Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie glukoza czeka w poniedziałek. Do tego mocz i morfologia...
A z innych rzeczy to właśnie wróciłam z miasta i kupiłam w lupku cudnego pajaca Batmana za 1zł. Nic nie zniszczony, czarniutki, po prostu super, bardzo zadowolona jestem.ingelita lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnyCcierpliwa to u was jakos to lepiej rozwiazane. U nas tez niby mozna u lekarza ale ja mam labo na tym samym pietrze co gin wiec on nie robi. Widze ze przepisali mi to pelne badanie tak samo jak poprzednio, tylko po to zeby wspiac w ksiazeczke, podobno inaczej sie dostanie mniej pieniedzy pozniej. Ja sprobuje sie wzkrecic infuzja
PlPaulina a moze przez ten cukier Hania taka kluseczka? To cos szkodzi poza wieksza masa dziecka? -
Ja mam krzywą w przyszłą sobotę i też biorę męża
Jak kiedyś robiłam to w lab mieli swoją i nie musiałam nic przynosić, więc nie mam wyboru.
Wydaje mi się, ze to nie problem ale mogą mi razem z krzywą pobrać krew na toxo co nie? Nigdy nie przechodziłam i muszę robić co drugą wizytę
A z fajnych rzeczy to znalazłam sklep w którym stał i bebetto tito i breso, teraz nie mam już wątpliwości i wybieram tito za zdecydowanie niższą cenę, a sprzedawca nawet stwierdził, że oprócz aspektów wizualnych te wózki się niczym nie różnią, a tito nawet łatwiej się składa. Chociaż po złożeniu zajmuje trochę więcej miejsca. Mega plus, że kolor który mi się najbardziej podoba jest w zasadzie dostępny od ręki u producenta, więc kwestia przesyłki. Znowu na niektóre kolory czeka się do 6 tygodni.. I chyba tak bym wolała bo wtedy bym go już zamówiła, a tak nie mogę bo nie mam gdzie go trzymać6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyA ja jestem po cytologi. Posiew prawidłowy.
Zrobiła mi gin usg. Hania nóżki ma w stronę pleców. Pięknie było słychać jak serduszko bije.
Zaraz wybieram się też coś kupić dla Hanii. Bo jak już się wybrałam do miasta to szkoda nie skorzystać.AnkaK90, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Poliś bardzo mi przykro, nawet nie wiem co powiedzieć w tej sytuacji.
Edyta mi się w ciąży nasiliła alergia, a podobno z reguły ustępuje, ale ja oprocz kichania i kataru, miałam napady duszności i jak nigdy reakcje skórne na mojego kota. Byłam na konsultacji u alergologa i swojego lekarza prowadzącego i dostałam tabletki flonidan na alergię i teraz moge żyć. Jeśli Ci nie przejdzie to może spróbuj się umówić do jakiegoś alergologaTYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Lavendova no tutaj zawsze to u gina i bez wzgledu czy ta szybka czy pozniej normalna wersja to wszystko w labo u gina robia... tu zreszta nie ma za bardzo osobnych laboratoriow takich tylko zeby samemu cos zrobic... u kazdego lekarza czy to rodzinny czy gin czy diabetolog wszedzie sami na miejscu pobieraja sobie zawsze krew czy mocz itp...
Mi zawsze przed wejsciem do gabinetu mierza cisnienie waza pobieraja krew oddaje mocz itp w ramach oczekiwania a pozniej juz do gabinetu i tam wizyta i usg
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyKarolcia91 wrote:Nie wolno chodzić podczas OGTT ponieważ spala się wtedy glukozę i wynik wychodzi niediagnostyczny i można przeoczyć cukrzycę. Powinno sie siedzieć, nic nie robić, nie czytać, nie przeglądać fb, ponieważ to wszystko powoduje wzrost spalania glukozy.
-
chyba ze względu, że to moja trzecia ciąża podchodzę lajtowo
15 lat temu, w pierwszej ciąży, nawet nie słyszałam o czymś takim jak krzywa cukrowa, robiłam tylko poziom cukru na czczo. W poprzedniej, dwa lata temu, już robiłam i wtedy inaczej miałam to pobranie tzn. trzy pobrania (przed glukozą, godzinę po i dwie godziny po). Teraz pobrała mi tylko przed glukozą i dwie godziny po. Ale nie przejmuje się tym bo nigdy problemu z cukrem nie miałam więc podchodzę do tego, że i ta ciąża przebiegnie, jak poprzednie, bardzo dobrze bez komplikacji itp.
