Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nam położna mówiła że do szpitala jak:
Skurcze co 5 min
Krwawienie
Odejdą wody
Coś nam się nie podoba w ruchach dziecka
Oczywiście wystarczy jedno z czterech ;p
Czekam pod gabinetem właśnie.. jaki stres ;p chyba nie lubię usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 12:52
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja na szkole rodzenia którą mam w szpitalu w którym będę rodzić słyszałam od położnej że nic się nie stanie jak pierworódki przyjadą wcześniej, bo oni rozumieją że to nasz pierwszy poród i nie wiemy jak to wygląda. Powiedziała też że jeśli skurcze są takie że w ich trakcie jesteśmy w stanie wykonywać domowe czynności to jest jeszcze okej, jeśli natomiast są już takie że nie umiemy ustać w miejscu i z bólu musimy sobie przykucnąć to już znak że trzeba szybko zbierać się do szpitala. Ja mam około 25-35 minut drogi autem do szpitala, ale jak to wyjdzie to zobaczymy:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
A ja jadę dzisiaj na usg łydki na wszelki wypadek. Skurcz był w piątek, a ja do dzisiaj odczuwam ból i chodzi mi się źle na tę nogę bo boli.
Mam nadzieję, że nie zostanę potraktowana jak powalona przewrażliwiona ciężarna. Nie lubię tego w tym kraju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 13:03
-
Marta..a wrote:Nam położna mówiła że do szpitala jak:
Skurcze co 5 min
Krwawienie
Odejdą wody
Coś nam się nie podoba w ruchach dziecka
Oczywiście wystarczy jedno z czterech ;p
To u nas mówili, że po odejściu czystych wód, jeśli nie ma skurczy, to można poczekać kilka godzin. Jeśli jest dodatni GBS, to 2-3 godziny. Natychmiast jedziemy, jeśli wody są inne niż przezroczyste.
-
Widziałam kiedyś nagranie z monitoringu izby przyjęć, gdzie przyjechała kobitka z trzecim porodem. Podeszła do rejestracji... po czym zdjęła majtki i wyjęła dziecko
Także Justyna14, Kasiaja, uważajcie, bo może pójść ekspresowonesssssa, d'nusia, misia-kasia, justyna14, Kasiaja lubią tę wiadomość
-
Leticia wrote:To u nas mówili, że po odejściu czystych wód, jeśli nie ma skurczy, to można poczekać kilka godzin. Jeśli jest dodatni GBS, to 2-3 godziny. Natychmiast jedziemy, jeśli wody są inne niż przezroczyste.
ja się zapytałam właśnie, a co jak wody czyste
Położna: "no co, jak już odeszły to co będzie w domu siedzieć, możesz poczekać w szpitalu"
-
nick nieaktualny
-
Marta..a wrote:(..)
Czekam pod gabinetem właśnie.. jaki stres ;p chyba nie lubię usg.
a czemu nie lubisz, czemu stresujesz?
Ja to zawsze nie moge sie juz doczekac tego usg i chodze tam jakna skrzydłachmusze umawiac sie na przedpołudniowe godziny albo poranne, bo inaczej nie moge sie juz doczekac i chodze cały dzien sprawdzając czy juz moge sie ubierac i jechac do lekarza
-
A ja sie witam w nowym tygodniu
Trzymam kciuki za Wasze wizyty i usgja dopiero za tydzień idę na usg 3 trymestru. I dopiero tez za tydzien idę na spotkanie z położną. W szoku jestem że już chyba wszystkie jesteście po szkole rodzenia bo ja dopiero za 3 tygodnie zaczynam
-
Leticia to super że nie jestem ostatnia
my bedziemy na wszystkich zajęciach bo jesteśmy zieloni w każdej dziedzinie. Mąż wielu rzeczy dowiaduje sie ode mnie bo ja staram sie czytać, dowiadywać wielu rzeczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 13:55
-
Leticia wrote:Widziałam kiedyś nagranie z monitoringu izby przyjęć, gdzie przyjechała kobitka z trzecim porodem. Podeszła do rejestracji... po czym zdjęła majtki i wyjęła dziecko
Także Justyna14, Kasiaja, uważajcie, bo może pójść ekspresowo7w3d 💔 -
Leticia wrote:To u nas mówili, że po odejściu czystych wód, jeśli nie ma skurczy, to można poczekać kilka godzin. Jeśli jest dodatni GBS, to 2-3 godziny. Natychmiast jedziemy, jeśli wody są inne niż przezroczyste.
-
Ja jeśli chodzi o temat kiedy jechać to miałam tak:
1 poród odejście czopu w nocy o 3, o 7 w szpitalu na ktg leciutkie skurcze, pojechaliśmy do domu, od 10 silniejsze skurcze, o 15 wizyta u mojego gina i bolesne skurcze, o 17 szpital i już dostałam.
2 poród, skurcze cały dzień lekkie ale regularne, najpierw co 30 min, potem stopniowo coraz częściej, jak były co 5-7 min to pojechaliśmy do szpitala.
Teraz jak będą co 10-7 min to będziemy jechać żeby właśnie nie urodzić w drodze7w3d 💔 -
Ja pojechałam do szpitala jak skurcze były już co 4 minuty. Czyli po 6 h od pierwszych. Ja bym jeszcze czekała ale mąż już nalegał
A jak dojechałam to skurcze jakby ustały ;p pewnie że stresu.b
Ale rozwarcie i tak małe. Na palec.
Mam nadzieję że drugi pójdzie szybciej
-
jestem po, nie lubię bo mnie stresuje
młody waży już 1 596gwynik na 30t3d, wszystko ok, jedynie jednorazowo lekarz sprawdził tętno i wyszło mu ponad 200, więc kontrolnie można jechać do kardiologa, później średnie już 140, więc tłumaczył to tym, że młody strasznie aktywny był przed sprawdzeniem tego tętna.
Po 16 mam wizytę u lekarza prowadzącego zobaczymy co na to powie
edit. no i ułożony już główką w dół
tak się wiercił, że nawet nie musiałam płacić za nagranie bo nic na nim nie widać oprócz nosa i jajek z peniskiem małymWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 14:31
PLPaulina, justyna14, Lavendova, misia-kasia, Existenz, Kasiaja, Ania241188, Eilleen, chabasse, Carolline lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja jeszcze ułożeniem się nie przejmuję, chociaż dawno nie czułam zmiany pozycji, bo tak to czułam potworne rozciąganie brzucha przez chwilę. Ostatnio mały chyba miewa czkawki i być może jest głową w dół, bo czuję takie mocniejsze pulsowanie bardzo nisko. Nie powiem żeby to było jakoś bardzo przyjemne
No i w dzień jest strasznie leniwy
Dzisiaj jadę do dentysty... jak ja tego nie lubięmam nadzieję, że moje bolące dziąsło to nie od zęba... nawet nie mogę dobrze nitką wyczyścić bo zaraz rozcina mi dziąsła i leje się ze mnie strasznie krew wtedy... Nawet jak robię to delikatnie.