Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tak jak pisałam, również mam dylemat odnośnie bankowania krwi. Z jednej strony jestem zainteresowana i medycyna idzie cały czas do przodu a z drugiej strony przeraża mnie to marketingowe gadanie i granie na emocjach ludzkich... Temat na pewno gorący bo byłam na trzech warsztatach i na każdych był poruszany ten wątek i na każdych był ten sam materiał filmowy. Mnie jeszcze zastanawia czy np po 10 latach gdy będziemy chcieli skorzystać z tych komórek to czy wszystkie po odmrożeniu będą ok. Czy czasem nie jest tak, że część ulegnie zniszczeniu. Moja siostra jest biotechnologiem i co prawda nie wie jakie wykorzystują technologie w pbkm ale u niech w różnych laboratoriach zawsze część materiału po odmrożeniu była do wyrzucenia. Niedługo widzę, się też z koleżanką która sama urodziła 2,5 roku temu syna i jest lekatrzem - planuję wypytać jaką ma opinie na ten temat.
Odnośnie materaca, to ja się też nad tym zastanawiam co wybrać. Dodatkowo zastanawiam się też nad monitorem oddechu i wiem, że wtedy niektóre materace odpadają.. ale jeszcze nie zgłębiałam tego tematu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 12:20
-
nick nieaktualnyLavendova, obwód główki, czy brzuszka jak mierzyli, to wychodziło ze odpowiada 26tc. Waga ok 1100g. Wody płodowe i przelplywy w normie. Ale sceptycznie podchodzę do tych ich pomiarów, we wtorek moja ginka to sprawdzi, a za 2 tyg mam prenatalne.
Na szczęście to nie był szpital w którym chciałam rodzic, pojechałam tam, bo ma 3 stopień referencyjności, mój wybrany tylko 2. A jadąc do szpitala byłam w takim stresie, ze wolałam żeby w razie najgorszego (przedwczesnego porodu) moja mała była pod najlepszą opieką i nie musieli jej nigdzie przewozić.
Ania, chętnie przyjmę listę od położnej. -
Kozalia poniżej foto listy tematów , jaką ja dostałam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ffcbdb2618e.jpg
Moja położna mówiła, że mamy wybrać sobie tematy, które chcemy omówić. Takie co będę z nią sama, ale np. Pielęgnacja noworodka fajnie jakby był też tatawtedy ona może przyjechać na spotkanie wieczorem. Bo wiadomo, że nie wszystko będziemy omawiać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 14:00
kozalia lubi tę wiadomość
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
justa1509 wrote:Fajne te tematy
ciekawe co moja zaproponuje? A to jest w ramach NFZ ta położna?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 14:36
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Jestem ciekawa tej mojej. Wybory w zasadzie nie miałam bo mam położna z przychodni swojej. Grunt żeby odpowiadała na moje pytania, a co do karmienia piersią, jedzenia w ciąży i w trakcie karmienia to ja wiem swoje i nikt mi nic nie wmówi
AnkaK90 lubi tę wiadomość
-
AnkaK90 wrote:Dziewczyny a mam pytanie, dostaliśmy od znajomej łóżeczko (super bo jeden wydatek mniej a takie samo chciałam kupić
) teraz mam dylemat jaki materac kupić, bo wiadomo, że na używanym maleństwa nie położę. Tylko jaki wybrać? Pianka wysokoelestyczna, lateks a może sprężyny? Za dużo tego na rynku a ja jestem całkiem zielona w temacie... I pytanie do dziewczyn z Poznania gdzie kupujecie materac? Bo chciałabym go pomacać a nie w ciemno zamawiać
-
kozalia wrote:Wczoraj wypisałam się ze szpitala na właśnie żądanie. Bardzo mnie ten pobyt wykończył psychicznie, a nie czułam w ogóle, ze jestem pod fachową opieką. We wtorek idę do lekarza, do którego mam zaufanie.
Już nie pamiętam czy Wam pisałam, ale szyjka uspokoiła się, jest zamknięta, 31 mm, ale znowu chcieli mnie tydzień poobserwować, bo niby dziecko jest za małe.
Przy wypisie lekarz dyżurny stwierdził, ze dobrze robię ze się wypisuje, bo wg niego to nie są przesłanki do hospitalizacji. Dobrze ze na niego trafiłam na koniec, bo mnie uspokoił.
Myśle teraz co zrobić ze szkołą rodzenia, skoro muszę leżeć. Czy wizyty położnej środowiskowej w domu mogą
mi to zastąpić?
Przy okazji mogę poprosić o wpisanie imienia na pierwszą stronę - Olekkozalia lubi tę wiadomość
-
Ja poloznej nie mam w ogole i w sumie ciesze sie z tego powodu... a szkole tidzenia mialam dwudniowa i dowiedzialam sie tego samego co kuzynka chodzaca przez 8 tygodni raz w tygodniu...
Materac mamy Alvi BoxspringKids dwustronny wydaje sie byc naprawde super mam nadzieje ze bedzie malej sluzyl...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ponad 30 stopni w cieniu... Nawet nie sądziłam że mogę tak źle to znosić. Kręgosłup boli co raz bardziej, a ja co raz więcej śpię
codziennie maja być burze i za każdym razem przechodzą bokiem
Jeszcze teściowie przyjechali, są bardzo sympatyczni, ale nadopiekuńczy, pomoc chcą we wszystkim, dobrze że do WC sama chodzę -
nick nieaktualny
-
A u nas wlasnie nadszedl deszcz... ciekawe tylko czy cos sie w powietrzu zmieni...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
LondyńskieSerduszko wrote:A my wracamy znad morza i to jakaś katorga... niewygodnie, plecy bolą, co chwile postój