Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie dzień zaczął się od różowych plamien.
Nie sądzę już że to wina niedoboru progesteronu. Bo biorę i luteine i duphaston. Jestem chodzący progrsteron.
Mam tylko nadzieję, że plamienie ma związek z nadzerka.. I że ta krew nie jest z domku maleństwa. -
Roza86 wrote:Hmm.. ja zawsze miałam problemy z cerą, a teraz cera zaczęła mi się goić. Szczerze, to jak to zauważyłam, pomyślałam sobie, że to może być ciąża! Zmiany hormonalne itd.
Czyli jak na razie mi służy - zobaczymy dalej!
Dziewczyny, jak się robi takie super suwaczki??
https://www.suwaczki.com/Roza86 lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
KlaudiaSG wrote:Paulina też mam taką nadzieję kiedy masz kolejną wizytę u lekarza?
Ja idę w środę. Zastanawiałam się czy iść jeszcze szybciej ale nie wiem czy ma to sens skoro ostatnio nic nie znalazł
Byłaś prywatnie?Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
I od dzisiaj nie czytam już nic na ten temat na internecie. Co prawda jest dużo przypadków, że dobrze wszystko się skończyło i to nic złego nie oznaczalo, ale jednak te negatywne potem siedzą mi w głowie i wpadam w panikę zostanę przy naszym wątku jedynie21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Niecierpliwa nie. W moim regionie ciężko o prywatny gabinet (mała miejscowość w Niemczech ). Poszłam też wtedy do zupełnie innego lekarza bo mój przyjmował w tym dniu w przychodni 100km ode mnie. W środę już u mojego mam wizytę.21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
KlaudiaSG wrote:Niecierpliwa nie. W moim regionie ciężko o prywatny gabinet (mała miejscowość w Niemczech ). Poszłam też wtedy do zupełnie innego lekarza bo mój przyjmował w tym dniu w przychodni 100km ode mnie. W środę już u mojego mam wizytę.
aaaa. Bo tutaj w pl z jakimiś niepokojącymi mnie objawami nie poszłabym na NFZ. Jednak sprzęt w prywatnych gabinetach jest duuużo lepszy niż w tych NFZ-towskich. Trzymam kciuki za dzidzię, niech sobie tam spokojnie rośnie, zamknięta szczelnie w swoim domku. Masz rację-nie czytaj newsów - nie potrzebnie się zestresujesz, a to nie sprzyja fasolce.Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Klaudia o widze tez z de
Ja bym powiedziala ze tutaj to ogolnie prywatny gabinet to cos tak niespotykanego ze az szokuje i to bez względu na wielkosc miasta...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyKlaudiaSG wrote:Paulina też mam taką nadzieję kiedy masz kolejną wizytę u lekarza?
Ja idę w środę. Zastanawiałam się czy iść jeszcze szybciej ale nie wiem czy ma to sens skoro ostatnio nic nie znalazł
Ja mam wizyte 19.12.. czekam cierpliwie.
Coś mi tam gin wspominała że niepokojące by było jakby ból się pojawił. Wtedy zero czekania.
jesli bedzie postep w rozwoju maleństwa to chyba trochę się uspokoje.. -
Byłam wczoraj na USG. Według monitorowanej owulacji to był 5 tydzień 6 dzień. (według OM - 6 tydzień 5 dzień, ale owulacja w 21 dniu).
Potwierdzona ciąża wewnątrzmaciczna. Pęcherzyk ciążowy 18 mm. W pęcherzyku widoczny tylko pęcherzyk żółtkowy 4mm. Zarodka brak.
Mam przyjść jeszcze 21 grudnia. Ogólnie lekarz był zwolennikiem wizyty dopiero 29 grudnia ale wtedy wyjeżdżam i będę dopiero po nowym roku.
Na tej wizycie 21 musi już być widać zarodek bo to byłby 6 tydzień 5 dzień, ewentualnie jeszcze bez akcji serca.
Mam mieszane uczucia po tej wizycie. Lekarz powiedział, że jedna na 5 ciąż się nie rozwija dalej i jest to loteria czyja. Powiedział, że u mnie jak owulacja była monitorowana to w 5 tyg 6 dniu już powinien ten zarodek być ale czekamy dalej.
