Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzeci trymestr czas zacząć
Ja ostatnio miałam powtórkę toxo i tsh. I tu niespodzianka, tsh skoczyło do 3,6, dostałam Euthyrox 25 na początek.
Mleko też by mi się przydało, bo chcę mm podawać na noc, kupię pewnie bebilon, tak jak pierwszej córce, albo poczekam i zobaczę czym w szpitalu dokarmiają i wezmę takie samo. -
U mnie z tego co wiem to dokarmiaja w nocy, ale mogło się coś pozmieniać. Mleka nie kupuję, będę próbowała KP.
Już nie mogę się doczekać sierpniazaczęły się u mnie straszne bóle kręgosłupa... Koszmar jakiś. Boli tak że siedzieć się nie da za bardzo...
-
W szpitalu to chyba bebiko albo bebilon dają. Ale nie trzeba dokarmiać nim przecież, oczywiście wiadomo, jak pokarmu na początku nie ma to ciężko, ale trzeba walczyć
nie spotkałam się z opinią, że należy kontynuować mleka ze szpitala później w domu. Spokojnie można zmienić, takie maleństwa wypijają małe ilości mleka na początku, więc nawet nie ma jako takiego przejścia jak w późniejszym wieku z mleka na mleko, np. jakieś mieszanie dwóch mieszanek czy coś.
-
e_mii wrote:U mnie w szpitalu po cc zabierają dzidzie na pierwszą noc i wtedy dokarmiają. Zresztą jak mi córka płakała pół dnia a sutki już mi krwawiły, to sama prosiłam żeby ją dokarmić mm.
Czasami trzeba to trzeba. W domu powalczysz w spokojnej atmosferze o pokarm -
My bylismy w szpitalu tydzien i przez ten czas dostawal 2 rozne mleka, wiec nawet w szpitalu nie podaja ciagle tego samego. Narazie nie kupuje mleka, jak bedzie taka potrzeba to kupie.
Czy ktos ma przebarwienia na twarzy od slonca? w tamtej ciazy mialam a w tej jeszcze szybciej wyskoczyly. Ogolnie nie najlepiej wygladam z takimi plamami na kosciach policzkowych. Masakara. Na szczescie po porodzie to schodzi, ostatnio przynajmniej tak bylo -
myszka 30 wrote:Czy ktos ma przebarwienia na twarzy od slonca? w tamtej ciazy mialam a w tej jeszcze szybciej wyskoczyly. Ogolnie nie najlepiej wygladam z takimi plamami na kosciach policzkowych. Masakara. Na szczescie po porodzie to schodzi, ostatnio przynajmniej tak bylo
Ja mam plamy po urlopie na Cyprze. Trochę zaczęły łagodniec to się doprawiłam w majówkę i znów są mega ciemne. Mam do twarzy krem z filtrem 50+.. muszę pamiętać częściej się nim chyba smarować na słońcu. Może to kwestia tego ze twarz się poci i filtr schodzi..? Albo dla mnie 50 jest za niski
Kosmetyczka poleciła nakładać papkę z drożdży w te miejsca (drożdże takie do pieczenia, bez konserwantów musza być) albo zgnieciona natkę pietruszki. Jakieś kremy rozjaśniające dopiero po ciazy bo są na bazie kwasów i mogą podrażniaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 11:19
-
myszka 30 wrote:My bylismy w szpitalu tydzien i przez ten czas dostawal 2 rozne mleka, wiec nawet w szpitalu nie podaja ciagle tego samego. Narazie nie kupuje mleka, jak bedzie taka potrzeba to kupie.
Czy ktos ma przebarwienia na twarzy od slonca? w tamtej ciazy mialam a w tej jeszcze szybciej wyskoczyly. Ogolnie nie najlepiej wygladam z takimi plamami na kosciach policzkowych. Masakara. Na szczescie po porodzie to schodzi, ostatnio przynajmniej tak bylo
We Wrocławiu jest bank mleka jak ktoś ma wybitne opory przed mm.
Mi się chyba jakiś trądzik różowaty zrobił. Symetryczne zaczerwienienia na twarzy na policzkach przy nosie
-
Dziewczyny od wczoraj źle się czuje i jadę właśnie na IP. Ból żołądka, wymioty i biegunka oraz delikatnie spuchnięte stopy (dziś ze stopami trochę lepiej)....Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
myszka 30 wrote:My bylismy w szpitalu tydzien i przez ten czas dostawal 2 rozne mleka, wiec nawet w szpitalu nie podaja ciagle tego samego. Narazie nie kupuje mleka, jak bedzie taka potrzeba to kupie.
Czy ktos ma przebarwienia na twarzy od slonca? w tamtej ciazy mialam a w tej jeszcze szybciej wyskoczyly. Ogolnie nie najlepiej wygladam z takimi plamami na kosciach policzkowych. Masakara. Na szczescie po porodzie to schodzi, ostatnio przynajmniej tak bylo10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
Ja dokarmiałam Bebilonem Profutura bodajże, bo to jedno z niewielu, które w składzie nie miało oleju palmowego
W szpitalu podają takie mleko, z jaką firmą mają dobre kontakty
Jeśli wiecie, co mam na myśli
Mleko po szpitalu można zmienić, tylko trzeba się liczyć z tym, że przez 2-3 dni może występować dziwna (inna niż wcześniej) kupka. Ale to powinno minąć.
W szpitalu, w którym rodziłam, był bank mleka, ale przysługiwało ono tylko wcześniakom i dzieciom z problemami zdrowotnymi.
-
nick nieaktualnyJa wolę już mieć w domu niż później brać co akurat będzie w sklepie... Jak myślę o kp to aż mnie telepie, nie lubię tej czynności.
Olej palmowy? O cholera nawet nie wiedzialam żeby na to zwrócić uwagę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 12:16
-
nick nieaktualnymyszka 30 wrote:Czy ktos ma przebarwienia na twarzy od slonca? w tamtej ciazy mialam a w tej jeszcze szybciej wyskoczyly. Ogolnie nie najlepiej wygladam z takimi plamami na kosciach policzkowych. Masakara. Na szczescie po porodzie to schodzi, ostatnio przynajmniej tak bylo
Jak można dawać olej palmowy do mleka dla takich malutkich istotekkoszmar
A co do krwawiących sutków - czy hartowanie wcześniej może temu zapobiec?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 12:12
-
Ja jesli bedzie potrzeba to bede dokarmiala hippem... gdzies mialam taka strone jak znajde to wkleje z analiza skladow i bebilon nie powala... wlasnie ten profutura dobry a normalny wiem ze mial cos na czerwono...
kozalia lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700