Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dooti, trzymam kciuki. Wszystko to dla dobra maleństwa.
Ja miałam wyznaczone 3 terminy, 23.08 z OM, 20.08 z pierwszego usg i tego że wiem kiedy była owulacja i na prenatalnym jeszcze wyszło 18.08. Trzymam się tego środkowego terminu
Odnośnie urodzin to u mnie w rodzinie często urodziny wypadają w imieniny miesiąca czyli 04.04 czy 06.06 a znowu u męża kilka urodzin wypada 27 dnia miesiąca. Zobaczymy jak wyjdzieDooti lubi tę wiadomość
-
Ja zmam z om 8.08, z prenatalnych 10.08, z połówkowych 6.08, teraz 3.08..
A chętnie urodziłabym już 18.07 jak wskoczy 37 tydzień i ciąża będzie donoszona żeby już się nie męczyć w tym upalejustyna14, AnkaK90 lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyJa mam też różne terminy:
- z om 07.08
- z prenaralnych 08.08
- z polowkowych 03.08.
- a ostatnio 30.07
Ale jeszcze konsultuje te moje rozejscie spojenia lonowego.. Więc w sumie też może się okazać, że cesarka będzie konieczna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 13:47
-
agania wrote:Dooti jesteś mega dzielna. Ja tak przeżywam to pójście do szpitala... a Ty praktycznie nie narzekasz.
Wiem też że inni mają gorzej. Na sali ze mną leży teraz babeczka w 28t z szyjka 5mm i rozwarciem na 1cm, a przyszła w zeszłym tygodniu z szyjką 22mm. Ja to chociaż mogę normalnie do toalety pójść.
U mnie termin na 10.08 z om, z usg prenatalnego na 07.08 ale chciałabym końcem lipca urodzić i jeśli do tego czasu donoszę to pewnie wtedy zrobią mi cesarkę.d'nusia lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dziewczyny mam dylemat odnosnie stroju kąpielowego ;p. Jade na wakacje i zastanawiam się czy zainwestować w specjalny strój kapielowy ciążowy, czy olać sprawe i dokupić do moich zwykłych strojów tyko większy stanik xD. Jak Wy rozwiązujecie ten dylemat?Aniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
-
nick nieaktualnyKarolcia91 wrote:Dziewczyny mam dylemat odnosnie stroju kąpielowego ;p. Jade na wakacje i zastanawiam się czy zainwestować w specjalny strój kapielowy ciążowy, czy olać sprawe i dokupić do moich zwykłych strojów tyko większy stanik xD. Jak Wy rozwiązujecie ten dylemat?
Kilka tematów wyżej był poruszany ten temat.
Każda z nas ubiera się tak jak jej pasuje.
Jedne z nas kupują jednoczęściowe, tankini a inne dwuczęściowe.
Ja chodzę na basen, mogłam być obserwatorem na jednych zajęciach i tam zobaczyłam że wszystkie dziewczyny mają jednoczęściowy. I taki też kupiłam.
I teraz korzystam jak jedziemy nad jezioro. I wezmę go też na urlopik nad morze..
☆ ważne by się dobrze czuć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 14:11
-
No dobra kolejna wizyta zaliczona, posiew pobrany mam nadzieję że ten antybiotyk zabił te bakterie, na pewno moje dziąsła zyskały na braniu go. Szyjka dość miękka
musimy wytrwać jeszcze minimum 3 tyg i lekarz będzie zadowolony.
d'nusia, PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Marta..a wrote:Ja zmam z om 8.08, z prenatalnych 10.08, z połówkowych 6.08, teraz 3.08..
A chętnie urodziłabym już 18.07 jak wskoczy 37 tydzień i ciąża będzie donoszona żeby już się nie męczyć w tym upalesyn się urodził w 37t3d i już ważył 3600 i miał 56 cm także idealnie
Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Dziewczyny ile ważyły wasze maluchy w 29 tyg? moja dzisiaj tylko 1115 w porywach do 1200 (ciężko ją było pomierzyć) i powiem szczerze że się martwię bo 3 tyg temu było niecałe 900 g. strasznie mało przybrała i chociaż lekarz mnie uspokajal ze jest ok ze mieści się w normie i najważniejsze że rośnie i ze za 2 tyg skontrolujemy czy jest ok to bardzo mnie to niepokoi...
-
katka/85 wrote:Dziewczyny ile ważyły wasze maluchy w 29 tyg? moja dzisiaj tylko 1115 w porywach do 1200 (ciężko ją było pomierzyć) i powiem szczerze że się martwię bo 3 tyg temu było niecałe 900 g. strasznie mało przybrała i chociaż lekarz mnie uspokajal ze jest ok ze mieści się w normie i najważniejsze że rośnie i ze za 2 tyg skontrolujemy czy jest ok to bardzo mnie to niepokoi...7w3d 💔
-
nick nieaktualnykatka/85 wrote:Dziewczyny ile ważyły wasze maluchy w 29 tyg? moja dzisiaj tylko 1115 w porywach do 1200 (ciężko ją było pomierzyć) i powiem szczerze że się martwię bo 3 tyg temu było niecałe 900 g. strasznie mało przybrała i chociaż lekarz mnie uspokajal ze jest ok ze mieści się w normie i najważniejsze że rośnie i ze za 2 tyg skontrolujemy czy jest ok to bardzo mnie to niepokoi...
Moja kluska 28+6 wazyla 1464g.
Ale z niej to porządny pulpecik.
Uważam, że jeśli lekarz Cię uspokaja to mieści się w normie i nie ma powodu do niepokoju.
Dzieci rodzą się różne. Jedne ponad 4kg. Inne poniżej 3kg. I żadnemu nic nie brakuje.
Pewnie szykuje się u Ciebie kruszynka. -
nick nieaktualnykatka/85 wrote:Dziewczyny ile ważyły wasze maluchy w 29 tyg? moja dzisiaj tylko 1115 w porywach do 1200 (ciężko ją było pomierzyć) i powiem szczerze że się martwię bo 3 tyg temu było niecałe 900 g. strasznie mało przybrała i chociaż lekarz mnie uspokajal ze jest ok ze mieści się w normie i najważniejsze że rośnie i ze za 2 tyg skontrolujemy czy jest ok to bardzo mnie to niepokoi...
-
Katka mi się wydaje że nie jest to zła waga, jak wiemy dzieci rosną skokowo, poza tym nigdy ta waga jaką podaje nam lekarz jest faktyczna, jest przecież podana tylko orientacyjnie. Ważne że przybiera, nie martw się na zapas.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33