X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jab również lozysko na przedniej i ruchy czuje od 17tc.

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a ja znowu walczę z zajadem :-( macie jakieś sprawdzone sposoby? Liczyłam że wczoraj jak zadziałania to się nie rozwinie a tu niestety poszlo dalej. Dzisiaj zaczynam szkołę rodzenia :-) miłego dnia Wam życzę.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Ehh a ja znowu walczę z zajadem :-( macie jakieś sprawdzone sposoby? Liczyłam że wczoraj jak zadziałania to się nie rozwinie a tu niestety poszlo dalej. Dzisiaj zaczynam szkołę rodzenia :-) miłego dnia Wam życzę.
    Zajady to oznaka braku jakichs wit chyba A . Sprawdz w necie co mozesz jesc zeby ubogacic diete w ta wit.

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamin z grupy b... Wiem, mam w domu nawet w kapsułkach i wcinam ja. Ale jak widać nic z tego. Ehhh ja to jednak chodzące nieszczęście jestem :-)

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po słodkim śniadaniu :) nie jest takie złe, na początku nawet mi smakowało, później już za słodko. Ale nie widzę powodów do panikowania. Poziom cukru na czczo 77

Marta..a lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Olej te pytania. Kazda inaczej czuje..jedni wcześniej drudzy później. Masz czas choć wiadomo to uspokaja nas. Mnie ruchy nawet budza nad ranem. Notuje godziny aktywności i mam nadzieję że po urodzeniu już tak zostanie. 5-6 zaczyna . Konczy ok 22ej co 2 , 3 h w dzien.

Ja nie cieszyłabym sie gdyby po urodzeniu dziecko rozpoczynalo dzien o 5 rano i bylo aktywne przez caly dzien. Przerabialam to przy malym. Nic przyjemnego wstawac w nocy co godzine a dzien zaczynać o 5 i dziecko nie spalo praktycznie caly dzien. A w rezultacie ja nie spalam praktycznie wcale przez prawie 2 mce.
    No chyba, ze ma sie kogos kto zajmie sie dzieckiem, ogarnie dom czy zrobi obiad.

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie rozpoczynalam dzień o 5 rano, praca. Powrót do domu o 17. Obiad.
    I tak codziennie. :D :D :D

I czuje, że mała praktycznie codziennie o 5 się budzi. :) :) trochę się pokreci. :D

A jej aktywność zależy trochę od mojej aktywności. A ż racji L4 nie zawsze każdy dzień jest taki sam. Więc pory jej aktywnośći są różne. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 10:15

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze ciężko stwierdzić pory aktywności, bo od wczoraj mały jakoś tak się ułożył że ciężko go wyczuć :( ale dzień zaczynam o 6 i kończę o 22. Wolałabym żeby tak zostało :) 5 rano to ciut wcześnie,ale to zależy od organizacji dnia :)
    Stresuję mnie ten spadek ruchów... Czasem puknie lekko, ale nawet glukozą nie wzbudziłam go. No nic, trzeba czekać aż książę się obudzi :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja codziennie rozpoczynalam dzień o 5 rano, praca. Powrót do domu o 17. Obiad.
    I tak codziennie. :D :D :D

I czuje, że mała praktycznie codziennie o 5 się budzi. :) :) trochę się pokreci. :D

A jej aktywność zależy trochę od mojej aktywności. A ż racji L4 nie zawsze każdy dzień jest taki sam. Więc pory jej aktywnośći są różne. :)
    Wstawanie do pracy a zajmowanie sie placzacym przez caly dzien dzieckiem to 2 rozne bajki :) i nie chodzi o organizacje czasu pracy, bo tego czasu nie ma jesli chociaz na chwile ktos inny nie zajmie sie dzieckie (oczywiscie pisze tu o dzieciach, ktore nie spia w ciagu dnia, bo jesli tylko je i spi to nie ma problemu :) )

relgi09kd6xm2d0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusie 5 rano ale hardkor :D To moje są grzeczne, właściwie wstalysmy wszystkie 4 dopiero po 10 dzisiaj :) Nikosia sie do późna bawila na dworze z kolezankami, fajna paczke sasiadow polakow tu mamy kilka rodzin takze latem maja co dzieciaki robić. I Niki bawi sie caly czas z 4 letnia siostra swojej rowiesniczki, widzę ze sie z 5 lat spóźniłam z mlodsza siostra dla niej :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 10:33

• Existenz Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ale w dzien regularnie jakbywstawalo co 3 h to marzenie. Z córka tak mialam10 lat temu. Od 3 miesiąca budzika się o 2ej w nocy i o 5-6 potem koło 10, 13 16 I o 20ej 21ej już spała do 2ej w nocy. Do tego sama w łóżeczku. Zobaczymy jak z druga będzie. Zastanawiam sie nad kupnem monitora oddechu. Kolezanki sobie chwalą. Teraz mam kosz Mojżesza przy łóżku swoim A wcześniej łóżeczko w drugim pokoju i nawet nie przyszło mi sie bać o oddech. A teraz.. chyba głupieje bardziej przez te informacje zewsząd.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka 30 wrote:
    Wstawanie do pracy a zajmowanie sie placzacym przez caly dzien dzieckiem to 2 rozne bajki :) i nie chodzi o organizacje czasu pracy, bo tego czasu nie ma jesli chociaz na chwile ktos inny nie zajmie sie dzieckie (oczywiscie pisze tu o dzieciach, ktore nie spia w ciagu dnia, bo jesli tylko je i spi to nie ma problemu :) )

Dzieci nie mamy same ;) i o tym warto pamiętać..

