest jeszcze opcja Ewa, mniej popularne. I teraz będzie problem
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Lavendova wrote:Rowniez witam sie w nowym tygodniu i 6 miesiacu
Jeszcze tylko 16 weeks to go
Wieczna wilgoc doprowadza mnie do szalu, nienawidze tego.
W kwestii imion to tez czytamy charakterystyki i wiele imion przez to odpadlo, np Liliana bardzo mi sie podobalo ale jak wyczytalam ze flegmatyczki introwertyczki to podziekowalamNa 99 proc bedzie Mia. Ale szukam dalej moze mi jakies wpadnie jeszcze...
Ja sie charakterystyka kompletnie nie kieruje bo jak jeszcze tym bym zaczela to cienko bym wybor imienia widziala...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
U mnie wczoraj tez jak i przedwczoraj wszystko w najlepszym porzadku i nadal dziewczyna i w 2d i 3d hehe... takze rosnie mala Mia...
Na kolejnej wizycie bede miala glukoze robiona...
Kasiaja to prawda ja nawet jak robilam krzywe przed ciaza to podstawa siedziec na tylku nawet po poczekalni nie spacerowac i nic nie pic chyba ze lyk wody dla przeplukania ust jak juz jest koniecznosc...
Bo wyjdzie ci wynik zaburzony tym ze sie przechadzasz i moga np nie wykryc cukrzycy ktora jednak maszWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 11:09
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kasiaja wrote:Ja właśnie w trakcie badań krzywej cukrowej. Na szczęście przychodnie mam 500m od domu wiec na kolejne pobranie czekam w domciu. Najgorszy ten głód aż mnie skręca, za 15 min kolejne pobranie i później jeszcze godzina do ostatniego więc zjem dopiero przed 12 chyba umrę do tego czasu
-
Nie wolno chodzić podczas OGTT ponieważ spala się wtedy glukozę i wynik wychodzi niediagnostyczny i można przeoczyć cukrzycę. Powinno sie siedzieć, nic nie robić, nie czytać, nie przeglądać fb, ponieważ to wszystko powoduje wzrost spalania glukozy.Aniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
-
agania wrote:Ja też jutro mam krzywą cukrową i będę tam plackiem siedzieć
Jak będziesz się źle czuła powinni Ci to umożliwić w laboratorium. U mnie tak jest. Miałam OGTT w 10 tygodniu, bardzo mi mdłości dokuczały i zaproponowali mi leżankę ;p
Aniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
-
Karolcia91 wrote:Jak będziesz się źle czuła powinni Ci to umożliwić w laboratorium
. U mnie tak jest. Miałam OGTT w 10 tygodniu, bardzo mi mdłości dokuczały i zaproponowali mi leżankę ;p
W pierwszej ciąży było ok to może i teraz też. Biorę męża ze sobą -
Ja wczoraj dostałam skierowanie na to badanie. Teraz tylko muszę poszukać glukozy o smaku cytrynowym
W moim labie nie pozwalają cytryny dodawać, a w pierwszej ciąży sama pielęgniarka mi to zaproponowała...
Dodatkowo pytałam jak to jest z drugą cesarką. Mam prawo wyboru i lekarz da mi skierowanie, więc będzie planowane cc około 39tc. -
nick nieaktualnyJa się dowiem 30 lipca kiedy termin cc.
