Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edytkaa93 wrote:Ja zawsze bardzo reagowałam na alergię, ale brałam tabletki i zapominałam o tym. A teraz wiem że nic nie można, niby mam jakieś zamówione tabletki w aptece ale i tak nie wiem czy zdecydować się je brać, trochę sie boje. Nie pamiętam ich nazwy niestety... Ten katar i czerwone oczy jeszcze bym przetrzymała, ale to kichanie to jest tragedia:/ ale kupiłam syrop calcium i wydaje mi się że jest troche lepiej, niestety nie mam pojecia jak możemy sobie jeszcze pomóc. Alergolog dopiero za miesiąc, i chociaż z racji ciąży przysługuje mi się od razu, to i tak wszyscy to mają w d***
Zyrtec jest bezpiecznyAniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
-
nick nieaktualnyCzytam w necie ulotkę. Flonidan to Loratadyna i nie jest wskazana w ciąży. Więc ja się nie zdecyduję. Czasem rozważam Clatre. Choć tam w ulotce jest opisane, że nie ma badań dla ciąży, ale to jeden z nowszych leków mniej inwazyjny. Ale też strach... mój lekarz rodzinny nie zalecał. Jak żyć??? W pierwszej ciąży też się męczyłam i chyba muszę teraz też przetrwać okres pylenia...
-
nick nieaktualnyKasiaja wrote:No to mnie teraz załamałaś
wizytę mam 23.04 oczywiście dam znać co doktorek na to
Kurczę jak będzie kazał powtórzyć to się załamie bo teraz robiłam u siebie w przychodni bo koszt to 19 zł, a mam pakiet w lux med ale nie chciało mi się jechać do Wrocławia (50km) bo więcej na paliwo bym wydała i czasu kupe straciła, tam robili mi, w poprzedniej, właśnie trzy pobrania. Eh chytry traci podwójnie
w końcu w moim labie tak robią i większość lekarzy to akceptuje...
-
Karolcia91 wrote:Czytanie jest wysiłkiem intelektualnym. Duża części krwi zostaje wówczas skierowana do mózgu, co za tym idzie spalana. O tyle utrudnia to interpretacje, że w mózgu są inne transportery glukozy, które nie są w tak dużym stopniu zależne od działania insuliny. Co za tym idzie- spalamy glukozę.
Najlepiej się całkiem odmóżdżyć podczas tego testu. -
nick nieaktualnyKarolcia91 wrote:Czytanie jest wysiłkiem intelektualnym. Duża części krwi zostaje wówczas skierowana do mózgu, co za tym idzie spalana. O tyle utrudnia to interpretacje, że w mózgu są inne transportery glukozy, które nie są w tak dużym stopniu zależne od działania insuliny. Co za tym idzie- spalamy glukozę.
Najlepiej się całkiem odmóżdżyć podczas tego testu.haha
Ja tam zabrałam na badanie książkę, komórkę i tylko się modliłam, żeby ludzie na mnie kaszleli, bo nie chciałam wrócić chora z tego siedliska zarazków. Oszalałabym 2h nic nie robiąc. Takie stany u mnie nie są fizjologiczne. -
nick nieaktualnyKasiaja wrote:chyba ze względu, że to moja trzecia ciąża podchodzę lajtowo
15 lat temu, w pierwszej ciąży, nawet nie słyszałam o czymś takim jak krzywa cukrowa, robiłam tylko poziom cukru na czczo. W poprzedniej, dwa lata temu, już robiłam i wtedy inaczej miałam to pobranie tzn. trzy pobrania (przed glukozą, godzinę po i dwie godziny po). Teraz pobrała mi tylko przed glukozą i dwie godziny po. Ale nie przejmuje się tym bo nigdy problemu z cukrem nie miałam więc podchodzę do tego, że i ta ciąża przebiegnie, jak poprzednie, bardzo dobrze bez komplikacji itp.
Z tym chodzeniem to też sporo nie było bo ten krótki odcinek autem pokonałam bo akurat u nas pada dzisiaj deszcz, schodów to aż 5 pokonałam. Więcej energii chyba zużyłam na kibelkubo ledwo do domu doszłam
To u mnie tak samo. W pierwszej 13 latemu nie robiłam kompletnie nic w temacie cukru, w drugiej tu niestety mnie wyslali a ze nie wiedzialam na co sie piszę to poszlam zrobićA teraz mam szczerze wywalone wiem ze nie mam żadnej cukrzycy i wg mnie zbedne to badanie a meczace dla mnie. Jak nie zrobia mi do krwi to mam to w nosie nie bede tego piła napewno.
Kasiaja lubi tę wiadomość
-
Karolcia91 wrote:Czytanie jest wysiłkiem intelektualnym. Duża części krwi zostaje wówczas skierowana do mózgu, co za tym idzie spalana. O tyle utrudnia to interpretacje, że w mózgu są inne transportery glukozy, które nie są w tak dużym stopniu zależne od działania insuliny. Co za tym idzie- spalamy glukozę.
