X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie bym się napila kawy, zawsze rano jedną kawę piłam. No ale naczytalam się, że kofeina w ciąży niekoniecznie więc nie piję. Zostawiłam sobie zieloną herbatę. Ale to nie to samo :-)
    Ogólnie nie mam zmienionych upodobań żywieniowych. Na pewno nie mam ochoty na słodkie, bardziej smakują mi kwaśne rzeczy. Mimo mdłości apetyt mam podwójny.
    No i 3 kg przytylam przez dwa tygodnie.

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciążą piłam po dwa, trzy kubki kawy. Teraz chętnie bym się czasem napiła, szczególnie jak łapie mnie ta okropna senność, ale mnie od niej odrzuca. Piję za to czarna herbatę od czasu do czasu.

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to dziś ciąża tak na mnie działa, ale jestem mega rozdrażniona. Mam ochotę płakać a przy tym połowę ludzi rozstrzelać z mężem na czele. Czekam z utęsknieniem na moment, kiedy przedstawię w pracy l4.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam kawe w 1 ciazy i pozniej w trakcie kp , 1-2 kawy mozna , nikt mi nigdy nie zabranial , ale nie wiecej. Teraz mnie odrzuca od kawy i slodkiego , tez mam ochote na kwasne. Mam tez mdlosci , rano malo nie zwymiotowalam w trakcie mycia zebow. Czy bola was jajniki w trakcie kichania. Dzis 2 razy kichnelam i 2 razy strasznie zabolalo mnie.

Martula78 lubi tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije teraz inke. Nie to samo. Ale jakoś zwykłej nie chce. Choć by się przydało. Zawsze niskie ciśnienie mam. :)

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno dzis bylam z roczniakiem na szczepieniach i teraz musze uwazac , zebym sie od niego nie zarazila swinka, rozyczka lub ospa. Masakra

Znalazlam taki link
    https://ciaza.mp.pl/lista/91198,czy-zaszczepienie-starszego-dziecka-szczepionkami-przeciw-swince-rozyczce-i-odrze-oraz-przeciw-pneumokokom-podczas-i-trymestru-ciazy-matki-jest-bezpieczne

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Nie wiem czy to dziś ciąża tak na mnie działa, ale jestem mega rozdrażniona. Mam ochotę płakać a przy tym połowę ludzi rozstrzelać z mężem na czele. Czekam z utęsknieniem na moment, kiedy przedstawię w pracy l4.
    Mam to samo a za chwilę jestem wesola i miła

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dużo dziewczyn ma/będzie miało małe roznice między dziećmi..
    Nie boicie się? Lub jak sobie radzicie?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Oczywiście. Tylko jeśli chodzi o te wady chromosomalne letalne to mówienie o dawaniu szansy czy chronienia życia stoi w sprzeczności z diagnozą. Letalne to wyrok. Tu nie ma mowy o dawaniu szansy, moze tylko na późniejszą śmierć,wydluzenie wegetacji. No ale to trudny temat i nie ma jednoznacznych odpowiedzi.

Słuchajcie a pijecie kawę? U mnie dziwna sytuacja ze przed ciąża nie pilam a teraz mam ochotę i robię sobie takie slabe cappucino bo jednak chyba kawy sie nie powinno co myslicie?
    Mozna kawe w ciazy ale najlepiej maks di dwoch filizanek nie za mocnej. Zwlaszcza jak jestes z niskocisnieniowych. Choc moj gunek twierdzi ze kawa to pic na wode i nie pobudza :-) mnie odrzucilo od kawy na razie. W razie co mozesz przerzucic sie na zbozowa.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Lekko nie jest :-)

Marta czekamy na zdjecie usg :-) kciuki

Ja po wizycie. Jednak znajomy lekarz to skarb - znajomy w sensie ze prowadzil mi jiz dwie ciaze. Zapisal mnie na usg jeszcze przed swietami na 22.12, na poczatku stycznia duzo badan z krwi i potem wizyta. A w poniedzialek mam przyjsc po l4 bo teraz do konca tyg jestem na choroboqym wiec dzis nie mogl wystawic, da w ppniedzialek :-)

PLPaulina, Dooti, polkosia, d'nusia lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Ja jestem dosłownie przerażona . Moze różnica nie będzie aż tak strasznie mała ale nie będę ukrywać ze nie planowałam więcej dzieci a obecna ciaza to wpadka :-)

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję codziennie kawę, ale przeszłam na jedną dziennie.

• Existenz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Ja pilam kawe w 1 ciazy i pozniej w trakcie kp , 1-2 kawy mozna , nikt mi nigdy nie zabranial , ale nie wiecej. Teraz mnie odrzuca od kawy i slodkiego , tez mam ochote na kwasne. Mam tez mdlosci , rano malo nie zwymiotowalam w trakcie mycia zebow. Czy bola was jajniki w trakcie kichania. Dzis 2 razy kichnelam i 2 razy strasznie zabolalo mnie.
    Przed kichnieciem zwijam się w pół wtedy nie boli

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 21:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:

Haha ja to samo. Mam wrażenie ze każdy cos ode mnie chce i to mnie irytuje :d

Dooti lubi tę wiadomość

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam 2 dziecko , ciagle o tym myslalam, oczywiscie boje sie jak sobie poradze. Wiek mam taki, ze teraz albo bedzie jedno, udalo sie , ciesze sie bardzo, ale tez jestem przerazona. Miszkamy w de i sie zastanawiam co zrobimy ze starszym w dniu porodu, moze kolezanka go wezmie na troszke.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Haha ja to samo. Mam wrażenie ze każdy cos ode mnie chce i to mnie irytuje :d

Dokładnie, rano jeszcze spoko, ale tak od godz. 13, to zabijałam wzrokiem każdego kto ośmielił się wejść do pokoju ;)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze chciałam mieć mała różnicę między dziećmi. Stąd też moje pytanie. Ciekawa jestem po prostu czy jest bardzo ciezko.

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie troche boje, jesli wszystko bedzie ok to synek bedzie mial prawie 14 mcy jak urodzi sie drugie dziecko. Teraz z malym jest juz o niebo lepiej niz bylo na poczatku. Pomimo ze ominely nas kolki to przez pierwsze 2 miesiace pobudka w nocy co godzine a od 5 rano nie spal praktycznie caly dzien, przez co bylam wyczerpana psychicznie i fizycznie. Przeraza mnie powtórka z rozrwywki, pomimo ze bardzo sie cieszymy z drugiej ciazy :)

Iva79 lubi tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije jedną zieloną herbatę tylko dwa razy zalewam.
    Też jestem bardziej drazliwa, nawet ukochany Mąż mnie irytuje.
    Ja dużo kicham, zawsze tak miałam. Brzuch mnie od tego nie boli, ale czasem wolę przytrzymać brzuch.
    Zabieram się za kapustę zasmażana. To teraz mój smak :-)

Iva79 lubi tę wiadomość

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