X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro przedostatni dzień w pracy. Cieszę się że będę już odpoczywać i w końcu nie będę padać na twarz o 15, ale z drugiej strony bardzo lubię swoją pracę. Teraz przez ciążę nie jeżdżę do lasu i troszkę mi tego brakuje, ale później z wózkiem będę szaleć po leśnych ścieżkach :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam największy brzuch :-) ale tak jak pisałam startowałam z nadwagą. No więc mam 114 cm. ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest 108 w najszerszym miejscu na brzuchu :-)

7w3d 💔
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż sprawdziłam: u mnie 92cm.
    Byłam dziś na wizycie: wszystkie wyniki w normie, waga w gabinecie 64kg wiec już +11 ale lekarz mówi ze to może być kwestia opuchnięcia.. i żeby się przed tym nie bronić i pic jak najwiecej. Podobno ma pacjentki które piją jak najmniej żeby unikać obrzęków... w te upały?! Szalone..

Ja mam za tydzień usg, dziś było bez. Tylko zwolnienie mi przedłużył. Zaskoczył mnie tez miło bo raz w miesiącu dla wszystkich swoich pacjentek bedzie organizował spotkania z położna, już w cenie wizyt. I do tego jedna konsultacja u fizjo. Full wypas ;)

d'nusia lubi tę wiadomość

h84fwn15k5y02vr6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Dziewczyny właśnie widziałam w gazetce Selgros pieluszki Pampers premium care newborne 88 szt za 42,11 z VAT. Wydaje mi się, że dobra cena bo w Rossmann sa za 49,99

Ja kupiłam w gemini:

https://www.aptekagemini.pl/pampers-premiumcare-mb-1-2-168szt.html

A same Premium care 1 :

https://www.aptekagemini.pl/pampers-premiumcare-1-newborn-88szt.html

I bez jeżdżenia :D :D :D

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wychodzi na to że jestem największa. Ehh.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam się czym zmierzyć.
    Nie mam w domu krawieckiej miarki. Tylko taką zwykłą- sztywną :D

☆ I wychodzi 113-114 :O :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 22:38

• ingelita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    To ja mam największy brzuch :-) ale tak jak pisałam startowałam z nadwagą. No więc mam 114 cm. ;-)
    No to ja, sądząc po tym, ile zabrakło miarki, mam ze 120 cm...

Edit: ale jestem dwa tygodnie przed Tobą z terminem, może mie dogonisz :P W każdym razie raźniej mi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 22:29

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    No to ja, sadzać po tym, ile zabrakło, mam ze 120 cm...
    To też nieźle :-) ja bez mierzenia u siebie wiedziałam że będzie dużo.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pampersy premium care i premium protection to to samo czy nie koniecznie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampers PREMIUM PROTECTION to Pampers PREMIUM CARE.
    Pierwsza nazwa na rynki zachodnie, druga na wschodnie.

Eilleen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i wszystko jasne.

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości też dokonałam pomiarów :) 108 cm w brzuchu i 13 (!) kg na plusie.
    A co do stroju kąpielowego to ciągle chodzę na basen w dwuczęściowym kostiumie. Niektóre osoby na mój widok uśmiechają się, ale nie odbieram tego negatywnie :)

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam dzisiaj na badania. W kolejce chyba z 25 osób. Dobrze, że przyszła inna babeczka w ciąży i dodała mi odwagi, żeby wejść bez kolejki. Jakoś raźniej. Ja to bym pewnie siedziała jak ta dupa wołowa. Ale mi się zawsze ciśnienie podnosi w takich sytuacjach i się denerwuję bardzo jak ktoś jest niemiły. A teraz w ciąży chcę unikać zdenerwowania.
    Ale jak są dwie babki w ciąży to ludzie jacyś pokorni haha. Samą jedną to by zeżarli na śniadanie tam.

edit: a udało mi się być o 7 rano w przychodni, bo po 6 złapał mnie skurcz w łydce i wyskoczyłam jak oparzona z wyra :D

I sprawdziłam sposób na skurcz o którym czytałam - działa. Trzeba stanąć na tej nodze na chłodnej powierzchni.
    Przyznam, że puściło od razu a zapowiadało się na solidny ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 08:40

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja dziś witam się w nowym tygodniu :-) jeszcze tylko 6 tygodni do donoszonej.

edytkaa93, e_mii, Marta..a, justyna14, Lavendova, PLPaulina, Ania241188, misia-kasia, ingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak złapie skurcz w łydkę to najlepiej działa właśnie żeby na tej nodze stanąć i ją rozchodzić.

A co do przepuszczania w kolejkach ja ostatnio miałam taką sytuacje w rossmanie, że kolejka była ogromna, i naraz słysze że kasjerka woła paniąw ciąży, więc już chciałam iść a tu patrze że jakaś pani przede mną z ogromnym brzuchalem:) aż mi się wstyd zrobiło, bo wyglądało jakbym się chciała wcisnąć przed nią, ale ja ją naprawde nie widziałam. No i zapomniałam że mój brzuch jest z tych rozmiarów które niespecjalnie rzucają się w oczy;) ale potem mnie też zawołano:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak wyskoczę na plaży w bikini to wcale nie będzie źle ;)
    Dzisiaj wieczorem mam usg, od połówkowego nie widziałam małej, nie mogę się doczekać:) A jutro rano też mnie czeka laboratorium... Jak byłam na glukozie, to ludzie chodzili się skarżyć do rejestracji, że jest tyle kobiet ciężarnych bez kolejki, że oni stoją i stoją i się nie doczekają :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dzisiaj byłam na badaniach ale byłam pierwsza ;) za to miałam aż 5 probówek do pobrania i ostatniej nie udało sie pobrać bo krew zaczęła sie lać obok :/ No i ostatecznie wyszłam z dwoma podziurawionymi rękoma ;)

E_mii ja tez mam dziś wieczorem usg i tez nie widziałam małej od połówkowego. A jeszcze przed tym usg mam spotkanie z położna która wybrałam do porodu. Oby szybko dzień zleciał do tego wieczoru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 09:09

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlatego do laboratorium jadę na spokojnie po 8, bo wiem że wtedy Ci co chcieli przed pracą zdążyć już poszli. Oszczędzam sobie tak stresu a ludziom nerwów od rana :)

Powodzenia na wizytach :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam w laboratorium :) Pojechałam później troszkę, bo nie miałam siły wstać z łóżka :) Całą drogę układałam sobie co mam powiedzieć :) Weszłam do środka a tam kolejka na jakieś 10 osób, taka pani po 60-tce mnie zobaczyła i piorunem wstała z krzesła i zaszła mi drogę, co ja krok w bok, to ona też... weszłam z nią do gabinetu żeby zapytać czy ja poza kolejnością, to chciała mi zamknąć drzwi przed nosem...
    Ale jej pobrali pierwszej i pojechała obrażona :P

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