Mój mąż jest wyjeżdżający. Ale jak go nie ma to sporo rzeczy mi odpadnie. :)

Domyślam się, że opieka nad dzieckiem jest bardzo wyczerpujaca.
    Ale chyba większość z nas tutaj podjęła świadomą decyzję o macierzyństwie?!

Więc teraz trzeba nabierać sił na to co Nas czeka. :)
    Urodzi się nie będzie spać przez płacz, dorosną to nie będziemy spać bo będziemy się martwić gdzie są i co robią. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 11:02

Eilleen lubi tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie. Popatrzmy choćby na nasze matki, które też nie raz nie przespały nocy czy spały po kilka godzin. Ja nigdy nie słyszałam żeby moja mama źle wspominała czas gdy byliśmy mali,więc myślę że dzieci wynagradzają wszystkie trudy:)

Eilleen, pumka1990 lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dzieci nie mamy same ;) i o tym warto pamiętać..

Mój mąż jest wyjeżdżający. Ale jak go nie ma to sporo rzeczy mi odpadnie. :)

Domyślam się, że opieka nad dzieckiem jest bardzo wyczerpujaca.
    Ale chyba większość z nas tutaj podjęła świadomą decyzję o macierzyństwie?!
    No tak, ale sama zobaczysz ze jak meza nie bedzie w domu i nie bedzie mial Ci kto pomoc to nie bedzie tak kolorowo. Chyba, ze trafi Ci sie wlasnie takie " malo wymagajace dziecko", czego zycze :)

relgi09kd6xm2d0n.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy nawet poczytac fora, gdzie dziewczyny juz urodzily. To co pisza jest prawda i niektore z nas sie o tym przekonaja. Ale przy pierwszym dziecku tez mialam nadzieje, ze wszystko bedzie pieknie :)

relgi09kd6xm2d0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Właśnie. Popatrzmy choćby na nasze matki, które też nie raz nie przespały nocy czy spały po kilka godzin. Ja nigdy nie słyszałam żeby moja mama źle wspominała czas gdy byliśmy mali,więc myślę że dzieci wynagradzają wszystkie trudy:)

To ze nigdy ci o tym nie opowiadala nie znaczy ze bylo tak słodko. Moja mama akurat mi duo mi mówiła bo mamy bardzo bliski kontakt, wiec wiem ze czasem wyla z bezsilnosci zmeczenia i frustracji bo ja nie chcialam spac albo ryczalam bez powodu, ulewalam albo cos tam innego. Tak samo moja przyjaciolka jak sie tak naprawdę szczerze wyzalila bo juz musiala komus to powiedzieć przerazona ze nie jest dobra matka bo ma takie momenty slabosci.

Ale ja tam nie startuje na najlepsza pania domu i biore każda pomoc od meza. Sprzatanie gotowanie zakupy to jest jego rewir i ja nie przeszkadzam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 11:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nigdzie nie powiedziałam, że będzie pięknie.. I tylko kolorowo. :)

Nie żyje w klatce, widzę koleżanki i znajome z dziećmi.. No jest ciężko.
    Ale straszenie ma zniechęcić czy o co chodzi?! :D

Moja mama mi też co nieco opowiadała. Miałam alergię na mleko. Ciągle płakałam. Wtedy dostępu do specjalnego mleka tak nie było jak teraz. Więc miała ciężko. Wtedy mogła liczyć na pomoc babci (swojej mamy) bo już na emeryturze była..
    Ponoć spałam tylko jak autem jeździli. :D :D

Ja nie mam co liczyć na pomoc rodziny.. No życie. :) :) :) Ale liczę na męża, który będąc na miejscu pomoże. ;)
    Jak go nie będzie to nie boję się opini innych jak mnie obgadają- że mam bałagan i brak obiadu. :D

Macie już dzieci jak widzę. Gdyby było chyba tak źle to byście w kolejnej ciąży nie były?! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 11:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz ja mam tak samo, w poprzednich byla wyluzowana i pewna w 100 proc ze bedzie wszystko dobrze a w tej sie martwię od początku. Chyba to wiek :P
    A monitoru nie kupuje, mam naturalny hehe

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Mi czesto zajady wychodza i nic nie pomaga tylko niebieski krem nivea. Szybko znikaja

Zolza_ lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:

Zajady wychodzą tez przy anemii ciążowej. Może warto zrobić morfologię.

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