X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    Dziewczyny 2 dni temu mój maluszek się strasznie wiercił tak mocno ze aż brzuch miałam śmiesznie powykrzywiany i po tych wygibasach od 2 dni walsnie czuje już bardzo rzadko ruchy a jak są to są mega stłumione jakby gdzieś tam chet chet w środku... jak się na nich nie skupie to wręcz niewyczuwalne... ale są. Myślicie ze maluch ułożył się jakoś pleckami do mojego brzucha ze już go nie czuje tak? W dodatku miałam wczoraj kłucie szyjki.

Mój jest ponoć główką w dół, ale obraca się skubany wokół własnej osi.. i tak raz czuję wyginanie na brzuchu wtedy wiem, że przykleił się do mnie plecami, a czasami właśnie takie tłumione w środku, że serio nie wiem w co uderza bo rozchodzi mi się to po całych plecach, nawet w tyłku go czuję mam wrażenie na kości ogonowej :P
    Najlepiej to rozróżniam po czkawce, jak plecki są przy mnie to całą sobą czuję te czkawkę, jak doklei się do brzucha to mi tak równo podskakuje :P
    Twój pewnie oparł się o brzuch i sobie kopie w środku :)

LondyńskieSerduszko, pumka1990 lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jakby ktoras zaspala z wyprawka to na fb na grupie jedna dziewczyna wczoraj w 30 tc dowiedziala sie ze bedzie chlopiec a ma skompletowana wyprawke dla dziewczynki i będzie sprzedawac.Swoja droga szok....

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też odczuwanie ruchów zależy od tego, jak mała się obróci. Ostatnio nawet się zastanawialiśmy czy tam na pewno jest tylko jedno dziecko, tak fikała, czułam ją z każdej strony brzucha, a do tego było widać jak czymś przeciaga po brzuchu. Od wczoraj jest spokojniej, ale potrafi kopnąć w żebra aż zaboli. Moja też ułożona główkowo, a byłam pewna, że czuję jej główkę na górze, wychodzi na to że to.raczej była pupa :)

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdyby nie usg to podejrzewałabym co najmniej 2 dzieci w brzuchu :P Czasami to mam tam niezłą walkę z nie wiem czym :P najgorzej jak tłucze rękami i nogami jednocześnie bo wtedy po przekątnej czuje, a pod żebrami to troszkę boli :P Ale z drugiej strony słodkie są te kopniaczki, wtedy mogę pogłaskać dzieciątko :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos poduchy to ja śpię z nią. Już sie boję co ja zrobię jak pojadę na urlop bez niej :O

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zaopatrzyłam się w poduchę. Strasznie się kręcę w nocy i nawet jaśki wyrzucam czasami... tak więc nie wyobrażam sobie akrobacji jeszcze z dodatkową poduszką :P

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też śpię z poduchą, dla mnie jest duża różnica z nią i bez niej. Wygodniej mi się śpi, biodra nie bolą i brzuch tak nie ciąży.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Hej dziewczyny jakby ktoras zaspala z wyprawka to na fb na grupie jedna dziewczyna wczoraj w 30 tc dowiedziala sie ze bedzie chlopiec a ma skompletowana wyprawke dla dziewczynki i będzie sprzedawac.Swoja droga szok....

Mi lekarz pokazał tak wyraźnie dowód że to chłopak, w 3d że nie mam żadnych wątpliwości.. no ale szok. współczuję jej.

Bez poduchy spałam w święta u teściów i zaczęły mnie boleć biodra :) zaczęłam jak jeszcze nie miałam brzucha to się przyzwyczaiłam. A na wyjazd wzięłam małą do karmienia tylko żeby między nogi wsadzić.

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis spałam super tej nocy, bo w koncu nie było mi duszno i zbyt ciepło...
    Nie kupowałamspacjalnej poduszki, spie ze zwykłą (taką bardziej miekką) poduszką między kolanami, którą wkładam tez lekko pod brzuch. Dla mnie ok :)

3i492n0agf4rykt3.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    A tak w ogole to spicie z tymi poduszkami? Dla mnie to było najgorzej wydane 60 zł... Gdy się na tym położe to noga i biodro na których leże to mnie tak boli że sie nie da... Mam nadzieje że sie to przyda przy karmieniu

Ja kupiłam w pierwszej ciąży tą nieszczęsna poduszkę i prawie nie używałam, za małe łóżko mieliśmy i jakoś nie pomagała, za to teraz kładę się na niej i śpię do pierwszego siku haha tez dla mnie to niewypał...karmiłam 19mcy i ani razu się nie przydała, czasem tylko jak córka spała to dawałam ją do środka żeby nie spadła mi z łóżka czyli coś a’la kokon :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla mojej poduchy znalazłam nowe zastosowanie. Zwijam ją w ślimaka i podkładam pod tyłek. Dzięki temu brzuch jest niżej niż tyłek i odciążam szyjkę.
    Dziś w czasie obchodu wpisali mi badanie na poniedziałek. Już się zaczynam tym stresować...

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę jedną z lidla którą sprzedam bo jest za twarda i jak włożę między nogi bo mi cierpnie ta pod spodem. A później wygrałam już taką miękką. Powoli zacznę ją używać bo jak się kładę na bok to brzuch leci mi w dół i kręgosłup mnie trochę boli.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio była ułożona główką do góry i ciekawa jestem jak jest teraz bo za nic nie potrafię sama do tego dojść. Wariuje tak, że czuć ją wszędzie. Na dole, na górze, po bokach .. Wczoraj parę razy kopnęła tak mocno z lewej strony, że naprawdę zabolało ;-)

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    My już po USG :-) Antek pozostał Antkiem. Wszystko w porządku. Termin porodu to 29.07 z dzisiejszego USG. Główka wyprzedza wymiarem o prawie dwa tygodnie :-) wszystkie wymiary ponad tydzień do przodu także ja liczę dalej ze między 20-27 lipca urodzę :-) ułożony główka w dół, lekarz powiedział że przy takiej wadze już się raczej nie obróci :-) ważą 1960 g :-)
    Duży chłopak. A my z tego samego dnia. Ale mój to pewnie mniej waży :)

justyna14 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wizyta. Ja nic nie tyję, boję się, że mały też nie. Dzisiaj mam skierowanie dostać do szpitala, ciekawe na kiedy. Dobrze, że to już 30 tydzień... do 36 tygodnia już niedaleko...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacznę nowy temat :)

Czy macie zamiar albo stosowałyście przy poprzednich ciążach jakieś wspomagacze?
    napar z liśćmi malin, wiesiołek, masaż krocza.. na czerwcówkach albo licpówkach ktoś pisał o baloniku epino?

Coś macie sprawdzonego? Te cuda powinno się zacząć używać w większości od 34tc, a że ja zaczynam dzisiaj 32 to mało czasu zostało żeby się rozeznać w temacie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zamiaru.. :)
    Z racji tego że wśród znajomych i rodziny jestem ostatnia w ciąży to już się nasłuchałam jak to wszystko stosowały i nic. :D

Jednej koleżance tylko seks podziałał. :D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też tylko seks doradzali :D że idzie wtedy poród szybciej i łatwiej :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie pomogło nic, ani herbaty, ani ananasy, ani seks, ani mycie schodów. Na wywołanie pomogła lewatywa w 41 tyg, bo i tak miałam iść na indukcję do szpitala.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popróbuje liści z malin, sprzątania, mycia okien, seksu i masażu krocza. Balonik odpuszczę. Może i niekoniecznie pomoże ale spróbować mogę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