X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro przedostatni dzień w pracy. Cieszę się że będę już odpoczywać i w końcu nie będę padać na twarz o 15, ale z drugiej strony bardzo lubię swoją pracę. Teraz przez ciążę nie jeżdżę do lasu i troszkę mi tego brakuje, ale później z wózkiem będę szaleć po leśnych ścieżkach :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam największy brzuch :-) ale tak jak pisałam startowałam z nadwagą. No więc mam 114 cm. ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest 108 w najszerszym miejscu na brzuchu :-)

7w3d 💔
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż sprawdziłam: u mnie 92cm.
    Byłam dziś na wizycie: wszystkie wyniki w normie, waga w gabinecie 64kg wiec już +11 ale lekarz mówi ze to może być kwestia opuchnięcia.. i żeby się przed tym nie bronić i pic jak najwiecej. Podobno ma pacjentki które piją jak najmniej żeby unikać obrzęków... w te upały?! Szalone..

Ja mam za tydzień usg, dziś było bez. Tylko zwolnienie mi przedłużył. Zaskoczył mnie tez miło bo raz w miesiącu dla wszystkich swoich pacjentek bedzie organizował spotkania z położna, już w cenie wizyt. I do tego jedna konsultacja u fizjo. Full wypas ;)

d'nusia lubi tę wiadomość

h84fwn15k5y02vr6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Dziewczyny właśnie widziałam w gazetce Selgros pieluszki Pampers premium care newborne 88 szt za 42,11 z VAT. Wydaje mi się, że dobra cena bo w Rossmann sa za 49,99

Ja kupiłam w gemini:

https://www.aptekagemini.pl/pampers-premiumcare-mb-1-2-168szt.html

A same Premium care 1 :

https://www.aptekagemini.pl/pampers-premiumcare-1-newborn-88szt.html

I bez jeżdżenia :D :D :D

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wychodzi na to że jestem największa. Ehh.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam się czym zmierzyć.
    Nie mam w domu krawieckiej miarki. Tylko taką zwykłą- sztywną :D

☆ I wychodzi 113-114 :O :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 22:38

• ingelita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    To ja mam największy brzuch :-) ale tak jak pisałam startowałam z nadwagą. No więc mam 114 cm. ;-)
    No to ja, sądząc po tym, ile zabrakło miarki, mam ze 120 cm...

Edit: ale jestem dwa tygodnie przed Tobą z terminem, może mie dogonisz :P W każdym razie raźniej mi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 22:29

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    No to ja, sadzać po tym, ile zabrakło, mam ze 120 cm...
    To też nieźle :-) ja bez mierzenia u siebie wiedziałam że będzie dużo.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pampersy premium care i premium protection to to samo czy nie koniecznie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampers PREMIUM PROTECTION to Pampers PREMIUM CARE.
    Pierwsza nazwa na rynki zachodnie, druga na wschodnie.

Eilleen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i wszystko jasne.

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości też dokonałam pomiarów :) 108 cm w brzuchu i 13 (!) kg na plusie.
    A co do stroju kąpielowego to ciągle chodzę na basen w dwuczęściowym kostiumie. Niektóre osoby na mój widok uśmiechają się, ale nie odbieram tego negatywnie :)

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam dzisiaj na badania. W kolejce chyba z 25 osób. Dobrze, że przyszła inna babeczka w ciąży i dodała mi odwagi, żeby wejść bez kolejki. Jakoś raźniej. Ja to bym pewnie siedziała jak ta dupa wołowa. Ale mi się zawsze ciśnienie podnosi w takich sytuacjach i się denerwuję bardzo jak ktoś jest niemiły. A teraz w ciąży chcę unikać zdenerwowania.
    Ale jak są dwie babki w ciąży to ludzie jacyś pokorni haha. Samą jedną to by zeżarli na śniadanie tam.

edit: a udało mi się być o 7 rano w przychodni, bo po 6 złapał mnie skurcz w łydce i wyskoczyłam jak oparzona z wyra :D

I sprawdziłam sposób na skurcz o którym czytałam - działa. Trzeba stanąć na tej nodze na chłodnej powierzchni.
    Przyznam, że puściło od razu a zapowiadało się na solidny ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 08:40

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja dziś witam się w nowym tygodniu :-) jeszcze tylko 6 tygodni do donoszonej.

edytkaa93, e_mii, Marta..a, justyna14, Lavendova, PLPaulina, Ania241188, misia-kasia, ingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak złapie skurcz w łydkę to najlepiej działa właśnie żeby na tej nodze stanąć i ją rozchodzić.

A co do przepuszczania w kolejkach ja ostatnio miałam taką sytuacje w rossmanie, że kolejka była ogromna, i naraz słysze że kasjerka woła paniąw ciąży, więc już chciałam iść a tu patrze że jakaś pani przede mną z ogromnym brzuchalem:) aż mi się wstyd zrobiło, bo wyglądało jakbym się chciała wcisnąć przed nią, ale ja ją naprawde nie widziałam. No i zapomniałam że mój brzuch jest z tych rozmiarów które niespecjalnie rzucają się w oczy;) ale potem mnie też zawołano:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak wyskoczę na plaży w bikini to wcale nie będzie źle ;)
    Dzisiaj wieczorem mam usg, od połówkowego nie widziałam małej, nie mogę się doczekać:) A jutro rano też mnie czeka laboratorium... Jak byłam na glukozie, to ludzie chodzili się skarżyć do rejestracji, że jest tyle kobiet ciężarnych bez kolejki, że oni stoją i stoją i się nie doczekają :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dzisiaj byłam na badaniach ale byłam pierwsza ;) za to miałam aż 5 probówek do pobrania i ostatniej nie udało sie pobrać bo krew zaczęła sie lać obok :/ No i ostatecznie wyszłam z dwoma podziurawionymi rękoma ;)

E_mii ja tez mam dziś wieczorem usg i tez nie widziałam małej od połówkowego. A jeszcze przed tym usg mam spotkanie z położna która wybrałam do porodu. Oby szybko dzień zleciał do tego wieczoru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 09:09

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlatego do laboratorium jadę na spokojnie po 8, bo wiem że wtedy Ci co chcieli przed pracą zdążyć już poszli. Oszczędzam sobie tak stresu a ludziom nerwów od rana :)

Powodzenia na wizytach :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam w laboratorium :) Pojechałam później troszkę, bo nie miałam siły wstać z łóżka :) Całą drogę układałam sobie co mam powiedzieć :) Weszłam do środka a tam kolejka na jakieś 10 osób, taka pani po 60-tce mnie zobaczyła i piorunem wstała z krzesła i zaszła mi drogę, co ja krok w bok, to ona też... weszłam z nią do gabinetu żeby zapytać czy ja poza kolejnością, to chciała mi zamknąć drzwi przed nosem...
    Ale jej pobrali pierwszej i pojechała obrażona :P

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