Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Mi 2 aplikacje na telefon pokazują, że 8msc to skończony 32 tc.
I ja się tego trzymam.
Preglife twierdzi, że ciąża trwa 10 miesięcy, serioI właśnie tak liczy, że miesiąc to niby 4 tygodnie. Ja patrzę na kalendarz po prostu - mam termin na 21 sierpnia, więc do 21 czerwca uznaję, że jestem w 7 miesiącu
-
Zolza_ wrote:Dooti podziwiam Cię. Ja się panicznie boję szpitala, a Tu już miesiąc tam siedzisz.
Mnie czas się wlecze. Już bym chciała być po.
Za dużo już przeszłam aby odpuścić. Być może gdyby nie te poronienia, to lekarze w szpitalu by się że mną tak nie cackali tylko pozwoli w domu leżeć. Ale powtarzam sobie że to już ostatnia prostad'nusia lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
U mnie jeszcze lepiej się liczy, bo ostatnią miesiączkę miałam równo 1.11, więc liczę sobie kolejny miesiąc z każdym pierwszym
ten ostatni tydzień (temrin 8.08) mnie nie interesuje
justyna14, AnkaK90 lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:U mnie jeszcze lepiej się liczy, bo ostatnią miesiączkę miałam równo 1.11, więc liczę sobie kolejny miesiąc z każdym pierwszym
Marta, ale 08.08.2018 to piękna data
Gdybym miała termin na te okolice to celowałabym włąsnie w taką dateMarta..a lubi tę wiadomość
-
Marta..a wrote:U mnie jeszcze lepiej się liczy, bo ostatnią miesiączkę miałam równo 1.11, więc liczę sobie kolejny miesiąc z każdym pierwszym
tak u mnie ze statystyk wynika
i oby tak było
Marta..a lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
angelika1995 wrote:u mnie na każdej wizycie od początku, czy to prenatalne czy nawet jak byłam w 29 tc z usg i ostatniej miesiączki wychodzi 08.08.18 . oby mały się wtedy urodzil
A u mnie na prenatalnym za kazdym razem inna data wychodziale lekarz prowadzacy liczy termin wg daty wyznaczonej na pierwszym prenatalnym
-
I ja sobie z ciekawości obwód zmierzyłam 108cm i na wagę weszłam to 6,5kg do przodu. Mam nadzieje, że ta tendencja się utrzyma i max 10 kg na koniec będzie. Wagę mam z pomiarami i pokazuje, że póki co, wodę w organizmie mam w normie chyba zawdzięczam to arbuzom bo codzienni to pół zjadam
[/url]
-
taka ja wrote:A u mnie na prenatalnym za kazdym razem inna data wychodzi
ale lekarz prowadzacy liczy termin wg daty wyznaczonej na pierwszym prenatalnym
u mnie daty zostały wyznaczone tylko 2 terminy: pierwszy tradycyjnie z miesiączki drugi z prenatalnego badania USG. NA późniejszych usg juz ginekolog nie wyznaczała mi terminu, bo każde dziecko rośnie juz wtedy we własnym tempie. -
Z data u mnie jest śmiesznie, bo już jest taki zbieg okoliczności ze oboje moi rodzice są z 23. dnia różnych miesięcy, ja i moi bracia wszyscy urodziliśmy się tez 23... i teraz termin mam na 23.08
nie wierze w to ze urodzę idealnie w terminie ale już jak ginekolog wyliczył na 23 to byłam w szoku
jakby mi ktoś opowiedział coś takiego to nie wiem czy bym uwierzyła ;p
Marta..a, ingelita lubią tę wiadomość
-
Qumish wrote:Z data u mnie jest śmiesznie, bo już jest taki zbieg okoliczności ze oboje moi rodzice są z 23. dnia różnych miesięcy, ja i moi bracia wszyscy urodziliśmy się tez 23... i teraz termin mam na 23.08
nie wierze w to ze urodzę idealnie w terminie ale już jak ginekolog wyliczył na 23 to byłam w szoku
jakby mi ktoś opowiedział coś takiego to nie wiem czy bym uwierzyła ;p
U nas każdy jest z innego miesiąca, oprócz kwietnia, bo wtedy to moja mama ma, bracia i bratanek
Ja znowu słyszałam, że chłopcy to raczej rzadko przed terminem... ale może mój jest wyjątkowy