No dobra a tak z drugiej strony patrząc to na logikę skoro spacerek 500 m czy nawet niewielkie poruszanie cialem zaburza wynik tego testu i wyjdzie ze cukier zostal spalony i nie ma nadmiaru to chyba oznacza ze cukrzycy i tak nie ma? Nikt w normalnym naturalnym środowisku nie lezy plackiem czy sparalizowany w bezruchu po posilku. To jak miarodajne jest to badanie:D
Osobiście uwazam ze nie powinno byc przesiewowe, tylko w pierwszej ciąży i ze wskazaniami.Patti_MG lubi tę wiadomość
-
A ja się musze pożalić
od przedwczoraj tak kicham z powodu alergii że już mnie z dołu brzucha od tego boli... Coś mi się ponaciągało chyba czy coś i boje się że zaszkodzę tym dziecku. Choc rozsądek podpowiada że to raczej niemożliwe alemi tak się martwie:/ dzisiaj już wypiłam calcium w syropie i wydaje się mi że jest trochę lepiej ale zobaczymy, ehhh:( a co do sikania to ja od początku w nocy wstaję na siku i to minimum dwa razy a zdarza się i cztery razy:/ ale już się przyzwyczaiłam, z moimi drogami moczowymi lekarz też walczy od początlu bo mam sporo podwyższone leukocyty, brałam już nawet antybiotyk ale to i tak wraca. A najgorsze jest to że jak przyjdzie wieczór to mnie tak suszy, że bym mogła to litr wody wypije duszkiem, a wiem że nie moge:/
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Lavendova ale tu nie chodzi o to czy cukier dobrze spalasz tylko czy ci nie skacze za wysoko co jest niebezpieczne a jak juz go spalisz to wiedziec nie bedziesz... nawer jak sie ma.cukrzyce to pozniej mierzysz 30-60min po posilku juz tym dietetycznym zeby sprawdzic czy po jakks produktach nie wywala ci cukrow w kosmos... bo jednak zdarza sie ze po.posilku czeaciej ktos posiedzi a nie idzie odrazu na spacer zeby to spalic... a wypicie glukozy jest potraktowane jak posilek...
W de w ogole to inaczej funkcjonuje... tutaj w ciazy glukoze bada sie u gina i nie trzeba byc na czczo... przychodzisz normalnie na wizyte dostajesz szklanke glukozy ktora jest konsystencji i smaku soku z winogron i po godzinie mierza cukier... jesli wyjdzie cos podejrzanego to wtedy termin na pelna krzywa ze na czczo potem ten soczek i dwa pomiary a jak nie to znaczy ze jest ok...
Pozniej normalnie wizyta i usg jsk sie malych ma po glukozie i do domkuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 12:14
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyA ja mam problem z cukrem na czczo.. mimo insuliny wciąż jest ponad normę..
Zero kontroli nad organizmem..
Jak robiłam krzywą cukrową to w moim laboratorium nie można było mieć glukozy z cytryną.
I trzeba było siedzuec. Było mi słabo.
Ale tragedii nie ma..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 12:30
-
kozalia wrote:Też się witam w nowym tyg, Lavendova, to poważnie już 6 miesiąc
jak ktoś mnie pyta, w którym miesiącu jestem, to nigdy nie chce mi się liczyć, a w te obliczenia, które wypisuje BBF już nie chce mi się wierzyć ;P
Czy tylko ja nie mam problemu z przesypianiem całej nocy, bez wstawania na sikanie? jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żebym musiała wstać w nocy.
Ja wstaję praktycznie z 4 - 5 razy. Średnio co 2 godziny.. Raz na jakiś czas są noce gdzie wstaje tylko 2 razy np. dzisiaj i to jest święto bo na prawdę się wyspałam. Czasami mam też tak że się wysikam i za 10 min sikam znowu. Co najlepszr znowu mam czym..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 12:59
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Cccierpliwa wrote:Jak patrzac na osoby noszace dane imie to Eea sredni pomysl hahaha... moja mama sie tak nazywa i mega z niej skomplikowana i konfliktowa osoba
Moja teściowa ma na imię Ewa i złota z niej kobietaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 12:59
Cccierpliwa, ingelita lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Przepraszam za spam, ale muszę się jeszcze pochwalić, że wreszcie kupiłam sporo ciuszków dla swojej Helenki
W H&m jest teraz -20 procent. Byłam też w smyku i tam też nie omieszkałam zostawić pieniędzy
Zamówiłam też trochę rzeczy przez internet. Normalnie wpadłam w jakiś szał ! Całe szczęście, że trzymam się listy i na razie to same praktyczne rzeczy typu bodziaki, śpiochy, pajace
na sukienki jeszcze przyjdzie czas..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 13:07
kozalia, ingelita lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021