Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
agania wrote:Marta..a na razie mam luteine dopochwowo 2x dziennie i w razie bóli nerek nospę. No i oszczędny tryb życia, więc leżę ile mogę. Łożysko jest przodujące i zasłania całe ujście szyjki macicy. Przez to mogą być plamienia, krwawienia a nawet krwotok. Wtedy ratują życie matki, nie dziecka, bo przy krwotoku można umrzeć. Dlatego też trzeba leżeć w szpitalu w III trymestrze. No i nie dopuszczają do donoszonej ciąży, robią cesarkę jak jest już bezpiecznie. W poniedziałek jedziemy do ginekologa do Wrocławia i zobaczymy jeszcze co on powie, bo poprzednio mówił, że być może łożysko wrasta w bliznę po cc i dlatego się nie podniesie, a macica do usunięcia.
-
kozalia wrote:Też się witam w nowym tyg, Lavendova, to poważnie już 6 miesiąc
jak ktoś mnie pyta, w którym miesiącu jestem, to nigdy nie chce mi się liczyć, a w te obliczenia, które wypisuje BBF już nie chce mi się wierzyć ;P
Czy tylko ja nie mam problemu z przesypianiem całej nocy, bez wstawania na sikanie? jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żebym musiała wstać w nocy.ale zobaczymy jak to będzie gdy pójdę na wolne.
-
Moja mala od wtorku to mam wrazenie ze wiecej sie wierci jak spi hahaha... bedzie gagatek
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnynesssssa wrote:to fakt, ja podczas badania PET gdzie glukoza jest z radioaktywnym znacznikiem nie mogłam nawet czytać, a nawet najlepiej myśleć haha.
Ale jednak przy krzywej cukrowej biore czytnik, bo no dwóch godzin gapienia się w ścianę nie wytrzymam. -
nick nieaktualnyMoja też jest bardzo ruchliwa.
Dzisiaj na usg to z pozycji Hanii razem z gin się posmialysmy.
Tak się akrobatka wygiela że stopy aż do głowy sobie pociągnęła. Super to wyglądało.edytkaa93, Cccierpliwa, DobrejMysli, justyna14, Patti_MG lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj cały dzień nic nie czułam, starałam się nie martwić, ale wiecie jak to jest... Aż do momentu jak ubijałam śmietanę, która za cholerę nie chciała się ubić i chyba Filipowi nie podobało się pół godzinne kręcenie miksera. Wtedy zaczął kopać co chwilę, czasem nawet lekko bolało.
LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
-
Eilleen wrote:Czy tylko ja jeszcze nie czuje ruchów? Zaczyna mnie to drażnić bo wszyscy o to pytają. A wy piszecie że wam dzieci szaleją.
a nie masz czasami łożyska na przedniej ścianie? Bo ja własnie takie mam i podobno przez to ruchy mogą bycna tym etapie rzadkie i delikatnie odczuwalne. Na USG mały obracał sie we wszystkie strony co było widac na ekranie a ja totalnie nic nie czułam. -
Karolcia91 wrote:Czytanie jest wysiłkiem intelektualnym. Duża części krwi zostaje wówczas skierowana do mózgu, co za tym idzie spalana. O tyle utrudnia to interpretacje, że w mózgu są inne transportery glukozy, które nie są w tak dużym stopniu zależne od działania insuliny. Co za tym idzie- spalamy glukozę.
Najlepiej się całkiem odmóżdżyć podczas tego testu.7w3d 💔 -
Eilleen wrote:Czy tylko ja jeszcze nie czuje ruchów? Zaczyna mnie to drażnić bo wszyscy o to pytają. A wy piszecie że wam dzieci szaleją.
Idzie burza. Grzmi blyska. W dzień nie dało się wytrzymać.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Existenz wrote:Olej te pytania. Kazda inaczej czuje..jedni wcześniej drudzy później. Masz czas choć wiadomo to uspokaja nas. Mnie ruchy nawet budza nad ranem. Notuje godziny aktywności i mam nadzieję że po urodzeniu już tak zostanie. 5-6 zaczyna . Konczy ok 22ej co 2 , 3 h w dzien.
Idzie burza. Grzmi blyska. W dzień nie dało się wytrzymać.7w3d 💔 -
justyna14 wrote:U nas burza na calego juz. A w dzien zero oznak wietrznie nie duszno I tak z nikad przyszla
Mały u mnie zaczyna aktywność około 5-7 rano, później różnie bywa. Jeszcze nie skupiam się na porach aktywności.
Mąż maluje mi paznokcie u stópmam prywatne spa
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Ja mam łożysko na przedniej ścianie trochę po prawej i czuje ruchy od 18 tygodnia właśnie tak bardziej po lewej.
Na ostatniej wizycie rowniez dostałam skierowanie na krzywa cukrowa oraz toxo bo nie przechodziłam i dodatkowo przeciwciała bo mam Rh- a mąż Rh+ No ale póki co czekam na wynik posiewu moczu i zaczęłam leczyć infekcje intymna.
-
Ja mam tez na przedniej scianie lozysko nawet na wizycie na usg lak lekarka chciala strzelic fote w 3d to sie wciskala w lozysko... to nie wiem co to za szalenstwo by bylo jakbym je miala na tylnej scianie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700