Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
LondyńskieSerduszko wrote:Dziewczyny 2 dni temu mój maluszek się strasznie wiercił tak mocno ze aż brzuch miałam śmiesznie powykrzywiany i po tych wygibasach od 2 dni walsnie czuje już bardzo rzadko ruchy a jak są to są mega stłumione jakby gdzieś tam chet chet w środku... jak się na nich nie skupie to wręcz niewyczuwalne... ale są. Myślicie ze maluch ułożył się jakoś pleckami do mojego brzucha ze już go nie czuje tak? W dodatku miałam wczoraj kłucie szyjki.
Mój jest ponoć główką w dół, ale obraca się skubany wokół własnej osi.. i tak raz czuję wyginanie na brzuchu wtedy wiem, że przykleił się do mnie plecami, a czasami właśnie takie tłumione w środku, że serio nie wiem w co uderza bo rozchodzi mi się to po całych plecach, nawet w tyłku go czuję mam wrażenie na kości ogonowej
Najlepiej to rozróżniam po czkawce, jak plecki są przy mnie to całą sobą czuję te czkawkę, jak doklei się do brzucha to mi tak równo podskakuje
Twój pewnie oparł się o brzuch i sobie kopie w środkuLondyńskieSerduszko, pumka1990 lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Hej dziewczyny jakby ktoras zaspala z wyprawka to na fb na grupie jedna dziewczyna wczoraj w 30 tc dowiedziala sie ze bedzie chlopiec a ma skompletowana wyprawke dla dziewczynki i będzie sprzedawac.Swoja droga szok....
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
U mnie też odczuwanie ruchów zależy od tego, jak mała się obróci. Ostatnio nawet się zastanawialiśmy czy tam na pewno jest tylko jedno dziecko, tak fikała, czułam ją z każdej strony brzucha, a do tego było widać jak czymś przeciaga po brzuchu. Od wczoraj jest spokojniej, ale potrafi kopnąć w żebra aż zaboli. Moja też ułożona główkowo, a byłam pewna, że czuję jej główkę na górze, wychodzi na to że to.raczej była pupa
LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
-
gdyby nie usg to podejrzewałabym co najmniej 2 dzieci w brzuchu
Czasami to mam tam niezłą walkę z nie wiem czym
najgorzej jak tłucze rękami i nogami jednocześnie bo wtedy po przekątnej czuje, a pod żebrami to troszkę boli
Ale z drugiej strony słodkie są te kopniaczki, wtedy mogę pogłaskać dzieciątko
-
nick nieaktualny
-
Anuleczek wrote:Hej dziewczyny jakby ktoras zaspala z wyprawka to na fb na grupie jedna dziewczyna wczoraj w 30 tc dowiedziala sie ze bedzie chlopiec a ma skompletowana wyprawke dla dziewczynki i będzie sprzedawac.Swoja droga szok....
Mi lekarz pokazał tak wyraźnie dowód że to chłopak, w 3d że nie mam żadnych wątpliwości.. no ale szok. współczuję jej.
Bez poduchy spałam w święta u teściów i zaczęły mnie boleć biodrazaczęłam jak jeszcze nie miałam brzucha to się przyzwyczaiłam. A na wyjazd wzięłam małą do karmienia tylko żeby między nogi wsadzić.
6cs: 08.2018 - synek
-
edytkaa93 wrote:A tak w ogole to spicie z tymi poduszkami? Dla mnie to było najgorzej wydane 60 zł... Gdy się na tym położe to noga i biodro na których leże to mnie tak boli że sie nie da... Mam nadzieje że sie to przyda przy karmieniu
Ja kupiłam w pierwszej ciąży tą nieszczęsna poduszkę i prawie nie używałam, za małe łóżko mieliśmy i jakoś nie pomagała, za to teraz kładę się na niej i śpię do pierwszego siku haha tez dla mnie to niewypał...karmiłam 19mcy i ani razu się nie przydała, czasem tylko jak córka spała to dawałam ją do środka żeby nie spadła mi z łóżka czyli coś a’la kokon
-
Ja dla mojej poduchy znalazłam nowe zastosowanie. Zwijam ją w ślimaka i podkładam pod tyłek. Dzięki temu brzuch jest niżej niż tyłek i odciążam szyjkę.
Dziś w czasie obchodu wpisali mi badanie na poniedziałek. Już się zaczynam tym stresować...Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ja mam poduszkę jedną z lidla którą sprzedam bo jest za twarda i jak włożę między nogi bo mi cierpnie ta pod spodem. A później wygrałam już taką miękką. Powoli zacznę ją używać bo jak się kładę na bok to brzuch leci mi w dół i kręgosłup mnie trochę boli.
-
U mnie ostatnio była ułożona główką do góry i ciekawa jestem jak jest teraz bo za nic nie potrafię sama do tego dojść. Wariuje tak, że czuć ją wszędzie. Na dole, na górze, po bokach .. Wczoraj parę razy kopnęła tak mocno z lewej strony, że naprawdę zabolało🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
justyna14 wrote:My już po USG
Antek pozostał Antkiem. Wszystko w porządku. Termin porodu to 29.07 z dzisiejszego USG. Główka wyprzedza wymiarem o prawie dwa tygodnie
wszystkie wymiary ponad tydzień do przodu także ja liczę dalej ze między 20-27 lipca urodzę
ułożony główka w dół, lekarz powiedział że przy takiej wadze już się raczej nie obróci
ważą 1960 g
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Zacznę nowy temat
Czy macie zamiar albo stosowałyście przy poprzednich ciążach jakieś wspomagacze?
napar z liśćmi malin, wiesiołek, masaż krocza.. na czerwcówkach albo licpówkach ktoś pisał o baloniku epino?
Coś macie sprawdzonego? Te cuda powinno się zacząć używać w większości od 34tc, a że ja zaczynam dzisiaj 32 to mało czasu zostało żeby się rozeznać w temacie6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny