Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:Marta to już kawał chłopa
super że wszystko dobrze. Coś mówił o porodzie? Tzn czy dochodzisz do terminu wg niego czy masz się wcześniej szykować? Mi zawsze mój mówi i się sprawdza
Nic nie mówił, a zapomniałam zapytać czy jakaś przewidywana waga jest czy coś..
Stwierdził, że już w żebrach pewnie go czuję bo mam brzuch wysoko no i zapytałam, czy doradza mi się upominać albo przyjść jeszcze na usg to powiedział, że nie ma takiej potrzeby, zrobią jeszcze przed samym porodem tylko.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Zołza cieszę się, że nie jest u Ciebie tak źle. Dooti przykro mi. Trzymaj się dzielnie. Będzie dobrze, bo musi być.
Ja ostatnio mam panikę jeśli chodzi o rezononans magnetyczny, bo mają mi robić jeśli chodzi o ocenę wrośniętego łożyska. Nie miałam nigdy takich problemów, ale taką ala klaustrofobię mam. Nie wiem, przerażona jestem.
A druga rzecz, boję się cc. Przeraźliwie. Z pierwszą córką miałam znieczulenie ogólne, bo nie wbili mi się w kręgosłup. I usnęłam, później mnie obudzili i już. Nogami mogłam ruszać od razu. A teraz mam mieć znieczulenie w kręgosłup, boję się strasznie. Panikuję... wiem, że uciec ze stołu im nie ucieknę, ale straszne mam obawy, dadzą mi może coś na uspokojenie. Boję się, że będę tam słyszeć co oni mówią... że krwotok, albo usunięcie macicy, że będę tam tyle leżeć, przeraża mnie to wszystko strasznie.
-
Marta..a wrote:Nic nie mówił, a zapomniałam zapytać czy jakaś przewidywana waga jest czy coś..
Stwierdził, że już w żebrach pewnie go czuję bo mam brzuch wysoko no i zapytałam, czy doradza mi się upominać albo przyjść jeszcze na usg to powiedział, że nie ma takiej potrzeby, zrobią jeszcze przed samym porodem tylko.7w3d 💔 -
justyna14 wrote:A przepływu? Łożysko? Jaki stopień starzenia? Bo rozumiem że to już USG trzeciego trymestru bylo skoro w teorii ostatnie.
Tak 3 trymestru, przepływy ok, łożysko ok, wód odpowiednia ilość, serduszko, nerki, główka itp. wszystko okjustyna14, pumka1990 lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyA nie daja w pl do cc jakis srodkow uspokajajacych? Tutaj sie lezy normalnie te 5 minut zanim wyjma dziecko, pokazuja malucha a potem mama dostaje jakis srodek i sie budzi juz w pokoju, wlasnie po to zeby nie byla swiadkiem tego wyciagania lozyska czyszczenia macicy i zszywania. Zapytaj czy jest taka mozliwosc, bo moze tez trzeba sobie zazadac.
-
Ja to buzi bym chciała żeby to był 37 tydzień skończony
cały czas bolą mnie plecy od piatku, jak sobie nadwyrężyłam. Niby dziś ciut lepiej ale cały czas czuje. Strasznie to męczące. Do tego dziś u nas 30 st i duchota taka że szok. Siedzę z córką cały dzień w domu bo na zewnątrz ledwo można oddchac. Zaraz po syna do przedszkola, małe zakupy i do 18 w domu, potem mam nadzieję, że się ochłodzi ciut.
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Marta super ze po wizycie wszystko ok!
Ja dzis bylam u diabeto i wszystko super wyniki ok nawet grama nie przytylam do tego...
W przyszlym tygodniu hematolog i ginMarta..a lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyangelika1995 wrote:kiedy bedziecie szykowały pokój? tzn składały łózeczko, kupowały wózek i wszystkie ważne przedmioty ? nie wiem czy juz to robić...??
Zamawialam wcześniej gdyż czas oczekiwania u mnie w sklepie to było 30 dni roboczych (6tyg)
I Dobrze, bo komoda była do reklamacji.
Złożone wszyatko i się wietrzy.
Bo smród nowych rzeczy potrzebuje czasu by zniknąć..
☆ Każda z Nas robi to wtedy kiedy jej pasuje. Różni Nas też termin porodów- od końca lipca aż po koniec sierpnia.
Ja dostosowana też wszystko do czasu męża, maj w firmie miał luzniejszy.czyli odświeżanie pokoju za Nami, meble + wózek stoi.
W czerwcu planuje resztę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 15:50
-
angelika1995 wrote:kiedy bedziecie szykowały pokój? tzn składały łózeczko, kupowały wózek i wszystkie ważne przedmioty ? nie wiem czy juz to robić...??
My czekamy aż nam właściciel zabierze z mieszkania kanapę z pokoju córki, bo bez tego nie mamy miejsca na więcej mebli i czekamy z roszadami
W pierwszej ciąży to chyba jakieś 2-3 tygodnie przed terminem rozłożyliśmy łóżeczko.
-
angelika1995 wrote:kiedy bedziecie szykowały pokój? tzn składały łózeczko, kupowały wózek i wszystkie ważne przedmioty ? nie wiem czy juz to robić...??
ja wózek, fotelik + baze isofix zamówiłam tydzień temu i odbieram w drugim tygodniu czerwca.
Po meble, tj. łóżeczko, regał i komode jedzimy teraz w piątek lub sobote, bo mąż ma wolny dlugi weekend. Składac będziemy pewnie w czerwcu. (Nie widze potrzeby wczesniej zeby sie to kurzyło a ja miałą dodatkowe miejsce do sprzatania ;p)
Ubranka zaczełam juz powoli zamawiac z neta ale na razie tylko po kilka sztuk 56 i 62.
Do kupna zostały jeszcze kosmetyki pielęgnacyjne, itp ale z tym nie chce sie spieszyc bo załatwie to pewnie jednym wyjsciem do rossmana + jakies zakupy w internetowej aptece -na początku lipca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 15:53
-
Leticia wrote:Widziałam kiedyś nagranie z monitoringu izby przyjęć, gdzie przyjechała kobitka z trzecim porodem. Podeszła do rejestracji... po czym zdjęła majtki i wyjęła dziecko
Także Justyna14, Kasiaja, uważajcie, bo może pójść ekspresowoWszystko jest możliwe
oba porody miałam dość szybkie ok 3 godziny, ale między pierwszym, a drugim 13 lat różnicy więc organizm mógł zapomnieć
teraz tylko 19 miesięcy będzie. Moja znajoma nie doczekała się karetki, drugie urodziła w domu mimo, że pogotowie nie jechało jakoś długo
różnica między porodami to też miała niecałe 2 lata
Leticia także tego...
[/url]
-
Jakby mogło być szybko i sprawnie to ja mogę nawet rodzić w domu albo ściągać majty na IP
Ale raczej nic z tego, bo jak dobrze pójdzie, to będę próbować vbac.
Kasiaja lubi tę wiadomość
-
Kasiaja wrote:
Wszystko jest możliwe
oba porody miałam dość szybkie ok 3 godziny, ale między pierwszym, a drugim 13 lat różnicy więc organizm mógł zapomnieć
teraz tylko 19 miesięcy będzie. Moja znajoma nie doczekała się karetki, drugie urodziła w domu mimo, że pogotowie nie jechało jakoś długo
różnica między porodami to też miała niecałe 2 lata
Leticia także tego...
-
Zostal monitor oddechu, niania, posciel, laktator i drobne apteczne rzeczy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700