Najlepiej się całkiem odmóżdżyć podczas tego testu.
Czy ktoś potrafi odmóżdżyc się na całe 2h? Będąc zdrowym psychicznie? Nawet tak siedząc i gapiąc się w ścianę w którymś momencie myśli zaczynają się układać w jakąś całość, rozmyśla się nad różnymi aspektami. Taki strumień myśli z automatu. I to czym się różni od czytania książki? Moim zdaniem tak samo angażuje mózg przez wyobraźnię.
A że FB najlepiej odmóżdży to święta prawda -
Dziewczyny to nie do konca tak jest ze jak sie nigdy problemow z cukrem.nie mialo ani w poprzednich ciazach cukrzycy to w kolejnej tez sie nie bedzie mialo... wiele jest osob ktore nie maja problemow a w ciazy cukrzyca a znam tez wiele nawer w rodzinie gdzie pierwsza ciaza super a np druga czy trzecia dopiero cukrzyca ciazowa...
Właśnie dlatego jest nazwana ciazowa bo nie swiadczy o ogolnych problemach z cukrem a moze byc tylko w ciazy i pozniej/wczeaniej w ogole nie dawac o sobie znac... i tez nie musi sie objawiac w kazdej ciazy bo to ze byla np w piwrwszej nie znaczy ze w kolejnych tez sie pojawi jak i to ze do tej pory nawer i w ciagu 4 sie nie mialo nie znaczy ze sie nie pojawi w piatej...ingelita, Marta..a, PLPaulina lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Dziewczyny to nie do konca tak jest ze jak sie nigdy problemow z cukrem.nie mialo ani w poprzednich ciazach cukrzycy to w kolejnej tez sie nie bedzie mialo... wiele jest osob ktore nie maja problemow a w ciazy cukrzyca a znam tez wiele nawer w rodzinie gdzie pierwsza ciaza super a np druga czy trzecia dopiero cukrzyca ciazowa...
Właśnie dlatego jest nazwana ciazowa bo nie swiadczy o ogolnych problemach z cukrem a moze byc tylko w ciazy i pozniej/wczeaniej w ogole nie dawac o sobie znac... i tez nie musi sie objawiac w kazdej ciazy bo to ze byla np w piwrwszej nie znaczy ze w kolejnych tez sie pojawi jak i to ze do tej pory nawer i w ciagu 4 sie nie mialo nie znaczy ze sie nie pojawi w piatej...to nic nie kosztuje (w sumie nie dosłownie
hahaha)
-
No dokladnie z TSH jest tak samo... mi badaja przy kazdym pobraniu krwi bo nawer biorac leki moze sie w ciazy posypac jak domino
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
jej odbicie wrote:Oo teraz widzę post. Co jest w recepcie nt. Ciąży?
Loratydyna podobnie jak ceteryzyna (np. zyrtec) są lekami z grupy B, czyli są dozwolone dla kobiet w ciąży, lecz pod okiem lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 17:27
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Lavendova jak to sie mowi co kraj to obyczaj nawet w leczeniu...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyAnkaK90 wrote:Ja dostałam receptę na ten lek (bez go nie kupisz) a w ulotce jest aby przed zażyciem skonsultować się z lekarzem. U mnie ginekolog jak i alergolog stwierdziły, że moje napady duszności i problem z oddychaniem może być większym zagrożeniem dla dziecka niż mała dawka leków.
Loratydyna podobnie jak ceteryzyna (np. zyrtec) są lekami z grupy B, czyli są dozwolone dla kobiet w ciąży, lecz pod okiem lekarza. -
Najlepiej się całkiem odmóżdżyć podczas tego testu.
to fakt, ja podczas badania PET gdzie glukoza jest z radioaktywnym znacznikiem nie mogłam nawet czytać, a nawet najlepiej myśleć haha.
Ale jednak przy krzywej cukrowej biore czytnik, bo no dwóch godzin gapienia się w ścianę nie wytrzymam.
-
nick nieaktualnydusia89 wrote:Mam pytanko. Co myślicie o wózku smykoland meggy II ??
https://smykland.com.pl/pl/p/Meggy-II-3w1-kolor-K1/156
Odradzam 3w1. Jeśli potrzeba fotelika do auta to ten turaj idzie na śmietnik a przecież to pieniądze.
Nigdy tego wózka nie widziałam. Nie miałam okazji prowadzić. Nie wiem z jakich jest materiałów.
Wygląda na to że ma sporą amortyzację.. jedna podlega regulacji to dobrze bo inaczej w mieście zbyt by bujalo.
Dość ciężki wózek, na pewno spacerówka.
Warto jednak zawsze móc obejrzeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 18:13