Z tym chodzeniem to też sporo nie było bo ten krótki odcinek autem pokonałam bo akurat u nas pada dzisiaj deszcz, schodów to aż 5 pokonałam. Więcej energii chyba zużyłam na kibelkubo ledwo do domu doszłam
[/url]
-
nick nieaktualnyKasiaja wrote:chyba ze względu, że to moja trzecia ciąża podchodzę lajtowo
15 lat temu, w pierwszej ciąży, nawet nie słyszałam o czymś takim jak krzywa cukrowa, robiłam tylko poziom cukru na czczo. W poprzedniej, dwa lata temu, już robiłam i wtedy inaczej miałam to pobranie tzn. trzy pobrania (przed glukozą, godzinę po i dwie godziny po). Teraz pobrała mi tylko przed glukozą i dwie godziny po. Ale nie przejmuje się tym bo nigdy problemu z cukrem nie miałam więc podchodzę do tego, że i ta ciąża przebiegnie, jak poprzednie, bardzo dobrze bez komplikacji itp.
Z tym chodzeniem to też sporo nie było bo ten krótki odcinek autem pokonałam bo akurat u nas pada dzisiaj deszcz, schodów to aż 5 pokonałam. Więcej energii chyba zużyłam na kibelkubo ledwo do domu doszłam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnkaK90 wrote:Poliś bardzo mi przykro, nawet nie wiem co powiedzieć w tej sytuacji.
Edyta mi się w ciąży nasiliła alergia, a podobno z reguły ustępuje, ale ja oprocz kichania i kataru, miałam napady duszności i jak nigdy reakcje skórne na mojego kota. Byłam na konsultacji u alergologa i swojego lekarza prowadzącego i dostałam tabletki flonidan na alergię i teraz moge żyć. Jeśli Ci nie przejdzie to może spróbuj się umówić do jakiegoś alergologa -
Ja nawet miałam 4 pobrania jak mnie internista wysłał na krzywą przez ciągłe zmęczenie.. na czczo, po 1, 2 i 3! godzinach. Ile ja się wtedy nasiedziałam...
teraz skierowanie mam w systemie, więc nawet nie wiem co tam pozaznaczał6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
jej odbicie wrote:Edytka ja też walczę z alergią. Czy można coś jeszcze poza wapnem? Mam katar i oczy mnie swędzą od pylenia kwiatów.
Ja zawsze bardzo reagowałam na alergię, ale brałam tabletki i zapominałam o tym. A teraz wiem że nic nie można, niby mam jakieś zamówione tabletki w aptece ale i tak nie wiem czy zdecydować się je brać, trochę sie boje. Nie pamiętam ich nazwy niestety... Ten katar i czerwone oczy jeszcze bym przetrzymała, ale to kichanie to jest tragedia:/ ale kupiłam syrop calcium i wydaje mi się że jest troche lepiej, niestety nie mam pojecia jak możemy sobie jeszcze pomóc. Alergolog dopiero za miesiąc, i chociaż z racji ciąży przysługuje mi się od razu, to i tak wszyscy to mają w d***17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
jej odbicie wrote:Ja w 1szej ciąży miałam 2 pobrania, przed i 2h po i gin się oburzyła, że w labie robię wg starych wytycznych. A że wynik miałam okej nie kazała powtarzać. Teraz powiedziałam, żeby dokładnie opisała skierowania i miałam 3 pobrania, ale dziewczyna obok też tylko 2. Więc daj znać co Ci lekarz powie.
wizytę mam 23.04 oczywiście dam znać co doktorek na to
Kurczę jak będzie kazał powtórzyć to się załamie bo teraz robiłam u siebie w przychodni bo koszt to 19 zł, a mam pakiet w lux med ale nie chciało mi się jechać do Wrocławia (50km) bo więcej na paliwo bym wydała i czasu kupe straciła, tam robili mi, w poprzedniej, właśnie trzy pobrania. Eh chytry traci podwójnie
[/url]
-
jej odbicie wrote:Chyba ktoś sobie z Ciebie żarty zrobił z tym czytaniem.
Czytanie jest wysiłkiem intelektualnym. Duża części krwi zostaje wówczas skierowana do mózgu, co za tym idzie spalana. O tyle utrudnia to interpretacje, że w mózgu są inne transportery glukozy, które nie są w tak dużym stopniu zależne od działania insuliny. Co za tym idzie- spalamy glukozę.
Najlepiej się całkiem odmóżdżyć podczas tego testu.
vanilia120 lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc [*]- wrzesień 2017