Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo właśnie odnośnie tych prenatalnych, to mnie lekarz też wysłał w 12 tyg, mimo że nie miałam wskazań, do specjalistycznego gabinetu, gdzie codziennie lekarze wykonują właśnie takie USG.
Po pierwsze mają bardzo dobry sprzęt i znają nowoczesne techniki, do USG genetycznego jednak trzeba mieć odpowiednią wiedzę. Mój lekarz, choć jest ordynatorem w szpitalu tak mi wprost powiedział, że najlepiej to zrobić u kogoś, kto się tylko w tym specjalizuje. Zmniejsza się wtedy ryzyko pomyłek, itd.
-
Dooti wrote:Nie wiem czy to dziś ciąża tak na mnie działa, ale jestem mega rozdrażniona. Mam ochotę płakać a przy tym połowę ludzi rozstrzelać z mężem na czele. Czekam z utęsknieniem na moment, kiedy przedstawię w pracy l4.
Dooti jakbym słyszała siebie z dzisiaj... w pracy myslałam, ze zabiję niektórych klientów, a po powrocie do domu męża !!! i dokładnie też już nie mgę doczekać się L4, ja idę od początku stycznia już..Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Dooti, ja chodzę do Babka Medica do dr Czarneckiej-Świerkot. Razem pracowalysmy, prowadzila moja pierwsza ciaze, druga też juz w Babce. Teraz też będę do niej chodzić.
Wedlug mnie jest dobrym lekarzem. Specjalnie do niej na wizytę jezdze 70 kmd'nusia lubi tę wiadomość
-
Mi 88 trafilas na konowala!!!edit. Przyjrzalam sie i chyba jednak puerwsza lekarka ma racje to pevherzyk ciazowy a w srodku zoltkowy , zarodka nie widze jeszcze na zadnym usg. Moze cos tam sie przedzieta ale pesnosci nie mam. Takie samo zdjecie ja mam z usg z poprzednidgo tyg i wladnie tak zostalo opisane przez lekarza.
Widzialad na ekranie serduszko? Tzn pulsujaca kropke albo slyszalas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 22:20
-
justyna14 wrote:Mi 88 trafilas na konowala!!!edit. Przyjrzalam sie i chyba jednak puerwsza lekarka ma racje to pevherzyk ciazowy a w srodku zoltkowy , zarodka nie widze jeszcze na zadnym usg. Moze cos tam sie przedzieta ale pesnosci nie mam. Takie samo zdjecie ja mam z usg z poprzednidgo tyg i wladnie tak zostalo opisane przez lekarza.
Widzialad na ekranie serduszko? Tzn pulsujaca kropke albo slyszalas?justyna14 lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Widziałam, pulsowała Tętno 140/min. Żółtkowe nie pulsują Może to Twoje to też zarodek?
mi88, KlaudiaSG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Widzialyscie takie fajne bujaczki elektryczne, na Youtube natrafiłam 4moms mamaroo ale drogie jasny gwint. Niezle bajerki teraz robią
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cześć dziewczyny! Przeczytałam wątek od początku i już wiele wyniosłam To moja pierwsza ciąża więc jestem całkiem zielona
Jestem w 5 tyg. ciąży (4 tyg. i 3 dni) Ovu wskazało datę porodu na 17.08.2018r. Cieszę się ogromnie bo to jest też mój miesiąc urodzin
Beta 1350 - 17 dpo
Beta 2699 - 19 dpo
Jutro wizyta u ginekologa. Nawet nie nastawiam się, że dużo zobaczę ale chcę chociaż wiedzieć czy jest wszystko ok. Miałam dwa razy usuwane mięśniaki w miejscu zagnieżdżenia zarodka co uniemożliwiało ciążę i niepokoję się tylko tym ale jestem dobrej myśli Nie spodziewałam się takiego cudu na Święta (4 lata starań) więc póki co we mnie sama radość i spokój, wszystko w rękach Boga
Objawów większych nie mam, tylko wrażliwe piersi i senność. Wolałabym przy tym pozostać bo inaczej ciężko byłoby w pracy (duży kontakt z ludźmi)
mi88, Cccierpliwa, PLPaulina, niedograna, KlaudiaSG, NiecierpliwaOna, Martula78 lubią tę wiadomość
Vi -
PLPaulina wrote:Zawsze chciałam mieć mała różnicę między dziećmi. Stąd też moje pytanie. Ciekawa jestem po prostu czy jest bardzo ciezko.
Nie! Najgorszy jest początek, żeby złapać rytm dnia, u nas to trwało 3-4 miesiące. Teraz dziewczyny pół dnia bawią się ze sobą, a ja mam nieraz czas na serial czy książkę, serio! Organizacja przy dwójce jest znacznie łatwiejsza, wbrew pozoromPLPaulina, Iva79, jej odbicie lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Lavendova wrote:Widzialyscie takie fajne bujaczki elektryczne, na Youtube natrafiłam 4moms mamaroo ale drogie jasny gwint. Niezle bajerki teraz robią
Mamy, genialna zabawka Używałam niewiele, ale jak już trzeba było, to ratowała mi życie. Mąż czasem wyjeżdża służbowo i jak wypadło, że musiałam uśpić obie dziewczynki na raz - awykonalne, to jedną kp, a druga się bujała i przysypiała. W dzień na czas robienia obiadu też czasem kładłam młodszą. Mamy też Nunę i też jest genialna. Starsza do dziś używa, bo jest do 40 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 02:05
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Vi wrote:Cześć dziewczyny! Przeczytałam wątek od początku i już wiele wyniosłam To moja pierwsza ciąża więc jestem całkiem zielona
Jestem w 5 tyg. ciąży (4 tyg. i 3 dni) Ovu wskazało datę porodu na 17.08.2018r. Cieszę się ogromnie bo to jest też mój miesiąc urodzin
Beta 1350 - 17 dpo
Beta 2699 - 19 dpo
Jutro wizyta u ginekologa. Nawet nie nastawiam się, że dużo zobaczę ale chcę chociaż wiedzieć czy jest wszystko ok. Miałam dwa razy usuwane mięśniaki w miejscu zagnieżdżenia zarodka co uniemożliwiało ciążę i niepokoję się tylko tym ale jestem dobrej myśli Nie spodziewałam się takiego cudu na Święta (4 lata starań) więc póki co we mnie sama radość i spokój, wszystko w rękach Boga
Objawów większych nie mam, tylko wrażliwe piersi i senność. Wolałabym przy tym pozostać bo inaczej ciężko byłoby w pracy (duży kontakt z ludźmi)2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualny