Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
i ja pozwolę sobie dołączyć do Was przedwczoraj wyszedł test baaardzo pozytywny W 4 cs wizytuję dopiero 27.12, mam nadzieję że maluszek rozwija się prawidłowo już 70 stron ponad? o matko.. kiedy ja to nadrobię przy moim roczniaku
PLPaulina, polkosia, Existenz, niedograna, Iva79, d'nusia, Vi, Carolline lubią tę wiadomość
-
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
d'nusia wrote:Już po. Równo 6 tydzień, jeden dzisius, bije serduszko.
Mam l4 od dziś i bardzo się cieszę.
Data porodu na 10.08.
Jak to zrobiłaś że masz L4? Dał Ci tak po prostu? Kurcze strasznie chciałabym pójśc na L4, a boje się że babeczka stwierdzi, że przesadzam - ciaża nie choroba, leń jestem i tyleWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Aradia*** wrote:Ja używałam oliwek i kremów rownież tych z wyższej półki a jestem od ud po piersi w rozstępach.
Ich pojawienie sie bądź nie jest ponoć genetyczne i skoro maja wyjsć to wyjdą choćbyśmy wylały na siebie litry oliwek .
Ja tendencje do rozstępów miałam juz wcześniej bo sporo pojawiło sie jeszcze przed ciaza przy utracie wagi i po okresie dojrzewania .
O brzuszki musimy dbać wszystkie ale chyba niestety nie ma żadnego cudownego środka który całkowicie uchroni nas przed rozstępami .
Sama jestem ciekawa ile przybędzie ich tym razem ale po pierwszej ciazy nauczyłam sie juz akceptować nowy wygląd swojego brzucha bo lepiej juz niestety nie będzie .
Moja koleżanka ma mnóstwo rozstępów i nazywa je Swoimi Dziecięcymi Tatuażami Taka pamiątka i jużAradia***, Vi lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja byłam od początku ciąży u dwóch lekarzy i każdy wręcz wciskal mi L4. Nie wiem czy to ze względu na to że mam 36 lat a to moja pierwsza ciąża? L4 planuję wziąć od drugiej połowy stycznia. Teraz zaczynam długi urlop, super mi się złożyło do pracy wracam 2 stycznia i w zależności od samopoczucia popracuje dwa, maks cztery tygodnie, akurat zacznę od początku lutego drugi trymestr, a wtedy to już na pewno będę odpoczywać.
Masakrycznie chce mi się jeść. Nawet do południa kiedy męczą mnie mdłości. Jem jeszcze raz tyle co przed ciąża, i jeszcze mi mało.
Witam nowe Sierpnióweczki, gratuluję serduszek i trzymam kciuki za wizyty.
Ja pójdę za tydzien, akurat miną dwa tygodnie od serduszka. Najwyższy czas zrobić badania. Dentyste zaliczyłam w tym tygodniu, wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 14:03
-
NiecierpliwaOna wrote:Jak to zrobiłaś że masz L4? Dał Ci tak po prostu? Kurcze strasznie chciałabym pójśc na L4, a boje się że babeczka stwierdzi, że przesadzam - ciaża nie choroba, leń jestem i tyle
Mój ginekolog bez problemu dawał mi zwolnienia, ale to było już 6-7 w pierwszej i 8 miesiąc w drugiej ciąży. Teraz chciałabym iść od razu i też się zastanawiam czy się uda.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyNiecierpliwaOna wrote:Jak to zrobiłaś że masz L4? Dał Ci tak po prostu? Kurcze strasznie chciałabym pójśc na L4, a boje się że babeczka stwierdzi, że przesadzam - ciaża nie choroba, leń jestem i tyle
-
Leticia wrote:Cześć Dziewczyny, mogę do Was dołączyć?
Jestem już mamą niespełna 15-miesięcznej córeczki i właśnie się dowiedziałam, że jestem w kolejnej ciąży. Karmiłam piersią ponad 14 miesięcy i od porodu miałam tylko jeden okres. Nie planowaliśmy z mężem teraz dziecka i szczerze mówiąc - jestem w szoku Wygląda na to, że coś się grubo pomieszało w moich cyklach po ciąży i karmieniu, bo jedyne współżycie bez zabezpieczeń miało miejsce tuż po tym pierwszym okresie. Szok i niedowierzanie.
Z ostatniej miesiączki termin wychodzi na 21 sierpnia.
U nas właśnie, też jest teraz lekki szok. Synek ma 20 miesięcy i też nie myśleliśmy, że tak szybko się uda. Już pisałam o tym, dla nas szybko bardzo, bo o synka staraliśmy się już z pomocą lekarzy. Damy radę. Mnie termin z miesiączki wychodzi na 18 sierpnia i to akurat na dzień naszej rocznicy ślubu A i tego dnia mam być świadkiem na ślubie u kuzynkiIva79, Vi, Leticia, niedograna lubią tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Dziewczyny, dzisiaj to mam takiego stracha ogólnie i chyba pójdę jutro na betę, mimo, że moja ginekolog mówiła, że nie jest to konieczne, ale mamusie lubią robić to badanie
A po drugie dzisiaj od rana mam w głowie myśl, jak ja sobie dam radę z dwójką dzieci i taką różnicą nie dużą tak naprawdę. To pytanie padało tutaj już, ale ja dzisiaj dołączam ze swoim natłokiem myśli
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Kawuszka wrote:Dziewczyny, dzisiaj to mam takiego stracha ogólnie i chyba pójdę jutro na betę, mimo, że moja ginekolog mówiła, że nie jest to konieczne, ale mamusie lubią robić to badanie
A po drugie dzisiaj od rana mam w głowie myśl, jak ja sobie dam radę z dwójką dzieci i taką różnicą nie dużą tak naprawdę. To pytanie padało tutaj już, ale ja dzisiaj dołączam ze swoim natłokiem myśli
Edit. Patrze ze pierwsze bedzie juz w takim wieku ze spokojnie do przedszkila Ci przyjma od wrzesniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 16:38
Iva79 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak po wizytach u mnie beta dziś 159,7(13dpo) z 39,6(11dpo)
justyna14, Cccierpliwa, Flowwer, Aradia***, Marta..a, mateoska, PLPaulina, Vi, polkosia, niedograna, Iva79 lubią tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Cześć dziewczyny, czytam was i czytam... Zazdroszczę, pozytywnego nastawienia, ja ciągle się stresuje.. Dziś mam równe 6 tygodni i nic... Tylko ogromna senność i czasem mdli mnie popołudniami. Piersi bolały tylko przed planowaną miesiączką koło 4 tygodnia, ale puściły i nic nie czuję. Są bardziej nabrzmiałe i sutki mam większe ale piersi nie bolą.. Dodatkowo czytam, że macie ogromne ilości śluzu, a u mnie wciąż sahara... Wizytę mam na 20 tego grudnia, ale do tego czasu zwariuję.. Ostatnia beta i wizyte z badaniem usg miałam 6tego grudnia (zarodek 6mm ), i od tamtej pory nie wiem co z maleństwem, to już 9 dni, a jeszcze 5 przede mna...
Też macie takie obawy jak ja ?Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Cześć Dziewczyny
Właśnie dołączyłam do Was tu na forum, a o tym, że będę
"sierpniową mamusią" dowiedziałam się przedwczoraj Mam 27 lat i jestem pełna obaw w związku z ciążą (w lutym 2016 ciąża biochemiczna), a bardzo chciałabym się nią cieszyć.
Pierwszą wizytę u ginekologa mam 27 grudnia, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
Trzymam kciuki za wszystkie sierpniowe mamusie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 16:59
Kawuszka, d'nusia, PLPaulina, Vi, niedograna, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny