Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny, szukałam na belly czy jest już może jakaś grupa sierpniowych mam i trafiłam na Was. Powiem krótko jak sytuacja wygląda u mnie. Mamy synka który ma niecałe 20 miesięcy. Trochę się o niego staraliśmy. Na drugie dziecko byliśmy otwarci i chcieliśmy je mieć, ale nie spodziewaliśmy się, że bez pomocy lekarza się uda i tak szybko w zasadzie. Ostatnią miesiączkę miałam 11 listopada, wczoraj i dzisiaj robiłam test. Pozytywny wynik, do tego oczywiście objawy ciała. Do giną idę 29 grudnia, zobaczymy czy już serduszko będzie biło. Wierzę, że tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 17:31
justyna14, PLPaulina, NiecierpliwaOna, niedograna, Iva79, Dooti, KlaudiaSG, mateoska, Karoluś81, Existenz, jej odbicie, Flowwer, d'nusia lubią tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Iva79 wrote:Ja chcialam 2 dziecko , ciagle o tym myslalam, oczywiscie boje sie jak sobie poradze. Wiek mam taki, ze teraz albo bedzie jedno, udalo sie , ciesze sie bardzo, ale tez jestem przerazona. Miszkamy w de i sie zastanawiam co zrobimy ze starszym w dniu porodu, moze kolezanka go wezmie na troszke.
Ja mam dokładnie takie samo zmartwienie . Nie mam tu żadnej rodziny i chyba tym razem będę musiała rodzic sama a mąż zostanie ze starszym synkiemIva79 lubi tę wiadomość
-
Aradia*** wrote:Ja mam dokładnie takie samo zmartwienie . Nie mam tu żadnej rodziny i chyba tym razem będę musiała rodzic sama a mąż zostanie ze starszym synkiem
no i chyba to jest jedyny problem z mała róznicą wieku. tak sądze. bo w dniu porodu, ktoś musi zostać z maluchem, później z wisytami w szpitalu bywa różnieWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Kawuszka wrote:Dzień dobry dziewczyny, szukałam na belly czy jest już może jakaś grupa sierpniowych mam i trafiłam na Was. Powiem krótko jak sytuacja wygląda u mnie. Mamy synka który ma niecałe 20 miesięcy. Trochę się o niego staraliśmy. Na drugie dziecko byliśmy otwarci i chcieliśmy je mieć, ale nie spodziewaliśmy się, że bez pomocy lekarza się uda i tak szybko w zasadzie. Ostatnią miesiączkę miałam 11 listopada, wczoraj i dzisiaj robiłam test. Pozytywny wynik, do tego oczywiście objawy ciała
Kawuszka lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaOna wrote:no i chyba to jest jedyny problem z mała róznicą wieku. tak sądze. bo w dniu porodu, ktoś musi zostać z maluchem, później z wisytami w szpitalu bywa różnie
Iva79 lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Widzę że dużo dziewczyn ma/będzie miało małe roznice między dziećmi..
Nie boicie się? Lub jak sobie radzicie?
Kiedy urodziłam trzecie dziecko, to mój najstarszy syn miał dokładnie 3 lata i 8 miesięcy, a młodsza córeczka równo 1,5 roku. Teraz, kiedy będze czwart bobas, to syn będzie miał 5 lat i 5 miesięcy, córeczka 3 lata i 3 miesiące i synek 1 rok i 8 miesięcy.
Wtedy jak sie urodził maluszek było w porządku. Jasne, że jak nie masz z kim zostawić dzieci, to musisz brać cała ekipę do sklepu, czy do przedszkola, żeby zaprowadzic starsze, ale to w zasadzie kwestia logistyki. W domu ja problemów nie miałam. Na poczatku bobas w zasadzie tylko spi, kolki na szczęście nas ominęły, a kiedy zaczyna byc ruchliwe, ma te 3-4 miesiące, to starsza córeczka juz miała niemal 2 lata więc już bawiła się sama, miała swój świat Mi dużo dało to, że kiedy pojawiło się trzecie, to dwójka starszych już spokojnie mogła bawić się razem, nie "wisieli" na mnie, bo mieli siebie, zajmowali sie soba. Teraz cała trójka juz urzęduje razem. Oczywiście juniorek ich wkurza, bo wszystko zabiera, rozwala klocki itd, ale mają ctrójkę maluchów mam dla siebie więcej czasu niż miała go kiedy był tylko jeden synek i ciągle wymagał mojej uwagi, żeby go zabawić, coś pokazać, teraz "starszaki" pokazuja mu książęczki, zabawiająIva79, Beata, PLPaulina lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Według tego klasycznego obliczenia to dodając 7 dni do 11 listopada i odejmując 3 miesiące data wychodzi ma 18.08.2018r w dzień w którym mam być straszą i dokładnie w naszą 6 rocznicę ślubu
niedograna, Iva79, d'nusia lubią tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualny
-
Kawuszka wrote:Według tego klasycznego obliczenia to dodając 7 dni do 11 listopada i odejmując 3 miesiące data wychodzi ma 18.08.2018r w dzień w którym mam być straszą i dokładnie w naszą 6 rocznicę ślubu
Jaki byłby ładny prezent a jaka data ósemkowaKawuszka lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Kawuszka wrote:Według tego klasycznego obliczenia to dodając 7 dni do 11 listopada i odejmując 3 miesiące data wychodzi ma 18.08.2018r w dzień w którym mam być straszą i dokładnie w naszą 6 rocznicę ślubu
DobrejMysli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja sie bałam jak ta moja 1,5 roczna córeczka zareaguje na dzidzie, która jej "zabierze" mame, ale od początkui starlismy się ja angażować w opiekę, podawała pampersy, maśc na odparzenia itd. Teraz jest cudowna starsza siostrą, ciągle go całuje, tuli, głaszcze i boje sie zostawić ich sam na sam, żeby mu z tej miłości krzywdy nie zrobiła on jeszcze niepewnei chodzi i kiedy ona go chce przytulić to bidny traci równowagę, a kiedy ja ciągnie za włosy, to ona zamyka oczy i cierpliwie pozwala się szarpać, za to wystarczy, zeby ten starszy na nia spojrzał nie po jej myśli - od razu jest wojna i mam wrażenie, że ona w wieku tych 2,5 lat jest bardziej samodzielna niż był synek w jej wieku, włąsnie dlatego że ona uczy sie od niego. Skoro on może jeśc sam, to ona też chce, on sam ubiera buty, więc nie ma opcji, żeby ktoś ubierał jej itd
Z zazdrością też nie ma problemu, bo synek nie pamięta czasów kiedy był sam, nie zdążył się zorientować że jest sam, a teraz odkąd pamiętaja zawsze ich było więcej do tulenia czy sadzania na kolanachIva79, Beata, PLPaulina lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
NiecierpliwaOna to mialas szczescie, ze maluchy Ci spaly, u mnie nie spal praktycznie caly dzien, a w nocy co godzine sie budzil. Teraz ma 6 mcy i spi o wiele wiecej niz majac miesiac czy dwa. A na czerwcowkach 2017 jest dziewczyna, ktorej dziecko do tej pory malo spi i daje jej niezle popalic. Nie ma reguly, ze niemowle wiekszosc czasu spi, bo w niektorych przypadkach tak nie jest.
NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Zawsze chciałam mieć mała różnicę między dziećmi. Stąd też moje pytanie. Ciekawa jestem po prostu czy jest bardzo ciezko.Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie