Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mu jesli o bujaczek chodzi stawiamy na 4moms mamaroo ale uzywany... w super stanie u nas sa i fajnej cenie... do tego wkladka dla noworodka...
Tiny love suoer jest ale wiele osob mowi ze jest problem z przenoszeniem zwlaszcza jak dziecko w srodku to nie ma szans wiec odpada odrazu... myslalam jeszcze o chicvo hug ale musze jeszcze raz dokladnie pomacac i wtedy pomyslec czy faktycznie...
Szumisia mam i juz teraz czasem malej zaczynam wlaczac bo podobno jak w brzuszku juz slyszy i ma stycznosc to wieksza prawdopodobnosc ze sie sprawdzi po porodzie bo to dla dziecka cos ci zna juz od czasu brzuszka...
No i ja kupilam takiego ktory ma opcje bicia serca w tle szumu wod plodowych czyli tez to czego mala teraz caly czas slucha
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja to raczej myślałam, że bujaczek ma sens tak do 4-5 miesiąca bo potem dziecko mi w tym nie usiedzi... dlatego tez chcę z tymi cienkimi nóżkami bo można nim bujać delikatnie nogą
a do karmienia będę miała fotelik po kuzynki synku jużLeticia lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dooti wrote:Ja dziś szósty dzień w szpitalu i już mam dość tych "wczasów". Co sobie poukładam wszystko w głowie, to jest obchód, lekarze kiwają głowami tylko i zdaję sobie sprawę że jeszcze długo tu poleżę
-
Przypomniało mi się, że ja jeszcze gondole z wózka chcę niecnie wykorzystać w domu jako kołyskę bo można ją postawić i bujać w niej dziecko albo wyciągnąć nóżki i ją unieruchomić6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
ElwiraMar wrote:Hej dziewczyny wstawiałyscue gdzieś co zamówić w gemini dla mamy i maluszka ? Ale teraz nie mogę tego odszukać? Poratujecie taka lista
?
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/sierpniowe-mamusie-2018,14367,706.htmlMarta..a, ElwiraMar lubią tę wiadomość
-
Marta..a wrote:Ja to raczej myślałam, że bujaczek ma sens tak do 4-5 miesiąca bo potem dziecko mi w tym nie usiedzi... dlatego tez chcę z tymi cienkimi nóżkami bo można nim bujać delikatnie nogą
a do karmienia będę miała fotelik po kuzynki synku już
Fotelik zaczęliśmy używać jak mała sama siadała tak od 7 miesiąca bo jednak to jest pozycja bardziej siedząca. A leżaczek polsiedzaca.
-
nick nieaktualnyMy kupilismy właśnie ten tiny love 3w1. Poprzednio tez mialam jakieś leżaczki i też sie sprawdziły przy karmieniu. Mate tez kupię przydala się. Tych szumisiow raczej nie będę kupować.
Ccierpliwa z tym przenoszeniem leżaczka to mamaroo chyba tez nie przeniesiesz z dzieckiem w środku za bardzo?
A propos karmienia to niby sie teraz mówi ze nie ma diety matki karmiącej a na wątku obok czytam ze im dzieci wyja i wrzeszcza i nie śpią bo brzuszki bo kolki bo cos fam zjadly wysypki na twarzy ciele bo alergeny. To ja już nie wiem. Czyli jednak uważać na to co je? -
nick nieaktualny
-
Levandova położna mówiła, że nie ma diety jako tako, kołki jeśli mają być to będą niezależnie co jesz bo kołki są z niewykształconego układu pokarmowego, natomiast w przypadku alergii może się zdarzyć dlatego zaleca sie dodawanie pojedynczo rzeczy które uczulają. Tzn że wprowadzasz w jednym dniu jakiś mogący uczulić produkt i sprawdzasz jak dziecko reaguje.
-
Lavendova ale mamaroo to jednak typowy bujaczek muszacy byc pod pradem raczej nie do tego zeby zabrac dziecko to tu czy tam przy ikazji sprzatania prysznica itp... bardziej zeby wlozyc dziecko i zeby je pobujal jak juz mama nie daje rady... a jednak tiny live bardziej mi sie dla maluszka z przenosnym lozeczkiem kojarzy jak z typowym bujaczkiem bo w sumie w pierwszych miesiacach to samo co daje ten lezaczek daje gondola adamexa pistawiona na ziemi
tez sie lekko buja i mozna wszedzie bez problemu przeniesc a dziecko lezy na plasko... jednak w nim musisz sama pobujak albo dziecko sie musi poruszac zeby pobujalo dlatego ostatecznie byl na nie...
i wlasnie zamiast niego zastanawialam sie nad troche drozszym ale bardziej funkcjonalnym chicco hug bo jednak tez polezy na plasko jak chce dziecko polozyc i zatargac do kuchni lazienki itp to zabiore a pozniej dosc dlugo moze sluzyc jako krzeselko do karmienia...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Lavendova nie ma diety matki karmiacej
kolki nie sa od jedzenia a od nierozwinietego ukladu pokarmowego i jak maja byc to beda czy zjesz kapuste czy bedziesz zyc o suchym chlebie i wodzie
A wysypka to co innego bo tutaj dzialaja alergeny dlatego wazne produkty ktore moga wywolywac reakcje alergiczne jak np nabial, czekolada czy truskawki stopniowo nie na raz... najpierw powiedzmy kilka dni nabialu i zobaczyc czy nic sie nie dzieje innego dnia kilka truskawek itp...
No i problemy brzuszkowe(zatwardzenie) moze maluch tez miec jesli mama suplementuje zelazo bo to jednak przenika a jak duzo zelaza to maluszek wiadomo problem z wyproznieniem bedzie mial
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
vanilia120 wrote:A jaki mają lekarze plan? Założą Ci w końcu coś na tą szyjke?
Chyba nie, z tego co wiem to po 28 tc tu już nie zakładająNasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Większość tych diet matki karmiącej wynika pewnie z zakorzenienia w starszym pokoleniu i pierwsza myśl, jak dziecko płaczę, to że coś się zjadło nie tak. Nie można dać się zwariować
teraz to w sumie łatwo mówić, a później same będziemy szaleć
W czerwcu jadę po łóżeczko i wanienkęplanujemy malowanie w salonie, ale mąż chce na żółto, a ja nie znoszę żółtego koloru na ścianach...
Nad łóżeczko będę sama robiła karuzele, jeśli synek mi da, to zdążę zrobić na szydełku maskotki, jak zacznie zwracać uwagę na wiszące rzeczy to będzie gotowa.