Nie czuję się podniesiona na duchu po tej wizycie . Nie dał mi wcale do zrozumienia, że skoro jest pęcherzyk żółtkowy to i zarodek za kilka dni też powinien się pojawićWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 09:49
niedograna, d'nusia lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Cccierpliwa a ty skąd dokładnie?
Szczerze, w mojej okolicy jeszcze nie spotkałam prywatnego. A co do sprzętu wydaje mi sie, że nie jest zły. Co prawda zależy od przychodni ale nie miałam nigdy wrażenia, że coś kiepsko widać było. Jedynie właśnie ciężko znaleźć lekarza 'z powolaniem'. Ten którego teraz mam odchodzi już na emeryture i 20-go ide do niego ostatni raz. Mam nadzieję, że coś mi doradzi.
Niecierpliwa dziękuje staram się panować nad tym stresem, ale jednak ciągle się boje że coś pójdzie nie tak
Paulina, też tak słyszałam. A boli nie mam. Wczoraj czulam ciągnięcie w macicy, ale to raczej dlatego, że rośnie. Dzisiaj jedynie czuje plecy i jestem padnięta. Ale boli brzucha, albo skurczy na szczęście nie mam.
Trzymam kciuki za twoją wizytę daj od razu znać jak było21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Squirrel lekarze chyba nie powinni tak 'pocieszac'. Każda z nas wie że może coś się nie udać, ale nie koniecznie słuchanie tego od lekarza jest pocieszające
Mam nadzieję, że na następnej wizycie będzie już piękny zarodeczek.
A nie chcesz iść do innego lekarza jeszcze? Może sprzęt miał kiepski i nie zauważył zarodka? To też się zdarza.21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa poszłam na pierwszą wizytę tak jak gin kazała - 2 tyg po terminie @.
Czy to co zobaczyłam znaczy Nic? Nie sądzę.
Wiem że ciąża znajduje sie w macicy. Że jest zarodek. jak pierścionek z brylantem.
dla mnie to dużo. Uspokoiła mnie też co do moich plamien.
Więc jestem z wizyty zadowolona.
Też trzeba zrozumieć że inaczej kobieta reaguje na 1 ciążę a inaczej na kolejne.
Ja akurat dostał info od gin kiedy mam przyjść. Ale nie każda kobieta wie kiedy po pozytywnym teście ma pójść do ginekologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 11:56
KlaudiaSG, mi88, Dooti, jej odbicie, Vi lubią tę wiadomość
-
Również miałam przyjść dwa tygodnie po terminie @. Wizyt nie mam tak często przez moje widzimisie. To zalecenie lekarza, który chce mnie widzieć co dwa tygodnie przez moje komplikacje z pierwsza ciąża i po poronieniu jej.
Ostatnia wizyta też mnie bardzo uspokoiła bo zarodek w macicy i serduszko bije pomimo krwawień.
Każda kobieta jest inna nikt nikomu nie każe biegać po lekarzach, ale nie jest w porządku też krytykowanie, że ktoś częściej wizytuje. Każdego uspokaja co innego i każda jest po innych przejściach.
A co do czułości lekarzy. Mam prawo tego oczekiwać. Mój lekarz nawet ostatnio mnie zjechał bo powiedziałam że to dopiero wczesna ciąża i nic nie wiadomo. Według niego wczesna ciąża to też przeciez ciąża. Nie ma znaczenia czy jesteś w 5 czy 30 tygodniu. Cały czas tu chodzi o nowe życie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 11:57
poliś, PLPaulina, mi88, Dooti, Vi lubią tę wiadomość
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Dziewczyny serduszkowe, mam pytanie czy badanie na którym widać było serduszko wykonywane było dopochwowo, czy na brzuszku już?
Jestem ciekawa, bo 20 tego mam wizyte, będzie to już prawie 7 tydzień, a zauważyłam, że ten żel, który nakłada na głowicę do ultrasonografii lekarz, powoduje u mnie reakcję alergiczną, więc wolałabym tego uniknąc... Tylko czy w 7 tygodniu jest opcja usg na brzuchu zrobić i coś zobaczyć, czy to za wcześnie?Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu