Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej. Dawno nic nie pisałam, ale czasem podczytuje
niestety, stety moja 2 latka nie daje chwili wytchnienia.
Mam pytanko czy Wasze dzieciaczki tez się trzęsą w brzuszku? Ja jak czyluje ruchy to właśnie często tak jakby dziecko miało drgawki/trzęsło się...w pierwszej ciąży czasem chyba tez tak było, ale już nie pamietam dokładnie i nie wiem czy to moralne takie ruchy? -
Zosia_wop wrote:Hej. Dawno nic nie pisałam, ale czasem podczytuje
niestety, stety moja 2 latka nie daje chwili wytchnienia.
Mam pytanko czy Wasze dzieciaczki tez się trzęsą w brzuszku? Ja jak czyluje ruchy to właśnie często tak jakby dziecko miało drgawki/trzęsło się...w pierwszej ciąży czasem chyba tez tak było, ale już nie pamietam dokładnie i nie wiem czy to moralne takie ruchy?
7w3d 💔 -
Zosia_wop wrote:Mam pytanko czy Wasze dzieciaczki tez się trzęsą w brzuszku? Ja jak czyluje ruchy to właśnie często tak jakby dziecko miało drgawki/trzęsło się...w pierwszej ciąży czasem chyba tez tak było, ale już nie pamietam dokładnie i nie wiem czy to moralne takie ruchy?
Odczuwam i myślę, że to czkawka... tak mi się wydaje. -
nick nieaktualny
-
Eilleen wrote:Czy na to usg 3 trymestru idziecie po prostu do swojego lekarza?
ja tak, ale moja ma te wszystkie certyfikaty.
Mnie się wydawało, że czkawka to te regularne puknięcia.
A zatrzęsienie brzuchem kojarzyłam z jakimś dynamicznym ruchem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 22:29
-
No ja jako czkawkę traktuję regularne lekkie pukanie zazwyczaj po jednej stronie brzucha. Trwa kilka czasami kilkanaście minut. Drgania lżejsze czy silniejsze kwialifikuje się do ruchów płodu. Też mi się czasem tak rzuca w brzuchu
ale nie ma to cech regularności a tak niby rozróżnia się czkawkę od ruchów.
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Może to odruch moro, chociaż nie wiem czy w łonie już się to zdarza. Ja ogólnie czuje ruchy bardzo intensywnie. Jak już się zaczyna wiercic to tak, że nam wrażenie że zaraz wyskoczy przez pępek. Momentami to aż nie przyjemne. Nie wiem czy to normalne, muszę zgłosić lekarzowi. Wczoraj mialam wizytę co prawda ale bez badania i bez usg. Kochany NFZ.. Usg dopiero za 2 tygodnie. Ni chyba zecwczesniej się gdzieś wcisne.
-
No właśnie to nie czkawka, bo czkawka to raczej miarowe pukanie, a to taki chwilowe jakby trzepotanie skrzydłami...no nie wiem jak to porównać, muszę zapytać lekarza na napotnego wizycie w takim razie o co chodzi
-
Kasiaja wrote:Zosia wiem o czym mówisz też mam tak czasami. Też ciekawa jestem czemu tak robi ale raczej powodów do obaw nie ma
Poszukałan na necie informacji i wychodzi, ze to przez dojrzewanie układu nerwowego...
Kasiaja lubi tę wiadomość